Монтажа меког крова

Инсталација меког крова се може лако обавити независно. Потребно је само да упознате све нијансе и правила инсталације. Да би се осигурао нормалан режим температуре и влажности крова, потребно је размотрити инсталацију парне бране, изолацију, изолацију и облагање и вентилацију.

Изградња подних облога и вијенаца

Подножје крова испод меког крова мора бити у складу са врло строгим нормама. Крутост, једнакост, трајност и континуирано слагање су главни захтјеви. База може бити од шперплоче, иверице, дрвених плоча или специјалних штитова. Приликом уградње шперплоче и ОСС-а зими, потребно је оставити празнине између елемената не мање од 3 мм, како би се спријечило деформирање подова у љетним мјесецима. Плоче су фиксиране тако да спојеви падају на носаче.

Камен се мора ојачати. У ту сврху користе се челичне шипке од метала које штите кров у овој зони од могућег продора влаге изнутра. Даске фиксирају кровне нокте на ивицу базе. Корак између причвршћивача - 13-15 цм Предуслов је превјес (4-5 цм), који се додатно фиксира ноктима на сваких 3 цм

Монтажа тепиха за облагање

Полагање тепиха је такође важно, јер трајност крова зависи од квалитета уградње овог крова. Без обзира на нагиб, тепих за облагање мора бити постављен по цијелом подручју крова. Истовремено у близини вијенаца и код продаваца, самољепљиви материјал за облагање ради заштите слабих тачака од цурења.

Ширина тепиха на вијенцимамора бити 0,6 м више од поласка вијенца. У том случају, доња ивица треба да буде на удаљености од 3 цм од врха штапа завеса. Посебну пажњу захтевају власници. Имају тепих ширине 100 цм, тако да на свакој страни нагиба постоје идентичне стране. Пожељно је да нема зглобова. Ако су неизбежни, обавезно направите 30 цм преклоп и пажљиво га залијепите.

Друга површина крова је прекривена конвенционалним материјалом за облагање, стављајући га паралелно са вијенцима. Рад почиње из вијенаца и постепено се сели у скакавца. У зависности од правца, ширина преклопа је различита: у попречном правцу - 15 цм, у уздужном - 10 цм. Фиксирање тепиха се врши поцинчаним чавлима у кораку од 20 цм

.

Да би се ојачале тежине забата, потребно је да се крајеви метала забоде директно са подлоге (корак између ноктију је 15 м, ред шаха). Преклапање - 3-4 цм Осим тога, траке се подмазују мастиком.

Монтажа меког крова

Да би се лагано положио мекани кров Схингласа, потребно је означити површину крова како би испред ока имао оријентир. Хоризонталне линије су означене на удаљености од 0,8 м једна од друге, висина вертикалних линија треба да одговара ширини обичних обичних плочица.

Меки кров постаје веома пластичан у врућем времену, тако да може ходати по њему, иначе ће трагови, удубљења и мрље ципела остати на површини. Ако постоји потреба да се попнете на кров, онда се морате кретати по посебним везицама.

Затим, технологија монтаже изгледа овако:

  1. пакирна палуба . Нијансе слова могу мало варирати у зависности од партије, али то није критично. Ако је ова чињеница помало неугодна, препоручује се откривање пакета и мијешање елемената у хаотичном реду. Мала разлика у нијансама на крову изгледа прилично складно и елегантно.
  2. Слагање почетне траке . Типично, за ову област, користите посебан керамички цријеп, који је положен 1,5 цм изнад кривине барова вијенца. У екстремном случају, за ову сврху је могуће прилагодити и обичну плочицу са претходно изрезаним режњевима. Флаппер - 15-20 цм
  3. Постављање редова плочица . Професионалци препоручују почетак поласка са средине косине и одвајају се са обе стране. Из почетне траке треба се повући 1 цм и фиксирати први шиљак тако да се зглобови не подударају. На меком крову се налази инструкција која прецизно одређује како ће се процес полагања извршити. У зависности од облика реза, секвенца је различита. Слагање се може кретати у вертикалним или дијагоналним тракама или у облику пирамиде. Екстремни спрејеви морају бити трајно подмазани мастиком.
  4. Монтажа рампи и скакаваца . За ове елементе употребите вијенац цријепа, подијељен у три дијела. Излази на ребрима и трави су обрубљени тако да остаје 5 мм простора. Плочице почињу да се затварају од врха према горе (4 цм), фиксирајући их са 4 чавла (2 комада са сваке стране).

Многи се питају да ли постоји права комбинација равног крова и меког крова.За потпуно раван кров, овај материјал није прикладан, јер ће се влага накупљати и стагнирати у шавовима. Минимални угао нагиба треба да буде 12 степени, што је довољно да мекани кров Схинглас испуни своје функције.

Да би се јасно разумео цео поступак инсталације, довољно је погледати видео. Процес који видимо очима много је више перципиран од детаљног описа у текстуалном облику.