Како направити углове сухозида на плафону: Фаза 3

Да бисте добили савршен резултат, морате научити како се раде углови плоче од гипса. Лак је за инсталацију и прилично пластичан, што вам омогућава да направите апсолутно било који дизајн од њега. Могуће је направити сухи зид без помоћи професионалног мајстора, али посебну пажњу треба посветити угловима. Овај део просторија за плафон приликом уградње гипсаних плоча захтева посебну прецизност и концентрацију. Како правилно монтирати и обрадити ГЦЛ у угловима - читајте даље.

Постављање оквира испод сувог зида у угловима

Прва фаза инсталације сувог зида на плафону - збирка костура, захваљујући њему, дизајн ГКЛ-а је толико јак. База сухозида може се састојати од металних профила или дрвених греда.

Специјална технологија монтаже обезбеђује додатне тачке монтаже

Водећи профили за оквир испод ГЦЛ-а су стриктно стриктно под правим углом и монтирани један поред другог.

Не постоје компликовани оквири у оквиру и шипке правих углова на плафону. Може се чак рећи да овом дијелу стропа не треба посветити посебну пажњу. Једина потешкоћа може бити само усидравање у угловима профила профила, али ако су правилно обрезани, онда се тај проблем не појављује.

Ако желите да углови на плафону сухозида имају заобљен облик, онда још морате да обавите неки додатни посао, наиме, да направите заобљени оквир.У ту сврху користити профиле са попречним прорезима, који се лако савијају у жељени облик. Листови сухозида су монтирани на оквир. Одсечени су под правим углом или у облику полукруга до жељене величине и причвршћени вијцима.

Обрада углова на плафону од сувог зида

Када су на плафону постављени листови сухозида, потребно је ојачати углове између простора на плафону и зидова пре него што се оне поставе. То је неопходно да би се продужио животни век конструкције, и да малтер не почне да пада у неприкладно време. Јачање углова сухозидних плафона је због металне траке и малтера. Сам процес је једноставан и сасвим је могуће управљати њиме властитим снагама.

Једноставно инсталирање слова није довољно, важно је правилно руковати њима, посебно у тешким подручјима

  1. Одрежите металну траку у складу са величином зидова. Најбоље је све елементе припремити унапријед, а не резати по потреби.
  2. Савијте траку на пола да бисте добили равномеран угао.
  3. Додати раствор. Не би требало да буде предебео или веома флуидан.
  4. Нанесите смјесу на угао између стропа и зида. Раствор треба да буде 2 цм, а на зиду 2 цм. Слој раствора мора бити довољно густ.
  5. Гурните угао у угао између стропа и зида и размазите вишак отопине ​​на плафон.
  6. Искључите сав простор стропа и зида.

Када причвршћујете угао на угао, немојте га користитизадебљава кит, иначе, након сушења, може створити неједнакости испод металне траке. Такву грешку је тешко поправити, морат ћете уклонити цијелу траку и очистити смрзнуто рјешење.

Како се носити са углом стропа од сухозида

Након што се углови учврсте, можете ићи директно на њихов третман китом и другим декоративним материјалима. Стављање плафона из сухозида је потребно два или три пута.

Гомилање углова сувих зидова директно зависи од правилне монтаже ојачаног угла

Фазе конструкције углова сувог зида на плафону:

  1. У првој фази, треба да избришете све неједнакости које су настале након скретања траке. Да бисте то урадили, потребно је очистити вишак гипсаног гита.
  2. Ако се цео строп већ трља са једним китом, онда можете почети да наносите слој беле боје. У угловима ставити такву композицију повољније с уском лопатицом, а затим њежно повуците га на зид и строп са широком лопатицом.
  3. Задњи слој завршног гитова се наноси након што је претходни високи. Ово је учињено користећи исту технологију као и други слој, али радите све што вам је потребно уз максималну прецизност. Можда имате проблема са поравнавањем малтера у углу између две стране плафона и зида. На овом месту је боље радити са китом све док није потпуно свјеже, а мањи дефекти се коригирају када се нанесени слој благо згусне.
  4. Након што се последњи слој завршног гита осуши, мора бити правилно брушен.и земљу, обраћајући посебну пажњу на углове. Након тога, можете украсити углове и остатак стропа тапетама или бојама. Кутеве између плафона и зидова можете украсити и посебним лајснама.

Као што видите, углови су најтежи део плафона. Међутим, ако пажљиво и пажљиво приступите њима, моћи ћете сами да се носите с њима.

Заобљени угао стропа од сухозида: суптилност градње

Заобљени кут на плафону изгледа веома импресивно. Такви дизајни постају све популарнији. Уз њихову помоћ можете учинити архитектуру собе мекшом.

Они који се још нису бавили овим материјалом могу изгледати као да је то немогуће. Али довољно је погледати фотографије пројеката имплементираних како би се осигурало супротно

Нажалост, процес стварања заобљених углова је прилично компликован, тако да ће му бити тешко да се носи са новајлијом који нема математички састав разума и добру конструкцијску основу. За такве дизајне потребно је направити добар пројекат, иначе ће се заобљени углови сухозида ускоро срушити. Важну улогу у таквим зградама игра костур. Састоји се од пажљиво измјерених и добро учвршћених металних профила и суспензија.

Прије резања потребне фигуре из сухозида, боље је направити шаблон са ватманом.

Након што је оквир састављен, потребно је изрезати жељене дијелове плоча сухозида. Са овим задатком се не могу носити сви.

Декорисање углова сувог зида на плафону (видео)

Приликом инсталирањасуви зидови, обратите посебну пажњу на углове. Упркос чињеници да при уградњи оквира, углови не захтијевају додатне носаче, потребно их је ојачати након уградње сухозида. Запамтите да обрада углова стропа зависи од тога како ће уредно изгледати ваш стан.

Дизајн углова плафона од сухозида (примери фотографија)
)