Добри и коректни стакленици за краставце

Стакленик за краставце је дизајн у којем се ствара идеална микроклима за узгој биљака, у већини вртлара, не гријани стакленик. Вероватно је само последња деценија активно користила фабричку верзију, а овај избор је сасвим разумљив. Али то неће бити о томе шта су стакленици бољи, већ о томе да су тајне правог стакленика филм и не само.

Изаберите краставац: краставац у стакленику

Далеко од свих региона земље, могуће је садити краставце на отвореном тлу. И још више сијати. Чак иу овом случају, у већини случајева, технологија премаза се користи да се спречи краставац да пати од временских промена. Стога се у стакленику развијају краставци, а ако је то случај, постоје инсталирани системи гријања, специјално освјетљење, формирана клима која омогућава да се у јесен и зими рачунају на усјев.

Погледајте слике које нису само типови стакленика, и стандардне и необичне, и пројекат "за себе". И велике и веома мале, са оквирима и луковима, било које величине, било које висине.

Краставци у стакленику захтевају одговарајућу негу

Типови пластеника:

 • Мали привремени стакленици (понекад названи стакленик) су строго за узгој садница;
 • Пашник за узгој краставаца у априлу и мају;
 • велике конструкције, стационарне, незапаљиве за масовну култивацију краставаца;
 • Велика стационарна паника за узгој краставаца зими.

Ако желите свеДа бисте то урадили по правилима, онда можете започети свој пут у узгоју краставаца уз уређење мини-узгајивача. Тамо ћете моћи да добијете први важан доживљај бриге о краставцима, како бисте избегли типичне грешке. Није битно како ће овај мали дизајн изгледати, најважније, да вас ништа не спречава да се бринете о слетању тамо.

Производимо стакленик за краставце

Стакленик је заштита ваших биљака, гдје треба створити идеално окружење за раст и развој краставаца. Све је важно и где се налази стакленик, и да ли се поштују сви детаљи о конструкцији стаклене баште, и наравно, план за одржавање биљке, одржавање микроклиме итд

Али почните од онога што вам је потребно да изаберете, шта да радите у стакленику. Генерално, да ли ће ово бити филмска традиција или се одлучите да покријете скелет алтернативним материјалом. Коначно, који су то сами оквири направљени, који материјали су им потребни?

Стакленик за краставце може се направити властитим рукама

Съдържани следните материали:

 • ПВЦ цеви (танке);
 • плоче и даске;
 • металне шипке или лукови;
 • поликарбонат;
 • Жичана дебела мрежа;
 • Оквири за прозоре и стакло (наравно, непотребно);
 • стаклено платно;
 • Полиетиленски филм.

Ако направимо привремени стакленик, нема смисла користити нове материјале, боље од оних који су били у употреби. У сваком случају, након одређеног периода, стакленик ће морати да се демонтира. Штавише, стакленик је мали.

Израчунајте димензије: исправан стакленик за краставце

Ако идетеда би се организовала кућа за краставце током целе године, дизајн мора бити значајан. Особине дизајна ће зависити од намјене стакленика. Висина стакленика је одређена планираном висином раста краставаца. Ако је планирање тапета планирано, то је такође прописано у прорачунима.

Пре въвеждане на стакленик за кумарки, нужно је да се израчуни

Што се тиче разлога за стакленик, у случају трајног узгоја краставаца да би се продубио у земљу, потребно је не мање од метра. Обично се у исто време организује дренажа са шљунком или шљунком, са потребним гажењем слоја. Данас, све чешће, овакви константни дизајни стакленика радије купују: за многе туристе то је заиста најбоља опција, готови стакленици се стварају узимајући у обзир све захтјеве. То су универзални дизајни.

Зашто тапета за краставце у стакленику

Позадина је посебан уређај који вам омогућава да развијете више здравог, сочног воћа. Жетва на таквом уређају је више дотјерана, уредна и не треба се бојати да ће позадине стакленика нарушити простор стакленика. То је мит, у многим случајевима чак га и украшавају. Јагоде и малине често расту на таписерији. Испоставља се да је тако живописан мозаик.

Са тапетама можете расти здравије и сочне плодове

Својим рукама можете направити најједноставнији оквир:

 • Потребно је изрезати конопац са сегментима од 2,5 м;
 • Један крај му фиксира стабљику краставца, а други на жици.

То је све: чак и захваљујући овом једноставном дизајну, краставци ће моћи да избегну многе гљивичне инфекције, а градски простор ће бити равномерно укључен. Само је штета немогућа: тапете и вентилација за биљке, и помажу им да се једнако развијају, добијају светлост и топлину. Вертикална подршка понекад штеди слабо развијене краставце.

