Ручна вртна бушилица - Како одабрати згодан и поуздан алат? 64 примера употребе и савета

Најбољи алат за летњу резиденцију је лопата, добра је и за врт и за град. Уз помоћ лопатице можете закрпати и јаму за саднице и ров за темељ. Али ако треба да радите компликованије земљане радове, лопата је практично бескорисна.

Овде ће помоћи бушење црва. У многим је радовима незамјењив, на примјер, када се поставља ограда, јер ће јаму за лопату сигурно бити тешко обавити. Морамо копати широку јаму, а што је дубље потребно засадити ступ, шира ће бити јама.

Када користите бушилицу у баштенском приручнику, такви радови ће потрајати мало времена, рупа ће бити мала, неће бити проблема гдје да се узме.

Такођер, олуја не нарушава густоћу тла, јер када се оштрица остане слободна и након неког времена могуће је потопити тло.

Употреба вртне ручне бушилице је такође разноврсна. Ефикасан је код садње садница, уградња ограда, стубова темеља испод викендице и хозпостороики.

Које су олује и њихове карактеристике

Струје имају и своје предности и недостатке. Различити типови алата су били потребни за побољшање овог алата. И тако, вертикалне оштрице (олује) се дешавају:

Једноставна олуја за рад у врту је цеваста шипка, са ручком на једном крају, и резачем на другој страни. Лако се користи и користи за копање дубоких јама.

Бушилица са глодалицама различитих величина. Он се узима за забуриванииаскоро све врсте бунара, шурфови.

Бушилица за брушење брусилице која има вијак вијак умјесто неколико млинова. Његова предност је што узима само још једно земљиште и брже копа јаму.

Ручно бушење или ТИБЕ или темељ имају вољу сложене структуре. То омогућава израду широких бунара испод зграда пилота и горњих и доњих бунара.

Има широко приземље, гдје се скупља земља са ситним шљунком. Ту је и специјализовано увлачиво сечиво, које тек почиње да ради на крају бушилице и повећава део за подршку за будућу палету. Такође, у неким моделима ручних бушилица налази се и ивица зуба, која је специјално дизајнирана за попуштање тла.

Ово увелико олакшава рад.

Савети за избор бара

Прије свега, приликом одабира једрилице за јазавичаре морате обратити пажњу на техничке карактеристике и знати точно што вам је потребно за ручни бум. Ако га користите ретко и за садњу дрвећа, онда ће најједноставнија бушилица са једним секачем савршено пристајати.


Када постоји жеља и прилика да се направи бунар на локацији за снабдијевање водом, да се изгради темељни темељ или да се постави ограда на периметру, онда без вертикалне оштрице с издуженом шипком, прикладна ручка за проширење не може.

Такође у изградњи таквог бума предвиђена је замена оштећених млинова. Такође лакомогуће је правити вртне олује властитим рукама.

Ако је ваша земља пјешчењак, блатна земља или ситни каменчићи, онда се зауставите на олуји да можете радити с једним, два. Али када је земља сувише камена, онда је ручна бушилица немоћна, морате позвати багер.


 • Вртни хеликоптер за викендицу - шта одабрати и како га користити?

 • Како одабрати косилицу за давање? Поуздани модели са дугим вијеком трајања!

 • Како одабрати бушилицу? Детаљна упутства од професионалаца! Фотографија, видео, опис.

Главни брендови и карактеристике

Вртне бушилице су веома популарне, али су једноставне за употребу. Произвођачи се такође боре за купце, а сада је на тржишту заступљено више од 30 компанија.

Иако препоручујемо и даље познате робне марке. Фотографија вртног бума, заједно са детаљним описом и карактеристикама, може се умотати. Један од њих је бизон.

Бушилица овог бренда има два вијчана резача мањег и већег пречника, што омогућава брже земљане радове, јер мање глодање олакшава улазак у тло, а широко се простире само зидове бунара.

Такодје се показало да су пропалице финског произвођача Фискарс добре. Идеална вриједност за новац је овдје.

За теже услове, када је земља прљава од остатака, рушевина је савршено погодна за торнадо бум. Савршено хвата земљу, где се друге олује не могу носити.


 • Култиватори за викендице - шта одабрати? Упутства за примере фотографија + видео

 • Избор сухозида: врсте, карактеристике, принцип рада, инсталација (98 фотографија + видео)

 • Како одабрати компресор: упутства и савјети за одабир снаге + фотографија

Наравно, можете да направите вртну бушилицу својим рукама, али зашто губите време.

Као што видите, бум за давање једноставно није замјена. Такав алат олакшава рад и штеди време, а да не спомињемо квалитет рада. Земљиште на локацији за бушење НЕ обећава да се неће срушити.

Слика од вртна бушилица

 • \ т
  Врсте чавала и других причвршћивача - 75 фотографија основних сорти

 • Коју антену одабрати: главне карактеристике и типови уређаја. Савети за подударање + 62 фотографије

 • Вртна опрема - како одабрати праву? Савети за избор савршеног алата (67 фотографија + видео снимака)