Поправак купатила

Вероватно сви знају да се сваки покретни или трљајући предмет много брже истроши. Зато се водовод у кући тако често руши. Ако се суочите с овим проблемом, онда је вријеме да разговарате о томе како промијенити бртву у миксеру или поправити сам миксер. Али прво, хајде да откријемо разлоге цурења или квара.

Зашто се миксер покварио?

Први разлог, који је главна ствар - купљени производи лошег квалитета. Тржиште представља безброј јефтиних кинеских дизалица, чији је животни вијек врло мали. Зато је боље једном потрошити и купити добар него константно трошити новац на нови.
Други разлог је употреба неквалитетних материјала. На пример, уместо керамичких уметака, користите гумене јастучиће који су много мање воде због крутости воде.
Трећи разлог је неисправна инсталација. Запамтите да приликом инсталирања миксера важно је узети у обзир не само његов изглед, већ и карактеристике.
Типи миксера:

  • мешалица за купање са двоструким дејством;
  • једнократно;
  • Бесконтактни.

Сваки од њих је другачије одређен, али о томе ћемо говорити у другом чланку. Сада ћемо анализирати конкретне узроке кварова и методе њихове елиминације.

Квар и поправак

Први проблем који се може појавити је смањење количине воде, упркос чињеници да је притисак добар. То се обично дешава због зачепљења аератора (млазница причвршћена за гуску). Овај проблем се обично лако решава. Довољно да се одврне млазница иопрати га. То може да уради било која особа, чак и она са водоводом на "Ти".
Још један разлог за квар, који се често дешава - трошење бртве. Овај проблем је мало озбиљнији од првог, али га можете сами ријешити.
Да бисте то урадили, потребно вам је: гумена или паронитна заптивка, запечаћена трака и дељени кључ.

Пре свега, потребно је да уклоните метални прстен, коју цев да причврстите на миксер. Затим пажљиво уклоните цијев и уклоните остатке гумене бртве. Затим инсталирајте нови. Да бисте били сигурни да се сви делови чврсто уклапају један у други, омотајте конац специјалном траком. Па, и затегните цеви назад.
Ако је све испало, идемо даље и размотримо још један разлог за квар.

Проблем цурења воде испод полуге трпи један од кранова. Разлог за то је квар улошка.
патронаје необичан цилиндар у којем се мијеша хладна и топла вода и долази до нас.

Ако је кертриџ неприкладан, приметићете следеће :

  • Кран неће бити топла или хладна вода;
  • Температура воде ће почети да се мења без додиривања славине;
  • Кран неће бити потпуно затворен или ће наставити да ради у пуној снази;
  • Сам цурење.

Ако пронађете један од знакова, време је да замените кертриџ. Али пре него што наставимо да поправљамо славину у купатилу, хајде да разговарамо о избору овог артикла.


Када бирате кертриџ, обратите пажњу на земљу произвођача. Боље, дај предностпознати европски бренд од кинеског фалсификата. У будућности, то ће уштедети не само новац, већ и живце.
Запамтите да, упркос многим моделима кертриџа, главни типови су само 2 - керамички и балистички. И по овом критеријуму треба бирати.

Ако ово средимо, вратимо се на поправку. Прво уклоните славину из индикатора температуре славине. Испод њега је вијак који треба одврнути. За то је потребан шестерокутни кључ или посебан одвијач. Затим морате скинути полугу са тијела славине и све декоративне елементе, ако их има. Затим одврните матицу, притисните кертриџ. Извадите га и крените на нову, не заборављајући узети стари узорак ради јасноће. Инсталирајте нови рад на исти начин, али обрнутим редослиједом.

Важно је знати! Кугла је добра тако да се у случају лома може саставити и раставити, и према томе поправити. Али у случају, са керамиком, не може се раставити, а ако се поквари, неопходно је да се потпуно промени. Упркос томе, ово друго се сматра бољим због дужег животног века.

И још једна .Ако је у почетној инсталацији инсталирана славина за воду са куглицом, онда керамичка инсталација неће радити. Ово правило функционише и обрнуто.

И сада ћемо испитати разлоге протока дво-вентилске мјешалице.


Обичајно два од њих:

  • Време је да се промени заптивни прстен на кашици дизалице;
  • Оштећење самог торња.

Пато до?

Затворите славину да бисте напајали воду, јер без ње неће бити поправке. Затим, без журбе, извадите утикач из вентила. Затим одврните вијак, али уредно. У овој фази се обично све завршава, јер непажња може оштетити резбарење. Ако је све прошло добро, одврните и замијените кокпит и прстен ако је то потребно. Поставите вентил на његово место.

додир

Сензорске (бесконтактне) мјешалице - најпоузданије и најтрајније од свих, и служит ће вам од 5 или више година. Покреће га сензор покрета, тако да ће потрошња воде бити минимална. Али ево их поправити прилично тешко и боље, да повјерите овај посао професионалцима, иначе, само га испуцате.

Самопоправак је могућ само ако сте мајстор и знате тачно како и шта радити. Или ако имате лењи аератор. Можете га очистити на исти начин на који смо то на почетку помињали.
И да бисте имали живописан пример, показали смо видео поправак миксера у купатилу.