Поправак пластичних врата сопственим рукама: балкон и унутрашњи простор, подешавање дизајна

Врата од пластике заслужено се сматрају једном од најпоузданијих опција за све просторије. Упркос томе, чак иу случају великих оптерећења, као и при дуготрајној употреби, чак и најпоузданија врата се могу сломити. Поправка пластичних врата је сасвим могућа. Сложеност поправке варира у зависности од специфичног квара. Најчешће, проблеми су мањи и елиминисани су малим подешавањем механизама или заменом прибора. Трошкови за поправке су обично мали. Поред тога, кварови су елиминисани што је пре могуће.

могући кварови

Могуће је разликовати неколико типичних кварова који се најчешће јављају. Ови пропусти укључују:

  • Проблем отварања и затварања врата (проблеми проузроковани кваром регулације, а нарочито прогибом и скретањем конструкције);
  • Недовољна густоћа приањања ручке врата на тканину, распакивање механизма;
  • Хаковани хардвер, нарочито: браве, други механизми за закључавање, ручке, браве;
  • Пукотине и друга оштећења на стакленој плочи;
  • Проблеми са заптивком врата;
  • Потреба за рестаурацијом платна због механичких оштећења.

елиминација кварова

Сваки слом захтијева дефинитиван приступ његовој елиминацији. Већина проблема се може ријешити без употребе мајстора. Размотримо детаљније како су горе поменути кварови елиминисани.

Проблем отварања и затварања врата

У великој већини случајева, проблем отварања и затварања узрокован је неуспјехомрегулисање механизама. Процес подешавања не траје много времена, поправљање пластичних врата у таквим случајевима је најједноставније. Размотримо процедуру регулације у фазама.

Прије свега, с прогибом врата, као и проблемима с отварањем и затварањем, потребно је одредити мјесто у којем се тканина судара с оквиром. На месту судара (померања) са једноставном оловком се прави рижа.

Подешавање је да се лист помакне на супротну страну мјеста гдје врата утјечу на оквир. На пример, ако врата утичу на горњу ивицу оквира, потребно је да померите плочу на супротну страну судара.

Прилагођавање је прилично једноставно. У горњој и средњој петљи вијци се ротирају помоћу шестерокута. Окретањем тастера у смеру казаљке на сату, крпица се притиска на шарке, супротно од казаљке на сату - стисне их. Таква поправка пластичних врата је врло једноставна.

Доња петља је такође регулисана. Вијак, који се налази на крајњем дијелу петље, подешава мрежу у вертикалном смјеру, а вијак бочно - у водоравном положају.

Ако су врата опремљена стаклом, могуће је подешавање помоћу двоструког стакла. За то се уклања затварач, на којем се држи стакло, а затим се помоћу дрвених лопатица стаклена плоча креће бочно све до корекције прогиба. У отвор, гдје је била лопатица, уметнуте су размакнице. Након подешавања тканина треба слободно ходати. По завршетку поступка подешавања, ролетне се постављају уназад, али се не могу збунитина местима. Неправилна инсталација може довести до пукотина на платну.

Поправка џепног дугмета

Да би се поправила пластична врата, ако је поправка регулисала разбијену ручку, то је врло једноставно. Чињеница је да са повећаним оптерећењем на механизму, као и током дужег рада, причвршћивање дугмади најчешће се извија из утора за један или неколико скретања. Због тога, оловка почиње нормално да виси.

Уклањање проблема укључује уклањање украсне капице са врата и повлачење вијка према доље за даље затезање. Ако је потребно, вијци се могу замијенити.

Поправка сломљеног хардвера

Поправак пластичних врата не може увек бити завршен без замене његових структурних елемената. У случају прекида механизма за искључивање, много је лакше уклонити га и замијенити га него извршити поправке. Механизми за закључавање се могу купити у било којој продавници. Слично томе, сви други додаци, као што је клизна врата, такође се мењају.

поправка прозора са двоструким стаклом

Квар прозора са двоструким стаклом представља озбиљан проблем. Чињеница је да пукотине у стаклу не могу бити потпуно уклоњене. Постоје посебне течности за уклањање пукотина, али под одређеним угловима, због преламања светлости, пукотина ће и даље бити видљива. У таквим случајевима потребна је замјена цијеле јединице с двоструким стаклом. Поправка пластичних врата са разбијеним стаклом је веома скупа, стога је неопходно не изложити стакло механичких утицаја, да се заштите од оштрих температурних флуктуација.

Елиминацијапроблеми са затварањем врата

Једна од главних функција врата су просторије за буку и топлотну изолацију. Средство за заптивање игра важну улогу, јер осигурава чврсто приањање платна на кутију, не пропушта звукове и задржава топлину. Током рада, заптивач истроши, губи своја својства.

Да би се заменила заптивна маса, неопходно је пре свега заменити одговарајућу димензију. Може се купити у свакој грађевинској радњи. Стари заптивач се уклања, а нови се лијепи на врата специјалним љепилом. Треба напоменути да поправак балконских пластичних врата, ако је потребно, да би се заменила заптивна маса, не разликује се од поправке било које друге ПВЦ столарије.

Рестаурација врата услед присуства механичких оштећења

Током дужег рада врата, као и механичких утицаја на платно, могу се јавити различита оштећења. Пластична врата се поправљају обнављањем пластике. Овај опоравак је могућ уз помоћ специјалних складишта која прикривају оштећења. Могу се купити у специјализованим грађевинским радњама. Ако је потребно, добро је поправити пластична врата која имају механичка оштећења, боље је да контактирате стручњака. Само професионалац ће моћи да врати првобитно стање врата, потпуно прикривајући сва оштећења.

Дакле, можете поправити пластична врата властитим рукама, са одређеним вјештинама и знањем. Неки кварови не праве много потешкоћа у поправљању, а некибоље је вјеровати стручњацима. Поправљајући себе, можете уштедјети новац и потрошити новац на нешто што је потребно.