Како одабрати стакленик из поликарбоната: 7 рад

Најбоље техничке и оперативне карактеристике приказују пластенике са металним оквиром, прекривене листовима ћелијског поликарбоната, а данас се све више вртлара одлучује за стицање стакленика и гајење усева на затвореном тлу. Ово вам омогућава да добијете више квалитативне и квантитативне жетве током године. Како одабрати стакленик из поликарбоната, професионални савјети ће вам помоћи да одредите најуспјешнију опцију. Добар стакленик треба да буде јак, поуздан, добро чуван и истовремено пролази сунчево светло.

Шарке од поликарбоната: како изабрати

Многи вртлари већ користе пластенике од поликарбоната. Овај материјал је брзо стекао популарност и поверење потрошача. Ако се правилно рукује, може трајати много година.

Снага скелета - "скелетна" кућа за биљке - гарантује да ће вас стакленик заробити без преседана за десет година

Што је најважније, поликарбонат може добро одржавати топлину. Он обавља ову функцију због своје ћелијске структуре.

У ћелијама постоји ваздух који омогућава да материјал не пролази хладан ваздух у стакленик и не ослобађа се топао. Такође, материјал се третира специјалним лаком који не дозвољава ултраљубичастом да уђе у просторију. Флексибилност и пластичност материјала омогућавају једноставну уградњу пластеника.

Предности поликарбоната:

 • Трајност.Материјал може служити по вјери иистина преко 20 година.
 • Али овде је варијација.Трошак стаклене баште одређен је карактеристикама материјала из којег је направљен.
 • Пропусност светлости.Омогућава сунчевој светлости да продре у стакленик што је више могуће.
 • Стабилност.Варијације у зависности од густине материјала. Али сваки тип је отпоран на механичка оштећења. Такође, материјал савршено штити од продора влаге.

Могуће је правилно одабрати стакленик, знајући критеријуме одабира. Добар стакленик се разликује од слабе густине материјала и његове способности да пропушта светлост и не допушта пролаз воде. Данас на тржишту постоји велики избор поликарбонатних пластеника, који се разликују по карактеристикама и ценовној категорији.

Који је најбољи стакленик поликарбоната

Облик, величина и материјали за производњу пластеника могу бити различити. Важно је знати који дизајн одабрати. То може бити поцинковани хладно ваљани челик. Може имати облик профила или лежишта.

Најбољи стакленик као трајни дом мора имати одличну подлогу, кров и зидове, односно темељ, оквир, поклопац

Најједноставнији тип стакленика сматра се незапаљивим. Користи се за узгој раних усева за жетву пре почетка хладноће.

Различите врсте стакленика омогућују избор прикладне и приступачне опције. Најчешћи стакленици комбинују опције добре квалитете и цијене. Преглед стакленика са различитим карактеристикама може се наћи на интернету на адресиспецијализоване локације.

Както вибираетса:

 1. Са вертикалним зидовима.Популарна врста пластеника. Дизајн је удобан и омогућава вам да користите додатне полице. За такве стакленике карактеришу двослојни кровови. Ширина и висина стакленика олакшавају употребу. Недостатак је могући губитак топлоте са северне стране.
 2. Пуцај у лук.Стакленик има велику површину, али релативно низак строп. Инсталацију таквог стакленика врше професионалци.
 3. Коси зидови.Стакленик комбинује квалитет два претходна стакленика. То је сасвим удобно, ако не и загушити простор додатним полицама и полицама.
 4. Мансардни кров.Удобан стакленик са високим кровом. Погодно је поставити додатне биљке за садњу.
 5. Тип лучни.Поуздана конструкција се лако монтира и користи.

Прије куповине и инсталирања стакленика, сваки будући власник може се сврстати међу врсте које му се највише свиђају. Такође је важно узети у обзир трошкове стакленика и опције за његову инсталацију. Неки дизајни се могу монтирати само уз помоћ професионалног чаробњака.

Јефтини стакленици од поликарбоната

Многи вртлари су поставили питање: "Које поликарбонатне пластенике треба да одаберем као јефтину и високу квалитету?" Године 2018. произвођачи нуде потрошачима велики избор поликарбонатних пластеника по веома приступачној цијени.

Има много оригиналних дизајнаразличите форме и величине индустријске и сопствене производње

Поликарбонат било које врсте карактерише издржљивост, отпорност на ударце, флексибилност, ниска топлотна проводљивост, трајност.

Трошкови стакленика ће се повећати, у зависности од тога да ли је направљен од поликарбоната било ког квалитета. Истовремено, трошкови утичу, на пример, на присуство заштитног слоја од сунца. Такође, на боју утиче цена: може бити жута или црвена. Сматра се да ове боје имају бољи ефекат на раст биљака.

Предности материјала:

 • Јефтини трошкови;
 • Велики избор;
 • Висок квалитет;
 • отпорност на хабање;
 • флексибилност;
 • пластичност;
 • Топлотна изолација.

