Модерни вишенаменски пластеници: 5 препорука за употребу

Још педесетих година прошлог века у пластеницима Совјетског Савеза успешно су примењени вишенаменски пластеници, који су допринели техничком развоју поља хортикултуре и пољопривреде, што је довело до тога да модерни пластеници постепено замењују своје претходнике. Језик се не односи само на зграде пуне компјутера. Нагласак је на рационалној употреби расположивог простора. Не заборавите програмере и естетску компоненту. Овисно о вашим жељама, вртлар може одабрати једну од многих опција.

Постојећи типови модерних пластеника

Отвара листу одвојеног дизајна који вам омогућава да сачувате постојећи простор. У трговинској мрежи можете пронаћи модел употпуњен потпуно застакљеном базом или чврстим дном. Ако је прва верзија погодна за употребу током цијеле године, друга је само за сезонске стакленике.

Поликарбонатни пластеници заслужују посебну пажњу, која постаје све популарнија и популарнија

За оне који проводе већину слободног времена у граду, дизајни ће се уклопити у два стуба. Због геометрије крова, од кише и снијега се неће накупити.

Поред тога, нагибна природа премаза омогућава садницама да добију потребну количину сунчеве светлости. У овом случају, заштита поврћа и бобица од УВ зрачења ће осигурати посебан филм од поликарбоната.

Ако говоримо о другим типовима пластеника за давање, онда можете нагласити следеће:

 1. Монтажа на зид са 1 стубомврши се само дуж јужних или западних зидова стамбене зграде. У супротном, саднице неће добити потребну количину сунчеве светлости. Ако говоримо о његовим користима, онда би нагласак требао бити на ниским трошковима и непретенциозан у служби.
 2. "Холандија" - модел се одмах истиче у односу на друге шире у односу на кров, на основу. Друга разлика је употреба двослојног крова, чије су предности већ описане. Са практичне тачке гледишта, грејање у "холандском" није потребно монтирати. Нестандардни приступ инжењера за пројектовање крова омогућава нормализацију протока сунчеве светлости током дана. Поред тога, представљени модел је погодан за коврчаве и високе представнике флоре.
 3. Полигонски стакленик - погодан за представнике пољопривредног бизниса. Због присуства 5-9 лица, може се користити за индустријску производњу хране и украсних култура.

Новац може изгледати да је немогуће разумјети сву разноликост модерних стакленика. У ствари, све почива на способности да анализира сопствене потребе. Ради се о подручју парцеле, природи култура и жељеном резултату.

Декоративни модерни пластеници

У посебној категорији постоје структуре у којима се нагласак помера са функционалне компоненте на изглед. Једноставно речено, са таквим пластеницима не треба очекивати невероватну бербу њене величине. Уз то, баштован има прилику да украси постојећи локалитет.

Најпримитивнији заштитник биљака од утицаја околине сматра се декоративним пластеником

Важан фактор овде је максимална величина подручја које је баштован спреман да додели за изградњу. Немојте се узнемирити ако ово место није превише.

На пазара се добават следуусие опции, коато можно записать чтоби в ограниченних условиах:

 1. Минијатура - ће бити одличан додатак сеоској кући, гдје постоје сви знакови професионалног уређења крајолика. Једини недостатак је висока цена.
 2. Минијатура - као што назив имплицира, ова опција је погодна за сусједна подручја гдје постоји недостатак простора.

Декоративни дизајн на окућници омогућава истовремено узгајање цвијећа или поврћа, као и трансформацију изгледа парцеле. Кључ успеха ће бити прави избор структуре и димензија стаклене баште.

Одаберите модерне пластенике за узгој зими

Без обзира на климатске карактеристике региона, зими је потребно властитим рукама изградити чврсти и истовремено функционални стакленик. Све почиње формирањем базе, чија величина зависи од карактеристика земљишта.

Шарке од поликарбоната и профилних цеви - добар избор у зимској сезони

Ако је дубина појаве подземних вода незнатна, дрвена подлога се потпуно носи са надолазећом хладноћом. У супротном, треба да размислите о каменој подлози.

На другом месту је степен важности система грејања изалијевање Чак и најсавршенији механизам не може дуго да се носи са хладноћом.

Избегавање проблема помоћи ће у спровођењу сљедећих препорука:

 • Систем грејања на чврсто гориво се користи ако се стакленик не може прикључити на даљинско гријање;
 • Систем за наводњавање мора имати затворену петљу, иначе ће процес залеђивања резултирати потребом за брзом поправком;
 • Процес производње зими захтева инсталацију вештачких система осветљења.

Стално праћење нивоа влажности, температурне позадине и концентрације хранљивих материја у земљишту - гаранција је зимовања поврћа без проблема. Ако постоје велике промене температуре у региону, биће сувишно инсталирати систем за осветљење, наводњавање и грејање. Ово друго би требало да буду само чврста горива.

Која је разлика између модерних пластеника поликарбоната

Деценијама се технологија производње стакленика сматрала правим крајњим ауторитетом. Како се индустрија развија, вишеслојни филм је дошао да замени овај материјал. Погодан је за зимске и сезонске стакленике. Изводи се на бази трослојног поликарбоната, што омогућава приметан резултат уз минималне трошкове времена и сила.

Модерна пластеника направљена од поликарбоната је врло удобна и удобна структура дизајнирана за узгајање поврћа, зеленила, цвијећа

Прије свега, говоримо о заштити од долазног УВ зрачења. Захваљујући употреби мобилнеструктура, светлост се раздваја од опасног зрачења. Резултат је пријатна атмосфера за биљке.

Осим тога, можете изабрати и низ других карактеристика:

 • Могућност питинг модернизацију;
 • Присуство вишеструких вентилационе отворе за једноставно вентилацију;
 • Ергономски кров спречава раин сабирати.

Модерн парникови поликарбонат омогућава минимално време и труд да створе повољне услове садница. То је јединствена дистрибуција топлоте и светлости. Као резултат смањених трошкова повезаних са наводњавањем и грејањем. Ако је потребно, увек можете извршити постављање система "паметних стаклене баште."

Коришћењем савремених стакленика дајући

Руски и страни произвођачи су спремни да много модела модерних купцима "кућа за саднице." Главна ствар - да би могли да нађу међу разним шта је стварно потребно.

Пре него што почнете да испита предности и недостатке различитих материјала и облика треба врло јасно дефинисати задатке поверене у стакленик

Не опуштање након успешне звучало куповину. Усклађеност са специфичним препорукама у фази практичног рада омогућава да продужи век зграде.

На основу практичном раду различитих врста стакленицима су развијени практичне препоруке. Њихов циљ - за оптимизацију коришћења структуре.

да би се избегло много грешака помоћи следеће савете:

 • грејање умодерним пластеницима практично није потребно, јер се акумулирани током дана, светлост и топлота сунца равномерно распоређују;
 • Уређење декоративних конструкција са додатним уређајима за заливање или осветљење се не врши, у супротном се смањује носивост конструкција.

Модерни стакленици (видео)

Модерни пројекти за стаклене баште апсорбовали су резултате дугогодишњег рада на оптимизацији процеса култивације. Као резултат тога, створене су 2 велике грађевинске класе. Први укључује функционалне моделе дизајниране да раде током периода прехладе или за велике количине садница. Друга класа припада украсној сорти. У зависности од модела, има много лица и кров различитог нивоа.

Примери модерних пластеника (фото)

)