Ленинградски стакленици - преглед модела, карактеристика, монтажа

Да ли мислите да постоје јефтини, али квалитетни пластеници са поликарбонатним премазима? Највјероватније ћете рећи да није. Међутим, то није случај. "Ленинградски пластеници" је предузеће које производи јединствене дизајне ниске цене и одличног квалитета. Детаљније се упознајте са производима постројења.

Ленинградски пластеници

Стакленик "Ленинградскаиа реинфорцед", 2х6 м

Неколико речи о произвођачу

Како је јасно из назива бренда, произвођач биљке "Ленинградски пластеници" налази се у Лењинградској области у граду Санкт Петербургу. Предузеће се дуги низ година бави производњом пластеника и пластеника израђених од поликарбоната на бази металног профила, као и неких сродних производа. Упркос чињеници да се у производњи користе само нове технологије, цијена производа је релативно ниска, па ће и сиромашни вртлар моћи купити стакленик. Чињеница је да компанија ради без посредника, што омогућава значајно смањење трошкова.

Дрвени стакленик

Користи Ленинградских пластеника су приказане испод.

 1. Изузетно једноставна конструкција. Нарочито у комплетном сету потрошног материјала постоји детаљна инструкција, тако да свако може да разуме процес инсталације и монтаже. Ако желите, можете наручити ову услугу од добављача.
 2. Гараже и пластеници, које нуде "ленинградски пластеници", погодни су, практични, издржљиви, веома су промишљени, и зато ће вам њихова употреба бити достављена самозадовољство
 3. Стакленици и пластеници "лењинградских стакленика" изгледају врло уредно, постат ће прави украс вашег подручја или, барем, неће покварити његов изглед.

  Стакленик ће постати украс ваше земљишне парцеле

 4. Компанија нуди бесплатну доставу, а такође ће вам бесплатно помоћи да изградите фондацију, ако је потребно.
 5. Стакленици и пластеници "ленинградских стакала" су издржљиви и трају више од једне деценије са пажљивом експлоатацијом.
 6. Оквирне конструкције су јаке и не боје се рђе.
 7. "Ленинградски пластеници" нуде дизајне који су и ојачани и једноставни - изаберите ону која вам одговара (у зависности од климатских услова у региону). Оптерећење снијегом којим се може носити - око 300 кг /м2;
 8. Произвођач даје гаранцију на 4 године. Уопштено, такви стакленици вјерно и истинито служе не мање од 10 година.

Оквир карактерише висока чврстоћа и отпорност на корозију

Пример ојачане варијанте стаклене баште

Стакленици компаније "Ленинград Греенхоусес" имају оквир направљен од висококвалитетних профилних цијеви. Сам Северстал производи сам профил у складу са стандардима ГОСТ 8639-82. Метал има поцинчани премаз, па се не боји корозије. Истовремено, густина заштитног слоја је 200 г /м2.

ГОСТ 8639-82. Пипес стеел скуаре. Вариети Преузмите датотеку (кликните на линк да бисте отворили ПДФ у новом прозору).

ГОСТ 8639-82

Покривен пластеницима са целуларним поликарбонатом дебљине 4 мм, који нужно има премаз који спречава излагање ултраљубичастим зрацима и на самом материјалу и на биљкама које расту унутар зграде. Таква дебљина материјала је сасвим довољна да се стакленик не боји сњежних падавина и вјетрова. Важно је напоменути да се заштитни УВ премаз наноси посебном методом коекструзије, која се не користи у производњи јефтинијих материјала.

ћелијски поликарбонат

УВ заштита за ћелијски поликарбонат

Сваки дизајн се испоручује у растављеном облику, али у пластеницима фасаде су увек у склопу, које се обавља директно у предузећу. То увелико поједностављује монтажу и смањује време проведено у овом процесу.

Напомена! Сваки стакленик је подвргнут разним гаранцијама квалитета прије слања на продају.

Преглед шупљих конструкција

Снабдевање пластеницима из компаније "Ленинградски пластеници" обухвата обавезне темеље и лукове, крајеве у којима је предвиђена уградња врата и прозора, који су, успут речено, такође укључени. Комплет такође укључује целуларни поликарбонат, произведен у Русији и дебљине 4 или 6 мм, као и издржљиву поцинковану траку за монтажу, фитинге, материјал за причвршћивање и, наравно, инструкције.

Да бисмо боље могли да замислимо које стакленике производи фабрика пластеника у Лењинграду, нудимо кратак преглед сваког од њих.

Табела. Хотхоусеспроизводња постројења "Ленинград греенхоусес".

