Самостална монтажа на зид: 5 предности

Гипсана плоча је одличан начин да брзо и лепо трансформишете унутрашњост зграде, а данас, на тржишту грађевинских материјала и радова, можете наћи разне опције како да уредите реконструкцију у затвореном простору. Најтраженија и оптимална опција је гипсана плоча. ГКЛ лимови могу бити обични, ватростални или водоотпорни. Управо ове особине вам омогућавају да га користите у различитим условима и просторијама.

Предности постављања сувог зида на зид

Уградња зидова се најчешће врши од сухозида, а све то због његове функционалности.

Одлично је за оне који воле:

 • Претворити унутрашњост вашег дома у непрепознатљиво;
 • поновна изградња;
 • Визуално проширити простор;
 • Направите оригинални апартман.

Гипсане картонске плоче ће лако помоћи не само у поновној изградњи простора, већ ће и учинити дизајн занимљивим и ажурираним

Ако монтирате зид са ГЦЛ-ом, можете поделити велику просторију на два дела, поравнати зид или зид, створити акцентно подручје у затвореном простору, без употребе посебно тешких и тешких материјала као што је зидање. Упркос чињеници да су саме облоге сухозидом недовољне чврстоће, дизајн од њих се показао као посебно издржљив, издржљив и издржљив. Суви зид има неоспорну предност и састоји се од флексибилности.

Када се поправља својим рукама, вреди сеобратите пажњу на одређене тренутке рада са платном ГКЛ и посебно на то како је могуће из њега извући лучне елементе.

Материјал може имати различите облике, али само уз правилан приступ, као и технику влажења платна. Само ако ГКЛ буде потпуно натопљен водом и благовремено фиксиран на одређени начин, можете добити солидан елемент будућег интегралног састава.

Уопштено, главне предности сухозидних преграда или зидова могу се звати:

 • Једноставна инсталација;
 • Присуство једнаке површине;
 • способност полагања унутар кутије и електричних жица у њима, а понекад и цијеви за довод и одвод воде;
 • пријатељство према околини;
 • Сигурност за здравље људи.

Инсталација зидова од сухозида: технологија

Постоји посебна технологија за монтажу зидова сухозида и метала. Према томе, пре него што инсталирате прве профиле, морате пажљиво прочитати упутства.

На поду, зиду и плафону мора бити означена ознака, узимајући у обзир да:

 • Углови су далеко од идеалног, и зато морате узети у обзир овај тренутак, везан одмах за два зида, који се налазе паралелно, ако се заснива на нивоу једног зида, можете извршити криву оквира;
 • Ако се облоге од гипсаних плоча једне од постојећих зидова морају малтерисати, онда је потребно прво уклонити летву, а тек онда направити главни оквир;
 • На претходно означеној линији се успоставља профил за вођење, алипотребно је узети у обзир да ће дебљина зида бити већа кроз слова ГКЛ, као и слој китова и завршне обраде;
 • Ако је врата инсталирана у прегради, онда треба да направите и трагове на поду и плафону, и не заборавите да инсталирате додатне хоризонталне водиче-појачала.

Могуће је самостално обављати поправке у затвореном простору, што је најважније - јасно пратити упуте корак по корак

Након постепене конструкције костура, можете направити савршени зид, како за преграду између простора, тако и за облагање просторије.

Водич по корак по корак:

 1. Прво, уз помоћ типли и ударних вијака, потребно је поставити водилице уз плафон и под, остављајући отвор за будућа врата, ако је монтиран.
 2. Инсталација носача који се налазе на ивицама профила воде се даље изводи. Опет, ако постоје врата, онда су потребни посебни сталци за јачање дизајна.
 3. Монтажа носећег профила на водилицу врши се помоћу металних вијака.
 4. Полице су причвршћене дрвеним шипкама.
 5. Обавезно инсталирајте вертикални лежај профила ЦВ бренда. Прва је постављена на корак од 55 цм, а од зида, а између профила степен мора бити 60 цм, а током свих радова потребно је проверити ниво.
 6. Надаље, границе врата, прозора или нише су назначене када се ради о облагању постојећег зида и стварању истакнутог елемента.

У цјелини,инсталација оквира је завршена. Не заборавите да што је темељ боље направљен, јачи је цијели зид. Ако се такав дизајн накнадно инсталира у лонце за цвијеће, полице или, штавише, у модуларни намјештај, тада би се број регала требао повећати на максимум.

Постављање зидова од сухозида

Инсталација гипсаног картона на зид, прецизније, претходно израђени метални оквир, мора бити изведен искључиво по технологији.

Пре постављања зида од сувог зида, претходно треба монтирати метални оквир

Наиме:

 1. На првом листу, страна фиксација је уклоњена или, другим речима, трака је одсечена, ширине 5 цм
 2. Платно ГКЛ да почне да се правилно поставља са ивицом, уз зид.
 3. Између пода и плоча ГКЛ треба да остане најмање 15 мм.
 4. Лист се монтира на металне летве помоћу специјалних вијака од 3,5 к 35 мм. Инсталација се врши из углова, затим од ивица, а затим преко подручја платна. Шешири треба да буду што дубљи у поклопцу.
 5. Са врха, ако је плоча сухозида била мања од висине стропа, онда се детаљ цијелог сувог зида мјери одвојено и такођер се поставља у угловима затим по цијелом подручју.
 6. Следећа слова након првог се инсталирају без помицања.
 7. Вредно је напоменути да се свака колона тканина мора поставити у шах. Другим речима, ако је један лист био близу плафона, али са днаДодатни елемент је инсталиран, онда би све у следећем монтирању требало да буде супротно.
 8. Ако је зид преграда, онда је обложен са обе стране, ако је лажни зид, да се преуреде или изједначе зидови просторије, затим од једног.

Шта је додатно укључено у инсталацију ГКЛ на зиду

Ако је потребно монтирати двострани зид са ГКЛ, онда можете додатно провести полагање комуникација.

Приликом уградње гипсане конструкције потребно је водити рачуна о реализацији комуникација и завршетку завршене градње

.

На пример:

 • Електричне инсталације;
 • Водоводни вод;
 • Вентилација.

Комуникацијске опције могу бити неколико, али свака од њих захтијева посебан приступ. Конкретно, ако ће то бити цеви за снабдевање водом и одводњавање, онда је потребно користити водонепропусни ГКЛ, као и додатну хидроизолацију. Такви поступци спречавају формирање плијесни, влаге, кондензата и, сходно томе, оштећења зида.

Ако се планира електрична енергија, потребно је пажљиво изолирати жице како би се искључило паљење.

Правилна уградња сувог зида на зид (видео)

Често, као и за преграде, и када је читава плоча потпуно прекривена листовима ГКЛ, потребна је додатна изолација простора. Да би се то постигло, посебан изолациони материјал као што је минерална вуна, пјенасти полистирен и слично треба ставити у конструкцију кутије. Пена од полистирена сматра се оптималнијом опцијом, јер је трајна ис временом, не губи свој прави изглед, нити се губи, што је посебно важно.