Најбоље степенице на металним ражњацима: 6 препорука

Степенице на металним ражњацима савршено надопуњују дизајн модерног смјештаја. Његова особина је способност да формира естетску и функционалну компоненту дизајна. Што је основа прецизнија, лакше је направити кораке. Зато се почетницима и професионалцима препоручује да почну да разумеју карактеристике таквог дизајна.

Техничке карактеристике мердевина од метала на ражњу

У зависности од архитектонских карактеристика простора и финансијских могућности власника, изградња се изводи у два могућа облика. У првом случају, металне степенице на косурри укључују фиксирање степеница са горње стране.

Величина бочног повлачења је од 10 до 13 цм, у великој мери зависи од унутрашње ширине марширања степеништа.

Што је више говора, шири би требао бити корак. Изузетно ријетко у овом случају, инсталација је испод корака. Друга опција за постављање сличног дизајна је монтажа степеница између браника.

Пре постављања металних мердевина, морате унапред да размислите о његовом дизајну и конструкцији

У овом случају говоримо о следећим структурним карактеристикама:

 1. Максимална дебљина косине варира од 10 до 14 цм, а ширина од 8 до 14 цм. Овде много зависи од броја корака.
 2. Коришћење непотпуних и сталних ходача, у зависности од архитектонскогсобе. Комбинујте обе опције са ваге или лепком.
 3. Присуство бочног цик-цак коор.

У фази пројектовања, потребно је узети у обзир карактеристике одабране модификације љествице. Што је то тачније, то ће мање времена бити потребно за инсталацију. На основу прикупљених информација формира се типична технолошка мапа (ТТК) - документ који дефинише даљи рад.

Сорте металних степеница на косуру

Прије преласка на практичну имплементацију одобреног пројекта, потребно је пажљиво анализирати све. То се у већој мјери односи на параметре косоора. У суштини, они играју улогу осебујне подршке за дипломе.

Што је боље направљено, то ће дуље трајати. Најчешћи облик у свим цртежима је форма.

Да би степенице биле јаке и сигурне, потребно је одабрати само квалитативне материјале

Израђен је од дрвета и метала. То је много рјеђе коришћена комбинација бетона и горе наведених материјала. То се ради у оним случајевима када је потребно направити велику дебљину ступњева.

У зависности од облика дизајна, разликују се следећи:

 • завртањ;
 • Цик-цак - назива се и сломљен;
 • Директно.

Поред директне опције, архитектура је користила вијак и сломљена. За њихову успјешну имплементацију потребна је расположивост одређеног искуства и теоријског знања.

Изградите металну скате за степенице

Упркос привлачности екстеријераДрво, метал и даље је најтраженији материјал за формирање будуће базе. То је због отпорности материјала на хабање, а не осетљивости на спољне утицаје.

За стварање је потребан цеви или метални профил, чија се величина поклапа са параметрима будућих степеница.

За почетак, морате поправити све величине. Прикупљене информације ће помоћи у одређивању количине материјала потребног у већој мјери.

Када се постављају степенице на металним гредама, стручњаци препоручују да се обрати пажња на нагиб конструкције

.

Следне препоруке ће помоћи да се процес мерења учини тачнијим:

 • фиксирати висину конструкције;
 • Правилно одредити угао нагиба степеница;
 • Означите параметре корака и подступанков на цртежу.

Као што искуство показује, довољно је да се ухвате параметри само једног грма. Нешто компликованији је случај са ДВГ дизајном. У овом случају, горњи параметри су фиксирани у одељку.

Универзална метална мердевина на једној осовини

Храбар у свим аспектима, опција која се изводи на једном столу. Може се имплементирати само ако се не планира значајно оптерећење на дизајн. Поред тога, водите рачуна о геометрији степеница. Ако за још једним окретом слиједи још неколико, онда постоји потреба за два или више оссоире.

Многи више воле да изаберу универзални дизајн, јер се он може брзо саставити и инсталирати

Пажња је такође усмерена на физичке параметре зидова. Ако нам то не допушта да закључимо о њиховој снази, боље је да се задржимо на тој опцији са две гвоздене браве.

