Енглески стакленици: 5 главних карактеристика

Енглески стакленици - одлично рјешење за оне који заиста цијене функционалност и квалитету Главни задатак било којег стакленика је осигурати праву климу за култивиране биљке. Стаклене конструкције разликују се не само по својој функционалности, већ иу слатком дизајну. Ово омогућава употребу стакленика као пластеника за узгој домаћег цвијећа и других биљака.

Гаража у енглеском стилу: карактеристике градње

Као и многи други дизајни стакленика, енглески стакленици су дизајнирани да узгајају биљке у било које доба године. Зграде краси било коју област и испуњавају своју функционалну сврху. Енглески стакленици се значајно разликују од поликарбоната и филмских конструкција.

За разлику од конвенционалних поликарбонатних пластеника, енглески су високе трајности

Ниједан материјал, осим стакла, нема потребну прозирност за светло.

Гараже у енглеском стилу имају одличне карактеристике које доприносе правилном развоју биљака и омогућавају вам да узгајате богату жетву.

Значениа британских пластеников:

 • Имају висок подрум и темељ. Темељ је потребан да би се заштитили кревети од смрзавања зими, база штити растуће поврће од пропуха. Осим тога, подрум додаје зеленилу стакленицима и даје дизајну атрактивнији изглед.
 • Стакленик је прекривен стаклом - захваљујући овом дизајну изгледа лијепо и скупо. Осим тога, кроз прозирне зидовесве засађене биљке ће бити видљиве, што је посебно корисно за стакленике.
 • Кров конструкције се монтира под углом од 45 степени, што спречава накупљање снијега на падинама крова. Понекад је дозвољено инсталирати кров од 30 степени, ако је потребно, да би се узгајали високи усјеви.
 • У енглеским пластеницима можете поставити високе зидове, све зависи од биљака које ће се у њему узгајати. Уз зидове можете поставити специјалне коване трибине за саксије или кутије зеленила.
 • За такве стакленике, квалитетни системи вентилације и снабдијевања водом су неопходни да би се осигурао нормалан раст биљака.

Ако желите, можете изградити једнокраки стакленик, поред куће и учинити га улазом изнутра. Обично у таквим стакленицима праве зимске вртове како узгајају цвијеће и зимзелене биљке.

Врсте стакленика у енглеском стилу

Захваљујући предностима, стаклене стаклене стаклене баште су веома популарне међу пољопривредницима који узгајају усеве за продају. Трошкови производње и уградње стакленика исплаћују се веома брзо.

Пројектни подаци креирани посебном модерном технологијом

Упркос крхкости материјала који покрива, стакло савршено производи светлост, задржава топлоту и не боји се топлоте или мраза.

Стаклени поклопац ће трајати дуго, може се потпуно опрати на било који начин и не плашити се његовог старења.

Типи из стакленици:

 • Традиционални стакленик. Дизајн се састоји од посебних оквира и једног стакла. Заштитите биљкезима и лето.
 • Елитни стакленици. Ови дизајни су скупљи, израђују се помоћу двоструког стакла, што додаје снагу стакленицима. Температурни режим у таквом стакленику се чува неколико пута боље него у поликарбонату.

Енглески стакленик се може користити зими и љети. Овисно о годишњем добу, стакленик је опремљен вентилацијом и системом гријања.

Енглески стаклени стакленици: за и против изградње

Гараже у енглеском стилу од стакла су лепе и удобне. Њихов оквир може бити изведен у било којој скали боја, а темељ за постављање лијепе опеке. Нема посебних недостатака у енглеском стакленику.

Енглески пластеници имају већу транспарентност (што поликарбонат не може да понуди), што обезбеђује раст и одличан развој биљака

Корисници примећују високу цену изградње и ниско одржавање - системе за грејање, вентилацију и осветљење.

Стаклени поклопац - врло ломљив материјал, па се приликом производње стакленика властитим рукама савјетује кориштење јаког стакла отпорног на ударце. То ће помоћи да се издржи олуја. Али ови недостаци се компензирају добром жетвом која се узгаја у квалитетном стакленику.

Предности стаклених пластеника:

 • Можете расти високе биљке. Високи зидови стаклених енглеских стакленика омогућују вам узгој кукуруза и других високих усева. Дизајнерске полице можете уредити у неколико редова, узгајати саднице или зеље.
 • Дуг век трајања. Уз правилну инсталацијуи квалитетно одржавање енглеских пластеника може да траје веома дуго.
 • Двослојни кров. Због нагиба крова, снег и киша не остају на врху и не врше притисак на конструкцију.
 • Чврстоћа и трајност пројекта. Тешки британски пластеници морају бити инсталирани на чврстим темељима, захваљујући којима ће бити стабилни и стабилни.
 • Способност одржавања одређене температуре чак иу хладној сезони.
 • Добра проводљивост светлости. Стакло добро проводи свјетлост и сунчеву свјетлост, што је врло важно за биљке које се узгајају у стакленику.
 • Штити биљке од околине. Киша, град или снијег - биљке су добро заштићене од било какве неугодности, вјетар не може оштетити саднице, а оборине неће оштетити цвасти или плодове.

Приликом одабира стакленика за вашу локацију не би требало да штедите новац - енглески стакленици ће заштитити жетву од природних катастрофа. У таквом стакленику можете узгајати чак и тропске биљке које захтијевају топлину, правилну влажност и освјетљење - све то се може добити у стакленицима у енглеском стилу.

Стаклени енглески стакленик својим рукама

Тешко је сопственим рукама изградити стакленик на енглеском језику, јер је то питање прецизности и посебних вјештина у раду са стаклом. Пре него што се укључите у инсталацију, потребно је да одлучите шта да направите оквир за стакленик - дрво или алуминијум.

Стаклене ограде се граде широм света више од стотину година. Према томе, они се сигурно могу назвати класицима жанра стаклене баште

 1. Алуминијум.Оквир се поставља на темељ бетона. Стакло је уметнуто у алуминијумске попречне шипке и причвршћено специјалним конзолама. За већу чврстоћу могуће је ојачати стаклене пластенике са дијагоналним пречкама. Алуминијум се може обојити у било којој боји.
 2. Дрво. Укрштања су направљена од масивног дрвета, натопљена посебном течношћу, која спречава апсорпцију влаге и даље распадање оквира. Пожељно је обојити дрвени оквир и не резати специјални лак једном у 2-3 године, тако да се дрво не распада. Материјали обојени лаком наносе се на сухе чворове чишћене дрветом.

Стакло је индивидуално одабрано за градњу, вриједи узети у обзир величину - што је више стакла, то је већа топлотна и свјетлосна проводљивост.

Приликом уградње пожељно је користити стакло са замрачењем од 10%.

Након постављања енглеског стакленика потребно је монтирати одводну цијев и инсталирати резервоаре за сакупљање кишнице. Ова вода може бити заливена у стакленику.

Преглед енглеских пластеника (видео)

Изузетне британске стаклене стакленике можете сами направити, можете купити дизајн у продавници. Приликом инсталирања важно је придржавати се одређених правила и обављати све кораке корак по корак, без напретка. Користите само квалитетне материјале и причвршћиваче.

Примери енглеских пластеника (фотографија идеја)
(80)