Топ 5 гасних ступова

Кажите коју гасну колону је боље изабрати? Ово питање се често поставља тПостоји широк спектар гасних колона, које се разликују по дизајну, капацитету и величини е, којима је потребно снабдевање топлом водом, на пример, у сеоској кући или у приватној кући или чак у стану, али заиста не жели оверпаи Које аспекте треба узети у обзир приликом куповине гасне колоне? Како изабрати овај уређај и како ради? Покушаћемо да детаљно разумемо.

Гасни ступ: који је бољи од стручних прегледа

Потребно је обратити се експертским рецензијама, погледати рејтинг најбољих модела за 2018.-2018. Године, и није тешко изабрати оптималну верзију уређаја управо за одређени буџет и унутрашњост.

Одлично решење је куповина гасних колона од немачких произвођача

Стручњаци сматрају да је избор гасне колоне неопходан за неколико параметара:

 • моћ;
 • бренд;
 • тип паљења;
 • присуство димњака;
 • Цена.

Стручњаци кажу да је боље изабрати аутоматску гасну колону од проверених произвођача. Обратите пажњу на материјал који се користи за обраду гасне колоне изнутра и споља, као и присуство димњака. Овај фактор ће показати да ли је могуће ставити колону у стан.

Савети: како изабрати гасну колону за ваш дом

Да бисте купили идеалан кућни и буџетни котао, требало би да се упознате са следећим карактеристикама које ће вам помоћи да се оријентишете приликом избора. НајважнијеФактор рада гасне колоне је снага опреме. То је оно што одређује количину воде која може загрејати колону за одређени временски период.

Модерне колоне за грејање на гас са модулационим гориоником су подељене на типове, и оне се разликују у погледу снаге:

 • мале снаге (до 20 киловата);
 • Средња (од 21 до 24 киловата);
 • Висока снага (25-30 киловата).

Ако не планирате загријати велику количину воде, онда ће бити довољна једна мала колона. Иначе, обратите пажњу на агрегате средње дубине и великог капацитета за прикупљање воде из више тачака одједном.

Други важан критеријум при избору бојлера је тип паљења. Сада постоји неколико модела који захтевају испаљивање шибица или упаљача. Ови грејачи су застарели, морате обратити пажњу на нове и модерне звучнике који имају систем аутоматског паљења. Изводи се на уштрб батерија или турбина, директно пригушење се пали када се користи топла вода. То јест, да би систем почео, морате почети користити воду, односно отворити дизалицу. Таква колона је сигурна током рада и много је погоднија од старих.

Пред купвото на колоната за плин треба да се разгледува препораки на специјалисти

.

Постоји и врста пораста као што је ПЕСОРОЗПАЛ. Он сада добија на популарности, али се може примијетити да то није најлакши начин. У овом случају, експанзија се постиже притиском на дугме, али неУвек је могуће извршити инсталацију тако да је дугме на погодном месту.

Такође, гасна колона троши више гаса преко овог типа паљења.

Тип горионика ће вам помоћи да одаберете најбољу опцију. На пример, ако горионик има константну снагу, онда ће му бити потребно ручно подешавање. Ово није најбоље рјешење, јер је почетак неуједначен и често се мијења. Много боље ако уређај модулира снагу пламеника, онда се млаз самостално прилагођава притиску, а температура воде ће увијек бити оптимална.

Безбедност је важан фактор, сада практично сви висококвалитетни бојлери имају тростепену заштиту, као и осигураче од прегревања. Мора се закључати ако се пламен угаси. Такође треба да знате о присуству димњака. Ако је колона турбинирана, онда се све што је изгорело избацује на улицу, али ако постоји димњак, онда се сав отпад уклања кроз њега.

Упутство: како изабрати гасну колону за стан

Тренутно постоје различите колоне протока. Све врсте турске производње и белоруске са аутоматском модулацијом, врло популаран кинески произвођач због цијена.

Да би се пронашли добри апарати за загревање воде за домаћинство, помоћи ће оцјењивање стручњака и корисника:

 1. Вектор ЈСД-20В је кинески уређај за загревање воде, који има електрично паљење. У Русији, ова високо квалитетна машина за загревање воде кошта 8.000 рубаља. Ту је сензор температуре, овај мали компактни бојлер идеалан је за мале станове са слабим притиском.
 2. Термаки ЈСД 20-В - његова функционалност је много модернија, има пиезо-паљевину, екран доброг квалитета, бакрену цијев. Такође, температура воде је погодно подешена. Цена 6500 руб.
 3. Занусси ГВХ 10 Фонте - Ова колона користи електронски отвор, дисплеј, бакарни измењивач топлоте, регулатор температуре. Према оцјенама, ово је најбоља вриједност за новац, цијена таквог агрегата је само 5300 рубаља.
 4. Домаћи, али не и стари совјетски произвођачи, као што су Нева или Искра, такођер производе висококвалитетне плинске гријаче. Нева 4510-М кошта 7000 рубаља, има двостепену модулацију пламена, добру безбедносну контролу. Може се приметити да је ово добар грејач по приступачној цени.
 5. Мора Вега 10 - употпуњује врх најбољих гасних ступова. Ово је скуп уређај, његова цијена досеже 18.000 рубаља, али и високи вијек трајања. Током рада се не користе кинески елементи, колекција је искључиво европска. У овом моделу, висока чврстоћа, сигурност, максимална ефикасност са бакарним измјењивачем топлине.

Изаберите гасну колону за траг стана, на основу његове површине

Треба напоменути да су на врху већ познати брендови бојлера, као и придошлице. Немојте се бојати кинеских произвођача, сада они нису инфериорни у односу на "старо" тржиште и раде заиста квалитетну опрему.