Наслов карактеристика

Ленинградскаа

Класичан лучни стакленик, прекривен поликарбонатом дебљине 0,4 цм, висине 2 м, ширине 2,5 и 3 м, дуљина истог може варирати од 2, 4 и више метара (што је најважније, тако да се број дијели са 2). База је израђена од поцинчаног профила попречног пресјека 2 * 2 цм, дебљине метала - 1,3 мм. Оквир стакленика је опремљен уздужним ојачањима, чији се број може повећати на захтјев купца. Због ових детаља, стакленик постаје прилично чврст. Између лучних рамова удаљеност је 1 м. У додатној боји метална база не захтијева стакленике. За хотелску накнаду можете купити и фондацију испод "Лењинграда".

"Ленинградско царство"

Ово је ојачана верзија претходног "Лењинграда". Параметри су скоро исти, осим што дужина почиње од 4 метра. Оквир је такођер израђен од металног профила 2 * 2 цм, постоје уздужна појачања. Дакле, која је главна разлика? Чињеница да је "Ленинград ојачан" има још једну, мање, удаљеност између лукова оквира - то је 65 цм. Због тога је темељ стабилнији и не боји се снијега и вјетрова.

"Ленинград 2.0"

Висина овог стакленика - 2 м, ширина - такођер 2 м, дужина - од 4 м или више (број пута 2). Скелет конструкције је израђен од металне цеви квадратног попречног пресека 2 к 2 цм и дебљине материјала од 1,3 мм. Комплетан скуп структуре укључује само 2 лонгитудинална добитка (цпретходне верзије њихових пластеника биле су 3). Удаљеност између лукова у конструкцији износи 1 м.

"Ленинград 2.0 креиран"

Дизајн има исте димензије као и уобичајени "Ленинград 2.0", али је растојање између лукова у њему, као у стандарду "Ленинград ојачан", само 65 цм.

"Породица"

Гаражни простор, чији је оквир такођер израђен од поцинчаног челика, али је профил у профилу већи од 2,5 * 2,5 цм, ширина објекта је 2,5 м, висина 2 м, дуљина од 4 м. уздужни вијци 20 * 20 мм и уздужна ојачања у износу од 3 ком. Размак између лукова дебљине метала је 1,3 мм - 1 м.

"Породица је ојачана"

"Појачана породица" разликује се од стандардне "Породице" само чињеницом да између лукова има удаљеност од 65 цм уместо 1 м. У другој изведби су идентични.

"Победа"

Још јачи и снажнији стакленик од свих претходних. То је постигнуто на уштрб дебљег профила - отвор у њему у овој конфигурацији је већ 3 * 3 цм, а секција у уздужним естрихима је иста - 2 * 2 цм. 4 м. Оквир "Победа" има 3 уздужна појачања. Удаљеност између лукова лука је 1 м.

"Победуваа поддръжка"

Слично као иу претходним верзијама, "Побољшана победа" се разликује по мањој удаљености између лукова. Такође је једнак 65 цм, због чега се стакленик боље носи са повећаним оптерећењем снијегом.

прегледгреенхоусе

\ т

Погон "Ленинградски пластеници" производи не само, он снабдева пластенике на тржиште баштенских производа и пластеника - "Буттерфли" и "фазенди". Напомињемо да је стакленик једноставнија конструкција од стакленика, а обично се чисти за зиму, тако да не мора издржати оптерећења од снега.

 1. Стакленик "Лептир" односи се на лучне конструкције и има ширину 105 цм, дужину од 200 цм, висину од 80 цм. Оквир производа је израђен од поцинкованог металног профила попречног пресека 2 к 2 цм и дебљине металног зида од 1,3 мм. У стакленику нема додатних лукова оквира. Таквој основи није потребна основа, она је лака и практична. Комплет садржи бочне зидове, вијке, поликарбонат, прикључке и упуте.

  Буттерфли Греенхоусе

 2. "Фазенда" стакленика је још једна једноставнија опција за сакривање биљака од неповољних временских услова. Састоји се од лукова, затворених у земљу и покривених посебним материјалом за покривање. Стакленик "Фазенда" може бити и 4- и 6-метарски. У комплету су: материјал СУФ-42, клинови дужине 27 цм, лукови лука у пречнику од 2 цм, копче за причвршћивање материјала и везивање.

  Стакленик "Фазенда"

Стакленик "Фазенда" је веома једноставан. Пажљиво отворите амбалажу, уклоните лукове и уметните клинове у њихове завршне облоге, а затим проширите меку структуру дуж кревета. Копање или убацивање клинова у земљу, кажњавањеконструкције, лагано затегните крајеве и причврстите. То је све, Фазенда је спремна за употребу.

додатна роба

Такође предузеће "Ленинградски стакленици" нуди купцима и другим добрима. То је темељ испод самих стакленика, система за заливање и додатних отвора.

Прозор је потребан да би се повећала вентилација структуре. Производ је произведен од "Ленинград Греенхоусес", обложен поликарбонатом "ДусиаСун". Може бити опремљен откривачем или без њега. У првом случају, прозор се аутоматски отвара када је температура у стакленику превисока.