Има још неколико савјета од искусних градитеља:

 1. Дизајн тима - разноврсна опција, која омогућава чак и разне вањске негативне факторе. Као коцке дизајнера, све је изграђено слободно.
 2. Ако не желите да одустанете од оригиналне идеје, онда се квалитативно 1-искривљене степенице могу обавити на овај начин. Причвршћивање на зид се врши на 4-5 тачака уз помоћ металних пинова.
 3. За домове са дјецом и кућним љубимцима с 4 ногу, дизајниране за скице. Њихова суштина је скривена у наслову. Иза њега, можете буквално да трчите.

Једино ограничење је потреба за великим слободним простором.

Тачан израчун степеница на косурри: онлине препоруке

Тачност и тачност нису само љубазност краљева, већ и истински пријатељ градитеља. Приликом фиксирања потребних параметара неопходно је користити калкулатор који вам омогућава да све израчунате са прецизношћу накита. Прва ствар коју треба запамтити је да се математички прорачун за степенице на дрвеној и металној основи одвија различито. Да, постоје неке заједничке карактеристике, али није вредно на овој основи ставити знак "=" између двије технологије.

Могуће је учинити металну љествицу удобном и сигурном помоћу правилног пројектног прорачуна

Догађа се директна рачуницакао што следи:

 1. Дужина носеће структуре одређена је на основу Питагорине теореме. Жељени параметар прелази листу хипотенузних квадрата са накнадном екстракцијом корена квадрата.
 2. Катет је висина степеништа од 1 до 2 ката. Потребно је да додате растојање од врха подлоге до доњег корака. Да би се израчунао угао, потребно је мјерити коефицијент нагиба цијеле конструкције.

Даља математичка израчунавања зависе од механизма степена причвршћивања. Ако је одлучено да се све уради у кући уз помоћ мармота, онда треба да узмете нешто мање од површине степенице шанка.

Правила за постављање степеница на косорнах

Правила рада са материјалима не зависе од онога што је одабрано за подизање степеница властитим рукама на другом спрату. Теже је радити с металом, што захтијева уградњу кобиле. Осим тога, обавезно нанесите носећу плочу од металног лима.

Плоча се реже у облику такта тако да може бити покривена без избочина. Након тога, све је заварено на основу лежаја са потребним причвршћивањем помоћу вијака.

Правилна и брза монтажа металних мердевина на косорах помоћи ће вам специјалисти

Извесна је тешкоћа представљати сложене структуре степског типа, опремљене двоструким ражњем. У овом случају, није потребно користити горе наведену кобилу.

Следва следна процедура:

 1. Наношење вијака - уз помоћтипле и ноге за причвршћивање степеница.
 2. Челични носач је израђен у облику закривљеног лима, фиксиран помоћу 4 вијка.
 3. Употреба дрвне сјечке је пожељна у случајевима када сноп служи као услуга. За причвршћивање делова користе се клинови или типле.

Одсецање - сви кораци лежаја се причвршћују на косоар помоћу вијака са додатком љепила.

Монтажа степеница на металне ражњеве

Када све буде спремно, можете сигурно прећи на практичну имплементацију пројекта. Да би сви чворови били на својим мјестима, препоручује се да се цртеж стави испред очију. Нови корисници олакшавају живот, почевши од секције средњег профила на љествици. У овом случају лакше је извршити потребна подешавања. Чак и ако постоји велика или веома лоша грешка, не морате све упропастити да бисте извршили подешавања.

Ако одлучите сами да поставите степениште, онда морате унапријед припремити све материјале и алате за рад

Дизајнери са искуством су припремили неке препоруке за почетнике:

 • Сви носећи елементи морају бити скривени од очију;
 • Коришћени вијци и вијци са великом маргином чврстоће;
 • Поставите ражањ на претходно припремљену површину.

Степенице на косоарима властитим рукама (видео)

Функционалан и споља привлачан дизајн, направљен на бази дрвених или металних грмова, погодан за приватну кућу, викендицу иликанцеларијски простор са довољном површином. Ако то није случај, увек можете одабрати компактну опцију. То је цик-цак и раван облик. Пре постављања сваке од њих извршавају се темељита мјерења.

Детаљи: степенице на косурри (примери фотографија)


)