Истовремено, они коштају прилично јефтино, а по квалитету су готово једнаки европским компанијама.

Ако изаберемо немачке, италијанске моделе, као и руски произвођач, онда се сви разликују по квалитету и поузданости. Сваки гасни хладњакКинеска производња или турска варијанта, има различиту продуктивност и величину.

Избор колоне гаса по дизајну

Приликом одабира обратите пажњу на горе наведене факторе, а колона ће трајати дуго и без прекида. Али, да изаберете гасну колону за стан је потребно, на основу тога да ли постоји димњак. Уосталом, скоро сви гасни ступови се лако инсталирају у стан. Димњак излази на кров куће, тј. Сав отпад настао сагоријевањем излази кроз цијев. У становима је уградња димњака немогућа, па такве стубове нису погодне за уградњу у модерне зграде. Популарне колоне турбина избацују отпад помоћу притиска вентилатора. Издувни гас улази у цев, која је причвршћена за колону и излази на улицу кроз посебну рупу у зиду.

Турбини звучници су скупљи, зависе од струје.

Ови гасни ступови могу се инсталирати у станове. Да бисте изабрали гасну колону није било тешко, прво треба да разумете како овај уређај ради. Према томе, бојлер (бојлер) на гас - зидни гријач, који обавља функцију брзог загријавања воде изгарањем плина. Тренутно постоји велики асортиман различитих грејача са различитим функцијама. Они се практично не разликују од совјетских модела, осим што је дизајн постао модернији, а функционалност лакша и практичнија.

Пред купвото на колона за плата нужно је да се продавача сертифицира, че потврдува согласност за производителот на бетон

.

Конструкција модерног модела је следећа:

 • Цеви за снабдевање гасом и водом;
 • горионици;
 • Измјењивач топлине.

Када се славина за топлу воду отвори, гасни вентил ради. Плин улази у горионик, који осигурава производњу топлине и воде за гријање, као и довод воде кроз цијеви. Ваздух улази кроз посебну рупу. Када се проток воде заустави, гас се зауставља.

Полуаутоматска гасна колона и аутоматска машина

Тренутно су на тржишту представљени различити гасни ступови за гријаче воде, који се разликују по начину гријања воде. Опција аутоматска машина ради на батерије, у ствари, само требате отворити воду и гријач ће радити сам.

нианси:

 1. Приказ таквих модела може регулисати снабдевање гасом, као и притисак воде.
 2. Ако је потребан полуаутоматски модел, сваки пут када се чешаљ запали, аутоматски модел не захтева то, што увелике олакшава рад.
 3. На аутоматској машини не постоји дугме за искључивање гаса за грејање, али ово је полуаутоматско.

У принципу, након паљења угњетавања у полуаутоматској машини, она се не разликује од машине. Дакле, не треба се плашити полуаутоматских модела, они су мало јефтинији и практично се не разликују од аутоматских.

Модерне гасне колоне: користи

Гасне колоне су биле популарне већ неколико година, чак иу совјетским временима, много су користиле да кућу обезбеде топлом водом. Они имају различите предности,лако руковање.

Међу предностима модерних гасних стубова, вредно је поменути дуги вијек трајања и профитабилност

Уређаји старог модела су веома комплексни у раду, јер:

 • Неопходно је сваки пут спаљивати угњетавање;
 • Подесите температуру;
 • Да би се регулисао притисак опћенито, процес је дуг и сложен.

Модерни модели су много практичнији, аутоматски грејачи раде одмах након отварања славине водом. Загревање воде гасном колоном много је профитабилније у смислу буџета. Гас се троши само када је неопходно снабдевање топлом водом, док котао троши додатну енергију за одржавање топле воде.

Колона гаса ради много брже и може обезбедити топлу воду не само са једном већ и са више тачака. Такође је веома малих димензија, што вам омогућава да га поставите у било коју просторију.

Уз правилан рад, гасна колона ће трајати најмање 10 година. Просечан модел је стар 15-17 година.

Модерни звучници су опремљени поузданим контролним системима од прегревања. На основу горе наведених фактора, гасна колона је оптимално решење за оне који треба да снабдевају велику количину топле воде.

Како изабрати гасну колону за приватну кућу: преглед

Избор гасне колоне за приватну кућу је лака, јер можете купити оба модела са димњаком и без њега. Дакле, потребно је изабрати праву гасну колону за кућу, на основу одређених фактора.

Приликом одабира гасне колоне за приватну кућу, треба узети у обзир дизајн ентеријера

Наиме:

 1. Да ли постоји довољна заштита од прегревања или довода гаса без пламена. У приватној кући морате обратити посебну пажњу на фактор сигурности.
 2. Заштита од прегријавања модела мора нужно бити осигурач, који ће одвојити колону у случају да се измјењивач топлине приближава точки врења.
 3. Обратите пажњу на присуство димњака који ће помоћи одлагању отпада из грејне воде. У приватној кући можете купити моделе који укључују димњак на крову.
 4. Обратите пажњу на снагу машине, као и на материјал из кога је направљен измењивач топлоте.

Обавезно погледајте путовницу бојлера како бисте процијенили сигурност уређаја и његову снагу.

Врсте гасних стубова (видео)

Закључно, може се констатовати да је гасна колона оптимална верзија бојлера за оне који имају малу просторију, али постоји потреба за снабдевањем топлом водом. Модерни звучници су веома једноставни и лаки за руковање, али истовремено и поузданији стари котлови могу трајати неколико деценија. Трошкови бојлера су доступни, с обзиром на дуготрајност њиховог рада, а због компактне величине, чак и најмања соба ће омогућити инсталацију ове јединице. Изолација чини ове моделе тихим, њихов дизајн, екран на неким моделима, чине звучнике лепим за сваки ентеријер купатила или кухиње.