Повољан стакленик или стакленик се може купити онлине. Што је површина стакленика мања, то ће је јефтинија. Али не морате куповати стакленике који су премали, неће вам дозволити да добијете квалитетну жетву. Године 2018. произвођачи бацају вртлара у профитабилне акције и понуде.

Оцене о пластеницима од поликарбоната

Висококвалитетни материјал је увек популаран. Стакленици из поликарбоната не губе своју популарност међу потрошачима. Они су најчешћи тип стакленика који се успјешно продају широм земље.

Стакленик направљен од поликарбоната је погодан алат за рану бербу на вашој локацији

Примери и примери поликарбонатних пластеника могу се наћи у каталозима различитих произвођача, као и на веб сајтовима компанија,које се баве производњом и продајом пластеника.

Током протекле године, поликарбонатни пластеници заузели су прво место у продаји. То значи да су власници стакленика задовољни својим аквизицијама. Уосталом, трајност таквих стакленика је много већа, на примјер, живот филмских стакленика.

Следуусие:

 • приступачна цена;
 • Једноставна инсталација;
 • отпорност на влагу;
 • Заштита од сунца;
 • снага;
 • поузданост;
 • Трајност.

Позитивна квалитета стакленика може се рачунати дуго времена. Сваки власник зна да живот производа у многим аспектима зависи од правилног руковања. Пре зиме, након подизања. Стакленику треба добро очистити и кухати до слиједећих усјева.

Животни век поликарбоната у стакленику: прегледи

У многим аспектима, живот материјала зависи од тога ко и како се користи. Такође, за дугогодишњу услугу на стакленике утиче компанија која је производила, као и какву гаранцију квалитета даје. Различити модели имају различити вијек трајања - овиси о квалитети материјала.

Гарантни рок за производе од поликарбоната обично наводе многи произвођачи 10 година. То је због његових хемијских и физичких карактеристика

.

Гараже за Урал, север и Киновску - сви ови пластеници су намењени за употребу у њиховим географским ширинама. Неправилна употреба може довести до неодговарајуће употребе.

Одабир стаклене баште треба обавити одговорно. Не штедите на јефтиним материјалима, као ни на било ком другоминвестиције ће се на крају исплатити. Добар стакленик може трајати више од 20 година.

Савети за негу стакленика:

 • На вријеме замијенити оштећене и оштећене дијелове.
 • Правилно подесити притисак термосаила.
 • Темељито очистите шупљину панела.
 • Глатка површина.

Брига о дизајну важна је током цијеле године, али посебно у јесен, након жетве, ау прољеће - током слијетања. Можете користити било који детерџент за прање стакленика. За прање површине користите само мекане спужве, јер тврде четке могу оштетити површину.

Најбољи стакленици од поликарбоната

Приликом одабира дизајна за стакленик, сваки јазавичар треба да обрати пажњу на квалитет материјала од којег је направљен. Важно је бити у стању тачно препознати предности стаклене баште и истакнути њене недостатке. Да бисте то урадили, потребно је да проучите локације које нуде поликарбонатне пластенике, да бисте могли да упоредите различите дизајне.

Комплекси пластеника из поликарбоната треба да се избрише на бази дизајна и материјалне основе

.

Добар стакленик треба да буде толико јак да може издржати велику количину снега.

Ако је стакленик направљен од танког и лошег материјала, снег може добро да се разбије или деформише кров. Замена старог поклопца биће скупа, па је боље одмах потрошити довољно новца и добити квалитетан дизајн. Приликом одабира стакленика важно је одредити које ће карактеристике бити оптималне за уградњу и употребуодређеном региону.

 • издржљив;
 • јака;
 • поуздан;
 • отпоран на хабање;
 • водоотпоран;
 • Отпоран на ултраљубичасто светло;
 • Једноставна инсталација.

Поликарбонатни пластеници за летњиковце сматрају се најбољим. Ово су чврсти пластеници који гарантују дуг радни век. Најбоље стакленике треба да издају реномирани произвођачи којима се може веровати, спремни да пруже сертификат квалитета и гарантни рок за сервис производа. Вртлари сами могу продужити вијек трајања стакленика правилним радом и пажљивом бригом. Приликом куповине стакленика важно је третирати испоруку као и квалитет сакупљања што је више могуће - није могуће оштетити материјал прије почетка периода рада стакленика.

Како изабрати стакленик из поликарбоната (видео)

Данас су стакленици од поликарбоната мјера квалитета и дугог вијека трајања. Међутим, важно је моћи одабрати квалитетан материјал, јер тржиште представља велики број компанија и компанија које желе продати стакленике од поликарбоната. Приликом избора и куповине важно је обратити пажњу на име произвођача. Његов углед, као и легитимност његових активности. Потребна вам је потврда о квалитету и гаранција за ову врсту производа.