Добра пољопривредна технологија краставаца у стакленику

\ т

Потребно је припремити земљиште и /или стакленик од јесени. Уклоните све остатке након бербе, уклоните горњи слој земље, јер се често акумулирају патогене бактерије. Дрвени делови стаклене баште третирају се раствором бакар сулфата, а ако је метални носач - можете фарбати по захтеву.

Саднице краставаца се обично узгајају независно

Тло се пробавља тек након уношења креча, као и органских и минералних ђубрива. Можете користити надпритисак, складиштење калијума. Душична ђубрива се користе само у пролеће.

Саднице се обично узгајају самостално, куће у посебним контејнерима и тегле у посуди. А ако сте саградили посебан топли мали парцхник са додатним извором грејања, још боље. У не загрејаним филмским биљкама топлија се сади чешће средином маја. Саднице треба очврснути, на њему се већ формирају 4-5 листова.

Слетање: у мају су зелени краставци

Када утврдите да је земљиште у стакленику загрејано, тла у земљишту се формирају према схеми слијетања. Ови снопови морају бити топло проливенираствор ружичастог мангана, а затим једноставно сипати у топлу воду. Пусти се да се земаљска кома налази неколико центиметара изнад нивоа земље.

Пажња: не би требало да додирује цервикс корена до земље, иначе ће доћи до инфекције и пропадања када вода уђе.

Садница краставаца мора бити постављена тако да је земљана кома била неколико центиметара изнад нивоа тла

Можете сијати семе у земљу, али таквом технологијом повећава се временски период почетка плодоношења. Време је да се сачека жетва. То јест, они користе овај метод ретко. И слијетање ће бити исто, само у рупу неће ићи саднице и сјеменке. У топлим регионима, то се ради у априлу.

Рани краставци у стакленику у марту

Цјелогодишњи стакленик је потпуно друга прича. Ако је умерена географска ширина, а не јужни региони, стакленици не би требало да буду исти као грејање, већ директно опремљени свим потребним за нормалан раст. Такав стакленик краставаца понекад може чак и подземни бункер да подсети, са сопственом пећи, вентилациони систем. Дакле, жетва ће бити раније, дистрибуирана готово током цијеле године, таква накнада је на много начина исплатива.

Да би се краставци задовољили жетвом, потребна им је пажљива брига

.

Али има пуно потешкоћа. Исти инсекти (пчеле) и природно опрашивање - морате тражити алтернативу. Осим тога, много новца иде на одржавање топлоте у стакленику, висококвалитетно осветљење, потребне су специјалне лампе. Такав рад компензира само високе приносе. Због тога често нема више биљака за узгој пчеласорте, специјални хибрид, прилагођен таквим условима. Тешка је брига о стакленику годишње, па их често организују у комерцијалне сврхе.

Који су најбољи краставци: у стакленику или у отвореном тлу

Ако краставци расту и добро расту, узгајивачи поврћа не маре да ли се налазе у стакленику или на отвореном. Али, морам рећи, стакленик је скуп. Сама изградња се исплати. Све се више нагињала према филму (сада се продаје у било којој боји), а сада је више склон поликарбонату.

Земља у којој расту краставци, треба да буде светла

На отвореном терену, све је много лакше, запамтите следеће:

 • Промијени мјесто слијетања сваке године, навикнут ће се на нову парцелу, али с обзиром да на лицу мјеста краставци крумпира расту слабо, приноси ће бити ниски;
 • Земља треба да буде светла и да место буде добро осветљено;
 • Биљке воле влажност, тако да је неразумно надати се само природном наводњавању;
 • Немојте радити врло уске пролазе, уска стаза спречава раст;
 • Корени систем краставаца је скоро све на површини земље, а апсорпција је слаба, ау кратком вегетативном периоду биљке сазријевају и добијају.

Ако је потребно, краставци се прскају од штеточина, у одређеним временима вегетације, користе се одређена средства. Опрезно поступајте са хемикалијама и средствима као што су уреа и нитрат. На отвореном терену можете узгајати готово све краставце, и обичне, и дугодушне, и краставце.

Краставци у стакленику (видео)

Прочитајте рецензије искусних вртлара, придржавајте се увјета узгоја, не журите с искрцавањем у стакленику. Запамтите да краставци воле топлину и влагу, али не воле нацрт. И они воле горуће сунце, као и заливање за ручак, али су добро снабдевени за малчирање (слама, пиљевина).

Добри резултати!