Разне модерне камине

Могућност додатног гријања стана у градовима дају електрични камини (наравно, ако то нису старе зграде, у којима су, осим централног гријања, многи још увијек сачувани и пећи, као што се може наћи у Ст. Петерсбургу).

Жива ватра помаже да се избјегне стрес у модерном, далекосежном свијету. Међутим, није увек могуће набавити такву врсту грејања просторија. Зато је алтернатива и одлична допуна дизајну ентеријера постала електрични камини.

Они имају такве предности као што је недостатак чврстог горива, а самим тим и додатно вријеме, док стварање дома у удобности није ништа горе од њихових колега. Када одлучите да инсталирате додатно грејање просторије, многи људи се суочавају са једним проблемом - који изабрати. Уосталом, поред класичног стила модела, постоје и други. И сваки - на свој начин је диван. То су и енглески, и антички, и авангардни стилови; и Арт Ноувеау и Рустиц, и Арт Ноувеау и Сампл. Поред тога, постоје различити облици: угаони, пирамидални или зидни - и сви ови модели се могу наћи ако посетите радњу за електричне камине. Ипак, најтраженији су модели у класичном стилу, затим електричне пећи и камини Хи-Тецх класе.

Ако је ентеријер направљен у класичном стилу, онда можете изабрати исти модел грејног тела, који се неће разликовати од једноставног уређаја. Овде, као и декоративни материјали, користи се традиционални гранит или мермер, а због тога што нема тако јаког загревања његове површине,могуће је користити и дрвену декорацију.

Електрични штедњак је популаран због своје ниске цијене, компактности и чињенице да за његову инсталацију није потребан портал. Али Хи-Тецх зидне плочице имају модеран дизајн који се добро уклапа са истим ентеријером и намештајем, и веома је економичан. Зато многи могу купити камин који одговара њиховом ентеријеру.

У основи, све горе наведене опције камина комбинују декоративну функцију од грејања. Грејање просторије је због хладњака или специјалних уграђених зрцалних рефлектора. Рефлектори и вентилатори усмеравају струју топлог ваздуха напоље. Осим тога, многи имају термостате који загревају простор у близини камина. Такође је погодно да се режим температуре и тип пламена могу подесити даљинским управљањем.