Ронилачки стакленици: 5 главних типова конструкција

Како изградити склопиви стакленик од поликарбоната? Ово питање ми је сада занимљивоРастављене стакленике се могу брзо пренијети на било које мјесто у којем се туристи одмарају. Имати кућу или земљиште изван града, узгајати га на усјеву, увијек желите више, а људи прије или касније још увијек размишљају о томе како на своје мјесто ставити користан дизајн стакленика.

Саћасти преносиви: материјали за изградњу конструкције

Жеља за самосталним узгајањем поврћа у стакленику може бити узрокована разним факторима, а једна од њих је и жеља да се на стол стави еколошки прихватљиво поврће. Тренутно је ово актуелна тема. Заиста, у данашње време је доста тешко наћи поврће и воће које нису прерађене хемијским препаратима. Ово је посебно важно за нашу дјецу. Њихово тело још увек није отпорно на дејство токсичних супстанци, а многи производи изазивају алергијске реакције.

Поликарбонат и метални оквир ће бити потребни за производњу преносивог стакленика

Преносиви стакленик је згодан дизајн стакленика, којим можете остварити свој сан - имате најбоље поврће на вашем столу у било које доба године. Неки од вас ће бити одушевљени чињеницом да ће ускоро идеју претворити у главни извор добрих прихода.

Све чешће, у земљи и на приватним парцелама, могу се наћи или сакупити вештачке структуре стаклене баште направљене од различитих материјала употребом јаких специјалних делова. Захтевни стакленици са демонтажним кровомполиетилен, поликарбонат, стакло или други материјали који омогућују стварање високе температуре унутар парцеле, чак иу најхладнијем времену.

Шта може да се направи преносиви пластеници:

 • Из стакла;
 • Пребијено дрво;
 • поликарбонат;
 • Оквир од металног профила;
 • пресвучен полиетиленом;
 • Паковања од фибергласа.
 • Пластичне цеви.

Дуго времена, најчешће сматрани стакленици, покривени јаким стакленим филмом. Када су у наше животе дошли поликарбонати, стакленици и пластеници почели су масовно производити из овог практичног материјала.

Комплексни стакленици: врсте конструкција

Прозирни раван покривач, који је обично прекривен рамом стакленика, омогућава да се унутар структуре створи микроклима неопходна за биљке. Током дана од пада сунчевих зрака долази до брзог загријавања тла и зрака. Ово ствара батерију топлоте која одржава угодно окружење за биљке током ноћи. Такође, овај транспарентни премаз штити наше биљке од штеточина и врло јаких удара вјетра.

Пре сакупљања комплексних стакленика, вреди истражити упутство

Флексибилни стакленици ће помоћи сваком узгајивачу да повећа принос и прво да проба укусне сопствене краставце у пролеће.

Најкориштенији, најједноставнији и јефтинији материјал за покривање је полиетиленски филм. Његов главни недостатак је краткотрајан. Филмови ће трајати само једну сезону. За сат временапостаје крута, размажена, губи еластичност и ломи се и распада.

Обстоасие типи пластеников:

 • лучни;
 • је правоугаони;
 • трапезоидни;
 • троугао;
 • Са кровом са једном шарком.

Најновија верзија пластеника - ово су дизајни, највише везани за кућу, и запослени или зимски врт, или зимски стакленик.

Како саставити склопиви стакленик или стакленик: опште препоруке

Ако купујете стакленик који је спреман од стране произвођача, а да бисте уштедели новац, инсталацију можете обавити и сами. Лако је за многе људе. Уређај мора бити схваћен у уређају дизајна.

Ватрени стакленик је дизајн који можете сами инсталирати на свом сајту. Након проучавања упутства брзо ћете разумети како да извршите инсталацију.

Фиксирање свих елемената стаклене баште између њих може се обавити помоћу специјалних причвршћивача

Да би вам помогло, предузеће - произвођач је дужан да приложи цртеже са постепеним повећањем структуре и ознака делова. Ако не можете да се носите са собом, покушајте да прочитате рецензије корисника или прихватите услуге организације у којој је производ купљен.

Правилно инструкциа треба да вклучува:

 • Пакет производа;
 • нумерисање делова и њихово означавање на цртежу;
 • Величина зграде треба да одговара наведеној скали;
 • Инсталација пројекта мора бити приказана на детаљним цртежима;
 • Обавезни услов - фотографија готовог производа.

У случају да приликом куповине стакленика примијетите да нема упутстава, онда питајте продавца за цертификат за овај производ. Постоји вероватноћа да производ није високог квалитета.

Алати за монтажу: како да саставите уклоњиву пластенику сопственим рукама

Ако схватите да је измјењива јуница она која вам најбоље одговара и купује је, онда морате ријешити проблем са његовом инсталацијом на свом мјесту. Не стављајте стакленике на прво мјесто, али је боље педантно приступити рјешењу овог проблема. Правилна уградња стакленика на градилишту је кључ за добру жетву у будућности.

Измјењиви стакленици су добри јер се могу налазити у различитим дијеловима подручја, што је врло добро у смислу агрономије. Узгој поврћа на истом мјесту може бити, ако стално мијењате тло у стакленику. Уклоњиви стакленици омогућавају померање структуре од места до места.

Ако је унајмљени стакленик велик, потребно је 2-3 особе да га инсталирају

Уклоњиви стакленици обухватају стакленик у којем се врх баца. Такав дизајн има много присталица због његове лаке употребе и предности.

Предности стакленика с помичним кровом:

 • Лако руковање;
 • Лака за негу;
 • Одлично провјетравање;
 • У топлим данима, биљке се могу снабдети природном сунчевом свјетлошћу;
 • Омогућава вам да лако бацате снијег са крова.

Гаража која се може уклонити или са кровом који се може уклонити пружиће вам пријатну забаву у вашем врту, изахваљујући доброј жетви.

Врсте склопивих стакленика (видео)

За оне који желе да ставе на своје странице дизајн стаклене баште, али се плаше потешкоћа везаних за то, постоји једноставнија и једноставнија опција - уклоњиви стакленик који се може сакупити и раставити у било које вријеме, премјестити на друго мјесто и уопште уклоните. Одстрањив стакленик - одлична опција за почетнике вртлара, као и за искусне фармере.