Велики пластеници: 5 предности поликарбоната

Велики пластеници су намијењени за узгој усјева за продају Понекад околности, интерес или други фактори чине нас са малим задовољством да обавите велики посао, или чак посао. То је случај са стакленицима. Почевши од мале домаће мале девојке, неке у неко време схватају да већ имају комплекс пластеника за гајење поврћа. И све зато што прави вртлари овај процес привлачи и апсорбује у себи.

Од онога што можете направити велики домаћи стакленик

Да би се узгајале културе које задовољавају потребе породице током пролећно-летњег периода, сасвим је довољно један мали стакленик или стакленик. Ако желите да вам ова лекција донесе профит, онда морате опремити велики стакленик или велики стакленик.

Велики стакленик који се прави у властитој изради може бити израђен од дрвеног оквира и филма

Велики пластеници или стакленици долазе из различитих материјала. Ако за опрему мале петуније можете имати довољно оних грађевинских материјала које можете наћи на њиховим кућама, онда се велики стакленик гради на потпуно другом принципу.

За изградњу великих стакленика користе се углавном висококвалитетни, трајни грађевински материјали високог притиска. Такав стакленик се гради не за годину дана, а не за двоје, дакле, неопходно је да му се приступи на одговарајући начин.

Којите материали се користат за изградба на големиот стакленик:

 • Метални профил;
 • поликарбонат;
 • прозори са двоструким стаклом;
 • Алуминијска профилна цијев;
 • дрво;
 • Полиетиленски пластеник.

Опека и стакло се понекад користе за изградњу капиталних стационарних пластеника. Али таква изградња захтева велике финансијске инвестиције и физичке снаге.

Широки поликарбонатни стакленик: предности дизајна

Када одлучујете да изградите велики стакленик, треба да будете спремни за различите нијансе. Приступ таквој храброј одлуци мора се схватити озбиљно. Припремите нацрт будуће процјене дизајна и трошкова. Свака врста стакленика захтијева властити трошак.

Широки стакленик треба да буде постављен на такав начин да не омета слободно кретање

Широки стакленик се обично гради од поликарбоната. Овај материјал је познат по својим позитивним карактеристикама, које чине стакленик лаким, практичним и практичним.

Поликарбонат се одликује ћелијском структуром. Ћелије из којих се формирају испуњене су ваздухом. Ово помаже у одржавању топлоте у просторији. Листови таквог поликарбоната третирају се посебним лаком, тако да материјал одлаже ултраљубичасто зрачење.

Предности поликарбонатних пластеника:

 • лакоћа;
 • Одлично за сунце;
 • Па чува топлоту;
 • Пластични и флексибилни;
 • Једноставно руковање било којом врстом завршне обраде.

Због чињенице да се поликарбонат лако реже, буши и лепи, можете без потешкоћа обезбедити стаклену башту и уклонити мале недостатке који ћенастају приликом употребе стаклене баште.

Велика стакленика са сопственим рукама: карактеристике инсталације

То је тежак задатак за оне који се одлуче озбиљно узгајати поврће. Да би покренули сопствено предузеће, они морају изградити стакленик, у којем ће се повећати будућа добра жетва. Како да то урадим како треба? Уосталом, бизнис тек почиње да се развија, а изградња захтева велике инвестиције.

Одличан стакленик, грађен својим рукама, омогућава вам да уштедите знатну количину новца која је корисна за куповину материјала за слетање. Правилно припремање за изградњу објекта, постајући свјесни како се изводи његова конструкција, можете самостално направити дом за ваше биљке.

За монтажу великих стакленика потребно је најмање 3 особе

Такође је важно одредити место за ваш стакленик. Анализирајте терен. Градња се може подићи у близини, чак и малих стабала, на падини, на брдима. Имајте на уму да ће струја и вода бити потребне за одржавање стакленика. Имајте стакленик у близини комуникација.

 1. Направите цртеже свог будућег дизајна.
 2. Велика стакленика - конструкција је тешка. За њу је неопходно предвидети темељ. Може бити од опеке, блокова од шљаке или гипсаних блокова.
 3. Ако ћете користити стакленик и зими, морате унапријед предвидјети сустав гријања. Можда ћете морати да га опремите пре почеткаизградња стакленика.
 4. Након постављања темеља, покушајте да уредите оквир. Он такође мора бити издржљив, јер је сам оквир одговоран за живот стакленика.
 5. Не заборавите поставити оквир за врата и прозоре.
 6. Ако је стакленик веома дуг, може бити разлог да се врата опреми са обе стране стаклене баште.

Након што је оквир спреман, потребно га је само везати листовима од поликарбоната, пажљиво их причврстити на оквир.

Гаража ће бити велика: предности и недостаци

Велика стакленика, чини нам се. Пружа велике могућности. Али то неће захтијевати мале трошкове. Изградња оваквог стакленика је једна ствар, али ће и даље морати да се сервисира. У великом стакленику потребно је опремити систем наводњавања, грејања, вентилације и осветљења. Пошто дизајн није мали, пожељно је да сви ови системи буду аутоматски.

Мед предности от зелената на зеленчатаа плосадка, възможно поавление широка функционалност и капацитет

.

Које планове велики стакленик, по правилу, ради сезонски. Такви дизајни се чисте или отварају за зиму. Постоји могућност опремања на територији великог стакленика мале стаклене баште, у којој се у рано прољеће могу узгајати саднице. Ово ће омогућити да стакленици трају дуже.

Али такви пластеници имају један минус - то је углавном фабрички направљен, дизајниран за одређени пројектни простор. И они су скупљи од оних које можете трајно изградити својим рукама.

Предностисклопиви стакленици:

 • Способност продужења трајања службе;
 • Можете се кретати од места до места;
 • Могуће је превозити;
 • Једноставност замене оштећених делова конструкције;
 • Лако се одржава.

Ако не планирате да користите стакленик неко време, он се може држати у вашем растављеном облику у право време.

Велики пластеници са рукама (видео)

За оне који имају озбиљну намјеру да узгајају поврће у стакленику, потребно је пажљиво испитати врсте, типове и облике расположивих дизајна стакленика. Компетентна одлука у корист правог избора бит ће кључ вашег успјеха у планираном настојању.

Примери великих пластеника (фото)

)