Регулација пластичних врата: како то радити исправно и независно, видео упутства

Подешавање пластичних врата - процес који је дизајниран да елиминише све врсте проблема који су се појавили током употребе дизајна. Није битно колико су скупа врата и њени додаци, предмети су увијек сломљени, што се чешће користе.

Најчешће је потребно подешавање врата, јер петље могу ослабити и трести. Као резултат, врата су неравна, а отвори отварају одводни одвод. Основни узрок квара је трошење појединих делова, али њихов квалитет игра значајну улогу. Зато није потребно уштедјети на квалитети, тако да у будућности не треба размишљати о регулацији пластичних врата.

Ако имате проблема са пластичним вратима, али не желите да идете код мајстора, можете сами поправити штету. Али у ту сврху потребно је припремити и пронаћи одговоре на сљедећа питања:

  • гдје су на вратима дијелови намијењени за регулацију;
  • Који се проблеми уопште могу појавити код пластичних врата и како их ријешити;
  • Како је тачно регулација пластичних врата.

Шта је одговорно за регулацију

Да бисте подесили врата, потребан вам је шестерокут са пречником од 4 милиметра (најчешће), понекад неће бити сувишно за клешта.

Први чвор за подешавање може се наћи на доњој шарки врата, помицањем са шестерокутом могуће је подићи или спустити врата, у зависности од смјера торзије.

Потребна алатка.

Овде можете наћи чвор који помера дно врата десно или лево.Понекад су вијци за подешавање прекривени заштитним капама, које се лако проналазе и уклањају. Да бисте померали лево или десно до врата, потребно је да ротирате вијак који се налази у горњој петљи.

Снагу врата на звоно контролишу ексцентри, који се могу наћи на вратима кућишта. Окретањем их је могуће постићи прецизно подешавање пластичних врата и њихову непропусност промјеном стезања у одвојеним дијеловима. Код врата са принципом окретања уназад постоји начин за подешавање стезања цијелог горњег дијела. Да бисте то урадили, завијте завртањ који се налази на врху врата.

Није лако доћи до овог вијка, врата треба одмах ставити у режим вентилације иу "лабавом" режиму. Из овог отвора штити уграђени механизам који се може заобићи. Довољно да отворите врата, поравнајте плочу која се налази на крају врата врата (паралелно са заптивком заптивача) и окрените ручицу врата у режим вентилације. Ово је прилично компликована процедура, тако да свакако да знате тачно како да прилагодите пластична врата у овом режиму, препоручујемо да се упознате са видеом.

Начини регулације при различитим проблемима

Да бисте поправили недостатке, морате знати који вијак је за то одговоран и за које проблеме треба да се ротира.

То је због сложености дизајна врата и броја различитих каблова, погрешне торзије која може довести до потпуног прекида механизма.

На захтјев регулације пластичних врата можете наћи много видеа професионалних мајстора,који ће помоћи у раду.

прогиб

Након тога, заштита улазног отвора пада под сопственом тежином и зато што је монтирана у ваздух. То је један од најчешћих проблема и истовремено непријатан, јер се у овом случају доњи профил трља око оквира, ау тешким случајевима врата се не могу лако затворити. У овом случају, дефинитивно ћемо морати водити рачуна о регулацији пластичних врата, док се ситуација не погорша.


Стисните и спустите врата.

Да бисте решили овај проблем, подигните врата према горе. Ово се може урадити помоћу посебне рупе у средини доње шарке. Након постављања и окретања шестерокута у смјеру казаљке на сату, подићи ћемо врата више. Ако желите да спустите врата, мораћете да се окренете у супротном смеру.

У случају када се оквир додирује само супротно од дела шарки, помоћи ће хоризонтално подешавање горње шарке. Уметањем алата у отвор и увијање у смеру казаљке на сату, повући ћемо горњи део врата ближе оквиру.

Подешавање горње петље.

Подешавање пластичних врата од спуштања може се обавити независно, али за познавање сврхе свих вијака и конектора потребно је упутство произвођача.

Трење око кутије

Ако се врата затварају и затварају на кутији, морате знати како подесити механизам помицањем пластичних врата лијево или десно.Прво, спустите доњи дио помичући хексадецимални кључ у прикључку у доњој петљионда уради исти трик са врха.

бад цламп

Ако се ваша врата вуку за одвод, онда је највероватније да је спона врата до кутије ослабљена. То је одређено регулацијом пластичних врата, наиме, ексцентричним. Механизам њиховог рада је тај да се при затварању ексцентра приања уз плочу стезаљке.

Ексцентрична врата од пластике.

Из тога следи да је за ојачање стезаљке потребно да се сваки од конектора потпуно затегне на исти начин. Није неопходно мислити да је јачи завој - поузданије стезање, са екстремним стезним заптивачем може да се поквари и престане са радом. Мајстори препоручују да љети ослабе стезање како би гумица за печаћење оставила мало слободе и обезбедила малу додатну вентилацију у кући.

тешко затварање

Још један чест проблем са пластичним вратима је то што је неопходно применити силу да би се затворила. Најчешће се сила примењује приликом окретања ручке.

Ови симптоми указују на зимски режим ексцентрика, а да би се олакшало затварање, потребно је отпустити вијке.

Пре подешавања пластичних врата, потребно је прегледати видео снимак обуке да бисте сазнали потребан момент притезања.

Још један разлог за тешко затварање може бити зачепљење механизма врата. У лаким случајевима могуће је извршити потпуно подмазивање, у тешким ситуацијама потребно је раставити врата и очистити систем.

Ако се врата користе дуже време, оловка се може трести. Да бисте решили овај проблем,окрените горњу плочу базе ручке и затегните вијке који се налазе испод ње.

Подесива врата са ГреентеК петљом

Ако су врата веће тежине (више од 40 кг) и често се користе, у већини случајева су опремљена шаркама типа ГреентеК. Подешавање пластичних врата, а посебно самостално, може постати проблем, па се препоруча преглед видео записа прије почетка рада. Можете их регулисати у три слоја:

  • вертикално;
  • хоризонтална;
  • Упрегните кутију.

За приступ шаркама, потребно је уклонити пластичну заштиту од њих, што је лако учинити. Да бисте подигли или спустили ова врата, уметните шестерокут у конектор који се налази на дну петље и уврните у једну од страна. Запамтите да подешавање пластичних врата почиње доњом петљом, а затим испод ње средња и горња, што се може обавити независно.

Да бисте померили врата лево и десно, заврните или заврните вијак који се налази у свакој петљи испод украсне маске.

Да бисте подесили ниво стезаљке, уметните хексадецимални кључ на врх петље и померајте кругове на положај сваке од њих. Сада знате како да померите или ослабите пластична врата својим рукама.

Према томе, регулација врата од ПВЦ-а - процес је једноставан, али захтијева бригу и ревност у имплементацији властитих руку. Сада знате како да прилагодите пластична врата без позивања стручњака на кућу.