Соба са аутоматом за продају у пластеницима

Схема инсталације аутоматског прозора

Темељ за стакленике производње "Ленинградски стакленици" је обично сноп са попречним пресјеком 10 * 15 или 10 * 10 цм и директно темељ за ваш нови стакленик ће бити направљен директно у подузећу, али по посебној цијени.

Подрум за стакленику

Такође можете купити системе за наводњавање који ће биљкама у стакленику осигурати влагу без вашег учешћа.

Систем за аутоматско наводњавање "АКУАДОМ Старт"

"Гаражна кућа"

Да ли сте одлучили да пређете са култивисања на отвореном до стакленичке економије? Ако је тако, онда обратите пажњу на стакленик "Дацхнитсиа", који у потпуности задовољава све захтјеве за ову врсту објеката.

Збирка "Ленинградских пластеника"

Пошто се све ради о стакленицима, погледајмо приручниктачно из њихове монтаже /инсталације.

Корак 1. Рад почиње цртањем крајева. Након тога, припремите поликарбонат. Уклоните заштитну фолију из ње, означавајући маркер са стране на којој се наноси заштитни слој против ултраљубичастог зрачења.

Сакупљање крајева пластеника

Елементи чеоне стране морају бити постављени на равну површину

Пример конструкције од краја до краја са вратима и прозором

Уклањање заштитног филма од поликарбоната

Корак 2. Поставите предњу страну наопако и поставите поликарбонатни лист на њега, као што је приказано на слици.

Поликарбонат је причвршћен за крај

Корак 3. Причврстите материјал кровним шинама по ободу.

Причвршћивање поликарбоната на метални оквир

Поликарбонат се фиксира завртњима

Корак 4. Изрежите поликарбонат на спољашњем ободу краја.

Обрезивање поликарбоната грађевинским ножем

Корак 5. Померите резани комад материјала на другу половину краја, не затварајући. Заврните кровне завртње и одрежите остатак дуж обода.

Резани комад је затворен на другој половини краја

Потпуно рељефни ножни прст

Корак 6. Изрежите шарке и отворе врата /прозора /врата.

Онда морате да пресечете шарке и рупе

Савет! Приликом резања дугачких равних линија, за удобност користите метални лењир или дуги комад предмета.

При резању је погодно користити дуги комад сета

Корак 7. Окрените друге вијке на вратима, вентилима. Немојте продавати поликарбонат, поступајте благо. Прикупите други крај на исти начин.

завртњи

Корак 8. Инсталирајте темељ. Измерите дрвену жељену дужину и причврстите детаље помоћу металних углова. Дужина греде је жљебљена помоћу металних плоча.

Да би повезали елементе темеља, користите металне углове

Корак 9. На темељима, започните монтажу оквира стаклене баште, повезујући детаље базе.

Монтажа металне основе

Корак 10. Таври (елементи у облику слова Т) причврстити помоћу кровних вијака.

Т-обликовани причврсни елемент

Корак 11. Поставите склопљене крајеве на базу и причврстите их вијцима за кров у угловима.

Прст је монтиран на бази

Корак 12. Такођер заврните крајеве на темељ помоћу вијака.

Мучење је причвршћено на темељ

Корак 13. Такође, не заборавите да причврстите стакленик у стакленик уз помоћ вијака.

Метална база треба да се фиксира на сличан начин

Корак 14. Поставите лукове на делове у облику слова Т на основу.

Монтажа лукова на елементе у облику слова Т

Корак 15. Обезбедите ручке на вратима и дугмад за самотисак - "бубе".

Селф-"Буг"

Постављање кваке

Корак 16. Инсталирајте браве на ручици.

инсталација браве

Корак 17. Инсталирајте стакленик на оквир, врх и бочне водилице.

Причвршћивање хоризонталних вођица

Корак 18. Након подешавања стаклене баште, извуците све прикључке добро.

Вијци су коначно затегнути након подешавања

Корак 19. Покријте стакленик поликарбонатом. Екстремни листови треба да формирају мали визир преко крајева. Причврстите материјал кровним шрафовима кроз поцинковану траку.

Шема везивања поцинковане траке

Обојене галванизиране траке

Озелењавање стакленика се користи са поцинкованом траком

Корак 20. Причврстите ивицу поцинковане траке на базу стакленика.

Пажња! На супротној страни стакленика, обавезно затегните поцинковану траку!

реади греенхоусе

Постали сте уверени да нема ништа компликовано у сакупљању пластеника из фабрике "Ленинградски пластеници", тако да ћете свакако добити све што можете урадити својим рукама. Али ако сте у недоумици, онда можете позвати специјалисте.

Видео - Збирка "Ленинградских пластеника"