Опис сорти малине

Замислите колико је корисна малина! Како корисно утиче на тело. Сматра се једним од најкориснијих плодова. Научници су успели да докажу да је малинаизвор лековитих чудесних својстава. Неки сматрају да је то еликсир здравља и младости ... Можда из тог разлога треба да размотрите најбоље сорте малине да изаберете одговарајући грм за ваш сајт.

Ране сорте:

1. Црвена једра.Грм достиже висину од два метра. На једној биљци се формира око 12 изданака, што сугерише да се малина може брзо размножити на локалитету. Од свих раних сорти малина, одликује се највећим могућим приносом. У просеку, један килограм бобичастог воћа се може покупити из једне биљке. Малина може преживјети било какву хладноћу, па се може засадити иу суровим климатским подручјима. Да ли ће бити у стању да издржи нападе гљивичних обољења, али овде је паук и малина - опасни штеточина за њега, стога редовно предузима превентивне мере.

2. Брианск.То је слабаракидни грм. Има мали број шиљака. Са једног хектара земље можете сакупити око 75 квинтала жетве. Бобице нису мале, једна тежи око 2,9 грама. Грм се не боји прехладе. Отпоран на разне болести, али могу бити изненађени крпељима.

3. Гиант Рубин.Грм није велик, без разидне круне. Од једног грма може се добити око 10 килограма усева, тежина од једног грама. Плодови су врло пријатне ароме малоса киселином Сорта се користи за украшавање јела, јер има трговачки изглед.

4. Лазоревскаиа. То је ниски грм око један и по метара. Постоје трње, али недовољно. Ширење малине неће бити тешко, јер на једном грму око 18 изданака. Бобице су мале, тежина је око 3 грама. Укус је пријатан, али без укуса. Пресађивање малина не може, иначе неће преживјети. Хладне зиме не могу стајати. Нестабилан на болести.

5. Патрициа.Домовинска - Русија. На једном грму око 8 изданака. Ране сорте малине богате су приносом. Од једне биљке можете сакупити око 5-6 килограма бобичастог воћа, тежину од око 11 грама. Сматра се најбољом оцјеном, отпорна је на многе болести.

Различите зрелости:

1. Глен Ампл.Завичај - Енглеска. Врло висок грм. Може бити до 3 метра у висину. Од једног хектара земље да се сакупи око 15 тона усева! Тежина једне бобице је 3,5 грама. Сорта се не боји инсеката, болести, прехладе и топлоте.

2. Награда.Досеже два метра. Највећи број шиљака налази се на дну жбуња. Тежина једне бобице је око 4 грама. По укусу, сочна је са густим месом. Лако толерише мраз и топлоту.

3. Маросаика.Домовинска - Русија. Напрезање припада великом воћу. Биљка може досећи висину од једног и пол метра у висину. Одликује се одличним приносом. Уз одговарајућу негу, од једне биљке можете сакупити око 5,5 килограма бобица, једне тежине од 5 до 13 грама. Сорте грожђа могу бититрансплантацију и транспорт. Неосетљив на болести и штеточине.

4. Златни гигант.То су жуте најбоље сорте малине. Од једне биљке можете добити око 7,5 кг бобица.

5. Понос Русије.Грм је низак без трња. У висини биљка достиже 2 метра. У просеку, један грм добија око 3,5 килограма усева. Плодови нису велики, прилично су велики, чак и на 13 грама. Неће бити могуће издржати дугачак фрижидер.

Касное сорте:

1. Бирусинскаа.Сорта је недавно уведена. Биљка је висока и нема шиљака. Један грм може добити око 8 килограма усева. Тежина једног воћа је око 16 грама. Захваљујући овим квалитетима сорта је популарна. Може се пресађивати и транспортовати од места до места.

2. Мираж. Једна биљка расте око 10 изданака. Тежина једне бобице је око 5 грама. Током сазревања плодови не падају из грма. Сорта не преживљава хладну зиму, али може преживјети било коју болест.

3. Густо.Практично нема бодља. Када транспорт не мења облик.

4. Терентиус.Нова најбоља сорта малине. Од једне биљке можете добити око 8 килограма воћа, тежина једног - око 14 грама. Узмите чашу укуса. Немојте нападати штеточине.

Поправки на малки:

1. Атлант.Једна биљка расте око 8 изданака. Одлична болест и хладноћа. Од једног грма можете добити 3 килограма бобица, тежина од једног - 8 грама.

2. Марелица.Грм мале величине, максималне висине - 1,5 метара. На једној биљци се формира око 5 изданака. Трње су мало, и све се налазе испод. Од једног грма можете добити 2,5 килограма бобица.

3. Брианск чудо.Жетва доноси крајем августа или средином јесени. Висина грмља досеже 2 метра. На једној биљци расте око 5 изданака. Од једног грма можете добити око 2,8 килограма бобица.

4. Руби огрлица.Надморска висина досеже 1,6 метара. На биљци је спуштено око 6 изданака. Различита сорта са одличним приносом. Један грм доноси око 3 килограма воћа. Јагоде су велике, једна тежина је око 6 грама. Усјев је погодан за мраз.

Као што видите, има много најбољих сорти малине, а све су популарне међу земљацима. Главна ствар коју треба изабрати је ваша регија, клима и разноликост локације.