Монтажа ролета на пластичне прозоре властитим рукама

Нудимо вашој пажњи следећу тему: "Уградња ролета на пластичне прозоре". Лично искуство и илустрација обраде фотографија у овом материјалу за наше читаоце ...

Уградња ролета на пластичне прозоре од стране многих власника је изабрана из више разлога, иако постоје они који верују да постоје софистицирана унутрашња решења. Али питање није ко мисли и шта је боље. То је ствар укуса, где свако поставља своје приоритете. У истом чланку желим да кажем како се тачно уградња ролетни врши директно на пластичне прозоре и које замке могу настати током процеса извођења радова.

Треба напоменути да се два начина инсталирања таквих система могу идентификовати:

  • Коришћење вијака. Овај метод је једноставан и поуздан. Потребно је само причврстити монтажу ролета на прозор помоћу вијака. Али овај приступ има један значајан недостатак - то је само употреба вијака. Прво, употреба само-вијака ће створити мостове хладноће, што ће погоршати перформансе енергетски штедљивих прозорских система. И, друго, након неког времена може се појавити жеља да се завјесе завежу. Затим ће морати да се демонтирају затварачи, а на месту њихове инсталације ће бити отвори са причвршћивања и, као резултат, изглед пластичних прозора је оштећен.
  • Коришћење лепљиве траке. Код ове методе неће бити непотребних дефеката, нема мостова хладноће. Али сам процес инсталације је интензивнији. Осим тога, често можете чути да “не држитеролетне на прозорима "или" ролетне ". Ово је заиста чест проблем који заслужује посебну пажњу и који ће се даље разматрати.

У случају ... У приказаном примјеру, разматра се случај када је монтажа ролета завршена њиховим деблокирањем. То јест, након инсталације, након неког времена, лепљива трака није могла издржати оптерећење и искључивање ваљка. То може бити посљедица, како карактеристика трака за оптерећење, тако и околиша. На пример, у овом случају, уградња ролетни се врши на пластичним прозорима сеоске куће, који се такође користи и зими. Дакле, када се греје кућа, температура у унутрашњости може порасти од негативних до позитивних. А то је већ оштра промена, која такође може имати негативан ефекат на лепљиви слој.

Што се тиче питања како залијепљене ролетне ... одмах ћу рећи да су тестиране разне љепљиве траке различитих произвођача. Чак су се покушавали користити и аутомобилске 3М црвене боје, које савршено држе дефлекторе и зими и љети. Али није успео. Затим, на основу резултата мале анализе, избор је пао на производ под брендом "МОМЕНТ" (слика испод), након чега су уследила још два након успешне полугодишње пробне вожње једне од ролета.

Дакле, имамо ролетне које су се распале. Прво их очистите од старе лепљиве траке.

За то је потребан нож за папир. Уз његову помоћ пажљиво чистимо све елементе. За коначно уклањање лепљивог слоја користимо тканину и ацетон илирастварач

Затим припремамо прозор. Места на којима ће се инсталирати капци бити очишћени. Ако постоји лепљива трака, онда је уклањамо и уз помоћ ножа за писање и крпе са ацетоном.

Следи општи водич, како за нове ролете, тако и за оне који се морају поново паковати.

Одмашћујемо монтажу ролета које се причвршћују на прозор помоћу ацетона или растварача. Након сушења (не више од једног минута), залијепите траку и изрежите је. Такође, неће бити сувишно одрезати све избочене ивице траке, јер након лепљења на њих у будућности може доћи до таложења прашине, што ће довести до њихове контаминације. Функционално то неће утицати, али визуелно ...

Затим сакупите ролке тако што ћете их причврстити.

Не заборавимо да гурнете вођицу у главу доње контуре ролетне.

Одмашћујемо прозор и залијепимо га на ваљак. Морамо покушати да извршимо ову манипулацију у исто вријеме. Иначе, свако лијепљење или лијепљење или изравнавање ће погоршати чврстоћу љепљиве траке. Да бисте то урадили, можете ставити етикете у прозор једноставном оловком, на основу које и покушати приступити стопу за фиксирање ролета.

Такође, унапред деградирајте прозор, лепећи водиче. За прецизније одређивање локације фиксације, можете користити ниво зграде или нагиб са накнадном уградњом етикете једноставном оловком.

Остаетса мало бизнеса. СкипНавијте кроз отвор на доњем носачу и причврстите га.

Възможността за монтажата на капци на пластични прозори се закључува. Трудимо се да их не гњавимо неколико сати како би се љепило осушило.