Леп и поуздан плафон у купатилу од пластичних панела

Високи плафони од ПВЦ панела визуелно проширују простор купатила и чине га естетскијим.Као да зидови нису украшени у купатилу, требали би бити у складу са стропом. Уосталом, у случају када је плафон обојен обичном бојом, онда он може да формира различите врсте загађења, које је понекад тешко опрати. Слично томе, купатило само у модерним апартманима има велики волумен, ау старим зградама - на овом мјесту можете бити само сами. Правилан дизајн зидова и стропа визуално ће повећати површину и додати ће мало простора.

ПВЦ таванице у купатилу - лепота и удобност

ПВЦ панели се тако лако инсталирају и раде тако да већина људи преферира овај начин да украси плафон у купатилу.

Овај материјал се не боји високих температура и јаке паре, која није кородирана, што није инфицирано гљивицом.

Толико плусе у једном облику материјала које бих желео да одмах инсталирам у свом купатилу. У овом случају, пластичне плоче се израђују у различитим бојама, што вам омогућава да одаберете боју плафона у складу са општим распоном у купатилу. Поред стандардних монослојних панела, индустрија пластике нуди и низ разних разблажења и импрегнација.

Данас тржиште завршних материјала нуди велики асортиман пластичних плоча за уређење купатила

Плафон од ПВЦ панела може затворити жице, које се воде до уређаја, као и испод плоче може се изградити добар поклопац,као иу становима неких серија, висок је и има неатрактиван изглед.

Спот светиљке које се налазе дуж обода дају много више светла од једне лампе испод плафона.

Висококвалитетни поправак плафона у купатилу са пластичним панелима

Поправка купатила је природна катастрофа, упоредива само са пожарима. Сви знају да ова акција траје дуго и не допушта вам да у потпуности уживате у купању.

плусес:

 1. Декорација плафона ће се догодити врло брзо ако користите пластичне панеле.
 2. Још једна предност у поправљању пластике је непотребно изглађивање таванице, китова спојева и тако даље.
 3. Врло често се испоставља да су стропови у купаоници кроз врло врући пар издубљених и распрсканих боја, а вапно губи своју боју и жуте боје с неравним мрљама.

Да би се избегла појава гљивица у купатилу, приликом постављања ПВЦ панела препоручује се остављање рупа за вентилацију

Када поправљате ПВЦ панеле, сви ови проблеми ће нестати.

Да би се спријечило оштећење стропа испод панела, а није било склон кондензацији и гљивицама, потребно је у панеле уградити додатни вентилатор, који ће бити причвршћен на хаубу и укључен засебним прекидачем.

ПВЦ панели су једноставни за одржавање и прање. Брига за такав плафон није тежак и не захтева никакве трошкове за специјалне производе за чишћење, јер се панели лако пере једноставним сапунским раствором.

Монтажа панела на плафону у купатилу - израчунавање количинематеријал

\ т

Попут свих врста грађевинских и завршних материјала, стропне плоче захтијевају правилан и прецизан прорачун. Панели имају стандардне величине, тако да пре него што их купите, морате правилно израчунати потребан број панела. У куповини материјала за дораду постоји један значајан недостатак. Панели се продају појединачно, и могу се израчунати када дође до ситуације када ће 4 панела бити мали, а пети ће морати да одсече трећину да заврши поправку.

Димензије панела су дугачке 2.6 м, 2.7 м и три метра. Ширина варира од 24 центиметара до 37 са пола. Дебљина је увек иста - 8-10 мм.

Да бисте израчунали, морате измерити дужину и ширину плафона и одредити како ће слој панела ићи - дуж или преко купатила. Продуживањем дужине можете визуелно повећати саму дужину, а овом методом ћете мање радити на резању плоча.

Подужни распоред панела на стропу олакшава рад резних елемената

Са попречним уређајем потребно је много радити на резању и причвршћивању плоча. Али ширина купатила ће бити визуелно већа.

Углавном слагање дуж купатила.

Прорачун изгледа овако:

 • Дужина једног платна је подељена дужином купатила - добија се број целих дужина на једном ПВЦ плафонском панелу. Стандардни стан Хрушчовљевих времена има дужину од 150 до 170 цм, тако да је дужина купке 150 цм боље узети трослојни панел и сваки од њих подијелити по два.
 • ШиринаКупатило подељено по ширини сваког панела, резултујући број ће приказати број редова.
 • Приликом рачунања трговине, продавци обично траже простор и не обраћају пажњу на чињеницу да спојеви панела изгледају веома неестетски на плафону.

Приликом избора панела, боље је купити оне који ће имати мањи непотребни баланс када се инсталирају.

Како направити плафоне од пластичних плоча у купаоници властитим рукама

Пошто инсталација пластичних плафона није веома компликована, сасвим је могуће да то урадите сами.

За рад су потребни алати и додатни материјали:

 1. Нека количина алуминијумских профила;
 2. ПВЦ панели;
 3. бушилица;
 4. Одвијач или електрични одвијач;
 5. вијци;
 6. Мали број металних привјесака;
 7. нож;
 8. Лепак "Течни нокти";
 9. Планира се спајање стропа и зида.

Када се користе ови материјали и алати, лако је инсталирати ПВЦ плафон својим рукама.

Инсталација пластичних плоча на плафону у купатилу треба почети означавањем зидова и уградњом оквира

На самом почетку неопходно је направити решетку са оловком на зиду користећи ниво зграде и одредити на којој висини је потребно фиксирати профил на вертикалну површину зида, на који је причвршћен постоље. У овом прорачуну потребно је узети у обзир висину причвршћења за уграђене расвете.

На хоризонталну површину стропа прво се причвршћује метално клатно, на које је потребно причврстити профил,Гледајући удаљеност између првог и наредног правца на пола метра. Профил на зиду је подупрт лајсном, која повезује зид и плафон са три стране просторије.

Када су постављени сви профили, строп се почиње малтерисати, који се умеће у лајсну и причврсти вијцима на водилице профила. Али пре него што исцртате плафон, вреди резати све панеле на жељену дужину.

У панелима на којима ће бити уграђене лампе, направите округле рупе кроз посебан излаз или их изрежите конвенционалним ножем.

Након постављања панела са отворима на ове отворе, потребно је повући жице за осветљење.

Завршна фаза распореда плафони у купатилу - уградња расвете у пластичним панелима

Последњи панел може бити веома широк за остатак простора, тако да се мора пажљиво исећи дуж цијеле дужине, причврстити посљедње четврто постоље на рез и уметнути га на мјесто. Планирано да се залијепи на зид уз помоћ таквог универзалног средства као што су течни нокти.

Присјећајући се лекција физике у школи, потребно је паралелно поставити жице за свјетиљке, да ако су горење једне лампе радиле друге.

У отворима за расвјетна тијела за причвршћивање, на које су прикључене све жице. Затим је потребно само уметнути неопходне сијалице, а плафон је спреман за употребу.

Плафон од ПВЦ панела у купатилу сопственим рукама (видео)

Плафонске плоче од ПВЦ-а на плафону на исти начинизгледају добро са керамичким плочицама, истим зидним панелима, самолепљивим филмом и другим материјалима за уређење купатила. Прије монтаже стропа морају се ставити у ред зидови и под, као у случају спуштених стропова, поправци не почињу, као обично на врху, и са зидова, крећући се прво до стропа, а затим до пода у купаоници.

Плафон у купатилу од пластичних панела (фото)

)