Дрвене клупе у башти

Башта на клупама неће бити потпуна. Правилно дизајниране и инсталиране клупе створит ће угодну атмосферу за опуштање на отвореном или испод крова. Велика потражњадрвених клупа , могу се допунити другим елементима из различитих материјала.

Као декоративни елемент, клупе могу украсити врт или бити у центру његове пажње. С обзиром на локацију вртних дрвених радњи, дизајнер и власници сеоских кућа оплемењују и опремају своје просторе, односно формирају територију за акумулацију, биљне композиције и рекреативне површине. Овај параметар зависи од начина живота, и као што знате, све је другачије. Из овога следи даклупеи њихова локација могу бити неједнаке.

Приликом пројектовања ваше баште, обратите пажњу налокацију продавница . Наравно, ово је дивно пејзажно решење, јер уз помоћ клупа можете да издвојите просторе у башти. С друге стране, дрвене клупе треба да буду функционалне и једноставне за употребу. Треба узети у обзир низ фактора. То је, наравно, врста која се отвара са клупе, количина светлости, сенке, присуство скица, присуство овог места и још много тога. Прије него што направите или купите вртну клупу у врту, покренете експеримент - узмите неколико столица и поставите их по цијелој парцели - покупите мјесто, видјет ћете гдје је најбоље поставити клупе.

Врсте дрвених клупа и њихова намјена

Дизајнериа мајстори не мирују, тако да су се једноставне дрвене клупе почеле враћати у позадину, сада њихово место заузима исте клупе са само много декоративних елемената. Тип намештаја директно зависи од локације његове локације, и заправо је почео да издваја неке врсте клупа са дрвета. Основни услов при изради клупа је његова једноставност употребе.

Најчешће на сјеверној страни зграде или испод дрвета је клупа, коју човјек може сјести и одморити се од напорног љета. Али ако таквог места нема на месту, шта онда треба да се уради? Опција 1 - купити или направити своју приватну дрвену клупу.

Главне врсте дрвених клупа:

1. Декоративне клупе. Једна територијална зона у башти мора нужно бити мјесто за одмор, у њој се можете одморити, читати, лећи или бити само с вама. Жеља за привременом усамљеношћу је врло честа и природна појава. За такве људе постоје специјалне декоративне дрвене клупе, које изгледају као шик удобна фотеља. Намјештај се поставља на удобно мјесто гдје ће се пратити сви прилази, јер изненадни гости у таквом граду овдје нису потребни.

2. Продавница у близини куће.Ако имате шик изглед врта или летње резиденције, зашто онда не ставити клупе поред куће? Уосталом, из њега се можете дивити најбољим насељима, као и посматрати домаћинство, и видјети госте из далека. Овај дућан ће вам помоћи да се опустите, дивите се лепим цветовима ибиљке, уживајте у дивним мирисима, посматрајте воду у башти, ако јесте, наравно. Изаберите место са којег се отвара најбољи угао радње. Ако имате малу шупљину у близини куће или нешто слично, онда свакако треба дрвену клупу за неколико људи.

3. Стојнице у води.Такве клупе стварају предивну атмосферу за самоћу, седећи на њој, човек разуме колико је живот леп. Слажем се, гледајући на површину воде није никоме досадно, већ је досадно. Због тога су поставили дрвене клупе поред дрвећа или језера. Замислите, направили сте прелепо место са паткама, рибом и разним инсектима ... И да посматрате сву ову природу нема где. Па зашто сте уопште све ово радили? Радња у воденом слоју смирује чак и веома нервозне људе, а тужно постаје много забавније и ведрије.

4. Гарден лава. Она се поставља око дрвета, промовише поновно спајање са природом. Само обратите пажњу на гране, не би требало да буду прениске, иначе ће гране спречити људе да гледају у природу. Најбоља опција је кружна клупа. Будући да коријенски систем стабла не иде дубоко - територија испод клупе пада у шљунак. Међутим, не могу сви да приуште намештај овог типа, ово задовољство је доступно само власницима старог дрвета или читавог врта.

.Ако имате прилику да добијете барем малу "парцелу ове шуме" онда виможете се сигурно назвати срећом! Из дневника излази да се направи чврсти, издржљиви, поуздани намештај. Најбоље пасмине за њихову производњу су ариш, бор и храст. Али, нажалост, без обзира на то које дрво изаберете, она ће сломити коре, али ће само стабло служити вама годинама. Ако желите да га задржите што је дуже могуће, онда третирајте посебним средствима против инсеката и трулеж.

6. Шипки с точковима.Практично сви елементи пејзажног дизајна настају фантазијом и ентузијазмом. Овај чаробњак може чак да претвори једноставне точкове у јединствену дрвену лаву.

7. Пикник стол.Чудна конструкција у којој су клупе и стол фиксиране једна са другом. Свакако пронађите и троје људи који сањају о предивном одмору. На отвореном можете уживати не само у разговорима, већ иу укусним јелима. Стол за пикник је стационарни намештај који не захтева превоз.

8. Вртна дрвена клупа за децу. Клупа на игралишту за децу може бити другачија. Добра опција ће бити лава у облику грудног коша, која ће служити не само као одлично место за опуштање, већ и као велико подручје за дечје игре.

Као што сте приметили, баштенске клупе су разноврсне. Можете да одаберете и подигнете било коју врсту намештаја у вашој области, главна ствар је да повежете фантазију и да мало уложите напор.