Монтажа рововитих система

Инсталирање сплаварског система - једна од важних фаза изградње куће.

Традиционално, материјал за греде у стамбеним кућама је дрво. Има нижи коефицијент топлотне проводљивости, и као резултат тога, у таквој кући ће бити топлије.

Прије куповине дрвне грађе потребно је одредити сљедеће параметре:
- врста грубог система (облагање или вјешање);
- периметар зграде;
- обрачун оптерећења на крову, узимајући у обзир снег;
- облик крова.
Следи опис распореда сплавног система на основу степенастих рогова са двоструким кровним обликом.

Потребно је припремити сљедеће материјале:
- картон, дрво
\ т - метални затварачи (углови, плоче, вијци, типлови)
- алати (нож, лист пиле, електрично пробијање, чекић, одвијач, комадићи, хидро-ниво, љестве или шума).

Инсталација мауерлат:

Пре свега, геометрија зграде се проверава на дијагонали и ниво, ако је све исправно, поставља мауерлат. Многи га монтирају директно на камени (блок) зид. Али боље је то урадити, као у овом случају - на појачаном појасу. Као мауерлат служи као сноп, или даска. Обавезно је након куповине шуме (квалитет прије куповине боље провјерити особно) обрадити га ватром, био-заштитним средствима, која су сада на тржишту огроман сет. У овом случају, плоча је 50 Кс 200 мм. Полагање мауерлат-а је изведено тако да плоча не упија влагу са зида. Облагање у већини случајева је рубероид. Причвршћивање поверлифта наојачани појас уз помоћ клинова, који су претходно монтирани у тијело армопоиасу. Ако се претходно нису побринули за њих, онда је морт причвршћен за сидро, у кораку 40-60цм. Пре улијевања армирајућег ремена, препоручљиво је причврстити сворњак на жицу, или заварити на арматуре, а онда ће чврсто стајати у армираном појасу. Повуците мауерлат до армирајућег појаса са матицама преко великих подметача, а затим контролишите.

Након полагања и причвршћивања агрегата, поставља се централна греда. Да би га правилно поставили, потребно је измерити средину зграде, не заборављајући да се греда поравна помоћу хидро нивоа током инсталације. У овом случају, тако да се кров не савија под тежином снијега (као што се користи у средишњем дијелу плоче 50 * 200, али не и греду), двије греде исте величине, које служе као подјела пода на просторије.

Следеће, греде су претходно припремљене на машини за сечење. Удаљеност између греда (степеница) мора се израчунати унапријед. У овом случају, корак је био 60 цм

Постављање сплавара:

Прије свега изложени екстремни рогови и провјерени хидромасажом. Уздуж врха и дна рогова растеже се конопац, након чега се постављају други рогови, који се причвршћују вијцима. Конопац је потребан да би се тачно знало да су сви рогови на истом нивоу, јер плоча није увијек добро калибрирана, а постоји и брзина у величини до 1,5 цм. Ако прескочите ову врсту посла, онда можете наићи на проблеме при полагању крова,нпр.

Након што се ваљана плоча стави на мауерлат и на подлогу, учвршћује се са обе стране ојачаним поцинчаним угловима на поцинкованим вијцима.

На једном сталку су четири метална угла, што је мало скупље од два, али касније су греде мање деформисане и сигурније причвршћене.

Надаље, рад се врши на полагању хидроизолације, материјала за парне бране на унутрашњости рогова, али ово је сасвим друга прича ......