фловер Кадупул

Цадапуле цвијет је најскупљи цвијет на свијету - и то упркос чињеници да никада није продат. Овај цвет уопште није продат, јер је непроцењив. Чињеница је да се овај цвијет тако ријетко може наћи на планети да, упркос чињеници да је новчаник дебели у колектору, он нема право да га додирује. Комбинација свих наднаравних особина чини биљку сличнијом митском бићу.

Овај цвијет се лако култивира, али је врло уобичајен за један једини разлог због којег врло мало цвјета. Расте у Шри Ланки у дивљини и има духовни значај за будисте. Према будистима, цветни Кадупул је Будин дар од митског створења Наха, небеског становника. Цвијеће Кадупула има чудну арому и танке бијеле латице. У Јапану се овај цвијет зове "Љепота Мјесеца".

Како изгледа Цадупоол

Благи цветови Гадупуле имају дивну чудну арому и фине бијеле латице налик на перо. Овај цвет је кактус, цвета само ноћу. Чудо цветања почиње да се одвија око 11 сати увече. Влажни ноћни ваздух изненада је испуњен благом аромом. Као у успореном снимању, Кадупул цвијет полако открива пет чаша. Слиједи, више суптилних латица бљештаво бијелих, а до поноћи је свети цвијет приказан у свој својој љепоти.
Његов живот траје само неколико сати након сечења, тако да не продаје ни у једној продавници. До данас, нико од ботаничара није могао објаснити зашто су ова цвијећа тако брзато дие

трошак Кадупуле

Овај цвијет је непроцјењив не само зато што се јавља врло ријетко, већ и зато што се невјеројатно цвијеће једноставно не може сломити без да их се оштети. Ако желите да уживате у процвату Кадупуле код куће, набавите удаљеног рођака - Епифилума.

Аналог оф Кадупул

Епипиллум стајке Епипхиллум окипеталум, или "Краљица ноћи", је посебно популарна врста, она формира велике, јако мирисне цветове који се растварају само једну ноћ. Врста је лака за одржавање, брзо расте, цвета у касно прољеће или рано љето.

Синоними: пхиллоцоццус кислонепестнои, целер широколисни, Епипхуллум широколисни, широколисни филоцоццустус, пхиллоцоццус гранис.

Ова књига је приказана као кратак живот овог Савршеног цвијета.