Преша за отпадни папир, картон и папир: хоризонтална и ручна

Велики помоћни простори које заузимају планине од папира, картонских кутија и осталог папирног отпада - уобичајена слика за велике продавнице, трговачке центре, пијаце и кафиће. Документи који су већ давно истекли и други папирни отпаци заузимају огромне просторе канцеларијског простора или складишта, присиљавајући фирме да закупљују нове просторије, умјесто да троше та средства на инвестиције. Преса за отпадни папир је дизајнирана за рјешавање сличних проблема.

Са својом скромном вредношћу (у просеку од 80 до 100 минималних прихода без пореза), омогућава вам да смањите укупну количину отпадног папира за око 20 пута.Поред тога, могуће је ставити прешани картон у организацију која се бави прерадом секундарних сировина и добити од тог додатног профита.

Хидраулични уређај

Хоризонтална преса за отпадни папир се производи у граду Иваново од стране компаније "Таел". Папир за штампу (хидраулички) свакодневно добија на популарности због своје свестраности. Његово друго име је ПГП - 2 мини (бројка може варирати од 1 до 4 у зависности од модела).

Његове карактеристике:

 • Продуктивност - 80 фунти на сат.
 • Напори мини-модела преса на секундарним сировинама су 2 тоне.

Хоризонтална преса за отпадни папир класе мини намењена је за пресовање папирне пулпе практично свих врста папира, картона и пластичних боца. За рад је потребна електрична мрежа капацитета 220волтГлавна карактеристика таквог мини уређаја је да може да ради у критичним температурним условима: од -30 ° Ц до + 45 ° Ц.Механичка преса за отпадни папир има димензије од око два метра (отуда и мини) , што олакшава инсталирање уређаја у подземним просторијама или подрумима. Даље о карактеристикама:

 • Рупа за утовар је величине 50 к 50 цм
 • Величина компримиране бале је 40 до 50 к 35.
 • Гранична тежина - око 20 кг.
 • Минимум - 10 килограма.

За ефикасно коришћење уређаја довољно снаге једне особе. Због чињенице да се картонска преса производи у Русији, не би требало да буде проблема са куповином резервних делова за замену или мазива.

Трошкови варирају од 65.000 до 75.000 рубаља.

Вертикални модел Баринел 1500ЛП

Компанија Баринел одржава картонску пресу у граду Санкт Петербургу.

Вертикална папирна преса за такав модел има следеће карактеристике:

 • Продуктивност вертикалне инстанце варира у зависности од модела и креће се од 2 до 5 трикова на сат.
 • Напори за сировине - око шест тона.

Преса за отпадни папир се користи за прераду свих врста папирног отпада, пластичних контејнера, лаких кутија од дрвета и брикета дебљине не веће од 1,2 милиметра.За рад је потребна мрежна струја од 220 В. Висина јединице је 1 метар 70 центиметара, што омогућава да се инсталира готово усвака соба Отвор за утовар - 40 до 50. Величина бале, коју формира уређај - 50 центиметара.

Једна особа може ефикасно да рукује отпадним папиром на овој јединици. Главна карактеристика уређаја је могућност повећања притиска за око два пута, што ће повећати густоћу, а пресовани картон заузима мање простора.

Вертикална преса за картоне кошта од 75 000 до 90 000 рубаља.

серијски уређај

Преша за паковање отпадног папира се користи у тачкама које се односе на пријем секундарних сировина. Такав уређај има највећи притисак на пресован картон - од 15 до 50 тона, што вам омогућава да направите компактну балу. За учитавање није потребно користити ниједан манипулатор.

Могуће је користити ручне аутоматске штампе иу другим институцијама које раде са папиром. Међутим, ниједна организација не може себи приуштити такав пакет због високих трошкова - од 120.000 до 200.000 рубаља.

Притисните за папирни отпад својим рукама

Преса за отпадни папир сопственим рукама може бити направљена од два типа:

 • Механички. Једноставна домаћа машина, која има релативно мали капацитет (напор досеже једну тону).
 • Хидраулика. Више корисне селф-маде јединица, чији капацитет досеже 4 тоне.

Очигледно, избор треба да лежи на хидрауличној ручној штампи због веће ефикасности. Нацртајте уређај својим рукама.

Да би направили домаћу пресу и добили пресовани картон,неопходни алати:

 • ДЦ /АЦ апарат за заваривање.
 • Жица за директно заваривање.
 • Пила за пиљење, дизајнирана за пиљење метала.
 • За израду основног - челичног профила.

Преса за отпад ће радити на бази хидрауличне дизалице.

Следите упутства:

 • Одредите величину машине. Потребно је узети у обзир дужину клипног прикључка, јер ће величина саме бале директно зависити од овог параметра.
 • Производимо платформу за уређај. Овде ћете наћи важне детаље као што су тањир, камера, прикључак за причвршћивање дизалице (мора бити подешен за већу разноврсност).
 • Инсталирамо регале. Иза њега ће се померити тањир и нагласак. Управо захваљујући овим акцијама пресовани картон ће бити компримиран.

За зидове и врата камере користите метал који има дебљину већу од 2 мм. Ово се ради како би се избегла деформација током рада.