Флексибилне шиндре

До данас,флексибилна плочица- ово је једна од најпопуларнијих врста материјала за покривање сеоских кућа и викендица. У овом сегменту тржишта постоји широк асортиман плочица у боји и профила плочица које вам омогућавају да направите оригинална и јединствена дизајнерска решења за ваш екстеријер. Реализација било ког пројекта монтаже на кров може се обавити коришћењем свих врста материјала произведених у иностранству иу Руској Федерацији у складу са свим међународним захтевима и стандардима.

Флексибилна плочица има многа друга имена, међу којима је потребно навести:битуменске плочице , шиндре, шиндре, шиндре, меке кровне плоче, меке кровове.

Овако широк спектар термина, који су у суштини исти, везан је за главне техничке карактеристике и параметре, као и за технологију производње.

Битуменска плочица се лако савија, због чега се активно користи у грађевинарству. Јединствене способности таквог материјала омогућавају да буде веома користан у грађевинским и монтажним радовима било које сложености, што захтева стварање крова са свим врстама облика и рељефа.

Битуменски кров је врло чест у Бјелорусији и Русији, што доказује његова отпорност на значајне температурне флуктуације у увјетима тешке руске зиме.

Главне компоненте такве плочице - стаклена влакна и битуменска мјешавина. Кугла од фибергласаје импрегниран са битуменом, који пролази посебну фазу оксидације, или додаје посебне адитиве, због чега плочица има способност еластичности и повећава вијек трајања.

У правилу, горњи дио плочице је покривен гранулатом или базалтом. Важно је напоменути да управо ова фаза одређује коначну боју читавог производа. Додатна количина за кров је такође опремљена базалтом, ау комбинацији са обликом самих плочица добија се оригинални шарени отисак на крову.

За додатну заштиту од ултраљубичастог сунчевог зрачења, флексибилној плочици се додаје танка кора преко базалтне облоге.

Лопта дна плочице састоји се од битумен-полимерне мешавине, која је прекривена танким слојем безбедне или силицијумске песка.

Очигледне предности коришћења кровног покривача су следеће:

1. висока звучна изолација, што је веома важан фактор код јаких вјетрова, киша и других атмосферских утицаја. Ако је тишина ваше омиљено стање, или ако планирате направити спаваћу собу и лежати на тавану, онда ће ово рјешење бити најбоље;

2. практично потпуно одсуство отпада. Сам по себи, мекани кров, укључује и мале плоче, чија уградња избјегава велику количину неискориштеног материјала, што је изузетно важно приликом постављања крова на кров с нестандардним рељефом;

3. Једноставност стазе је потпуно одсутнапотребу за употребом скупих специјалних алата за градњу или монтажу;

4. отпорност на корозију. Овај тип кровне конструкције не преузима процесе труљења, хрђања. Осим тога, вретено има повећану непропусност и издржљивост;

5. отпорност на температурне флуктуације и вјетрове ураганског типа;

6. висок степен хидроизолације обезбеђује непрекидно кровно покривање, које се обезбеђује утицајем сунца. Штете у кући влаге, воде или кондензата су потпуно искључене;

7. широк асортиман боја и облика изведбе крова;

8. мала маса плочица од битумена доприноси њеној употреби у реконструкцији кровова без потребе за њеним учвршћивањем;

9. једноставно руковање је да је овај тип крова готово непотребан. Осим тога, у случају било какве штете, можете замијенити појединачне плочице без икаквих проблема.