Поуздан акумулатор воде за водоводне системе: 6 компоненти

Хидраулични акумулатор за системе водоснабдијевања се сматра веома важним приобретенијем.Често је неопходно бавити се учесталим укључивањем и искључивањем пумпе за снабдијевање водом за самостално снабдијевање водом, а постоји и потреба за додатним стабилизатором, којим се избјегавају проблеми са хидрауличким ударима и прекидима снаге. То је акумулатор који ће сачувати све горе наведено.

Шта је резервоар за воду за водене системе

Хидраулични резервоар се лако држи. Екстерно, он подсећа на најчешћи резервоар у којем постоји хоризонтална или вертикална варијанта распореда, која се поставља у посебно одређени простор. Овај капацитет је повезан са пумпом за довод воде, као и са релејем, који регулише притисак унутар цевовода.

Пакет:

 1. Радни резервоар са специфичном запремином.
 2. Еластични унутрашњи капацитети за производњу којих се користи бутил гума високе чврстоће. Она се поставља унутар резервоара и треба да буде добро заптивена.
 3. Еластични капацитет обезбеђује пнеуматски вентил који контролише промену притиска воде који се пумпа према унутра.
 4. Присуство сигурносног вентила, због којег је регулисан ниво граничне вредности притиска ваздуха, је обавезно.
 5. Навојна цев за монтажу је одговорна за проток воде у капацитет хидрауличног акумулатора.
 6. Не мање важна је присутност прикључне конзолена којој се врши уградња производа.

Хидраулични резервоар је инсталиран на посебно одређеном месту

У приватној кући се инсталира типична батерија, која је одлична за функционисање у мрежи снабдевања за пиће, која има одређени број специфичних елемената. Хидраулични резервоар може бити додатно опремљен манометром, спојном цијеви и вентилом за ручно растерећење тлака.

Важно! Строго је забрањено коришћење истог резервоара за воду за подешавање притиска у цевима за снабдевање хладном и топлом водом.

Укључујући и, има значајну разлику од експанзионе посуде. Нивои притиска и температуре су потпуно различити, што може утицати на перформансе као што су радни век, поузданост, употребљивост, интегритет производа, јер је у неким случајевима резервоар једноставно подеран. Да будемо прецизнији, можете оштетити еластичну мембрану.

Хидраулични акумулаторски уређај и његове компоненте

За покретање уређаја неопходно је уронити пумпу (која може бити подводна или површинска) у воду, уз очување специфичног нивоа притиска који се доводи у еластични мембрански резервоар.

Хидробагови имају одређени принцип рада, али структура ће функционисати исправно ако:

 • Приликом инсталирања коришћена је инструкција;
 • Све је пажљиво затворено;
 • Производ у потпуности задовољава ГОСТ стандард у свом квалитету.

акумулаторски уређај

Постоји проширење капацитета и повећање притиска ваздуха у простору између шупљине мембране и унутрашњег дела тела резервоара. Повећање притиска доприноси одвајању релеја, због чега пумпа ради, ау то вријеме долази до дотока воде на мјестима расподјеле у кући.

Како ће се брзо одвијати проток течности, долази до његовог смањења у шупљини мембране.

То значи да се притисак ваздуха смањује, а релеј се поново укључује за регрутовање, али то се дешава на одређеном нивоу који је поставио произвођач. Након укључивања, циклус се понавља до сљедећег блокирања пумпе.

Хидраулични резервоар за снабдевање хладном водом: класификација

Уређај за контролу снабдевања хладном водом, чија је употреба прилично једноставна, може се разликовати по неким критеријумима, тако да приликом куповине морате обратити пажњу на бројне карактеристике.

Объем мосности может бить (л):

 • 40;
 • 50;
 • 100;
 • 120;
 • 150;
 • на 400.

Велики резервоар је потребан искључиво за индустрију, ау животним условима може се наћи веома ријетко. Опрема црпне станице може бити различита, што зависи од типа инсталације, посебно хоризонталне или вертикалне. Нема посебних разлика и предности између њих, јер су обе варијанте компактне величине, али постоји разлика у сложености процеса инсталације и нема више.

Спремник воде за хладну воду може бити различитог капацитета

Материјал каросерије може се разликовати, јер постоје резервоари од нехрђајућег челика, али њихова цијена је много већа од јефтинијих модела направљених од најобичнијих челичних лимова и покривених емајлом.

Резервоари се разликују по начину на који се ваздух чисти током периодичне контроле притиска у шупљини кућишта уређаја. У ту сврху се може уградити вентил уобичајеног облика или банална дизалица. Потоња верзија се најчешће поставља у хидроакумулатор, пројектован за велику количину воде. Ако желите да инсталирате пумпу под притиском, потребно је што је могуће више приближити се процесу њене селекције, јер уређај мора бити сертификован и поседовати потребну документацију за усклађеност са ГОСТ стандардом.

Оптимални притисак у хидроакумулатору за 100 и 200 литара

Важно је напоменути да ће притисак ваздуха у хидроакумулатору утицати на његово добро функционисање, међутим, пре постављања хидрографског резервоара за довод воде пожељно је да се направи избор уређаја за стандардну величину и друге нијансе.

В селекции е нужно да се възможно възможно възможно отобража множество функциј:

 1. Која количина воде се потроши по дану, јер ће то утицати на способност пумпе да снабдева воду, а избор сваког дела мора бити извршен одједном, како би се елиминисале разлике у конекторима.
 2. Који притисак ће одржати електричну батерију у водоводној мрежи? На то ће утицати снага опреме, као и колико је чврсто кућиште.На пример, јефтине станице под притиском не прелазе притисак од 2 атм, што у неким случајевима може довести до квара.
 3. Величина пумпе зависи од тога да ли ће пумпа бити подводна или површинска. На пример, у потопној верзији, потребна је локација хидрауличне пумпе на излазу, што ће спречити додатно и неовлашћено укључивање и искључивање. Ако је пумпа површинског типа, онда се инсталација хидрауличног акумулатора треба извршити у непосредној близини. Што се више налази, то је мањи избор дизајна по волумену. Површинска пумпа је инсталирана на резервоару много мањих димензија него код подводног.

При избору хидрауличног акумулатора обратите пажњу на његове техничке карактеристике

Присуство или одсуство неповратног вентила у шупљини система водоснабдевања у кући такође зависи од притиска. На пример, у одсуству таквог вентила, хидраулични чамац се монтира пре места где су Т-комади инсталирани у водоводном кругу, и потребан је манометар. Што се тиче техничке сигурности, дозвољено је укључивање и искључивање пумпе за сат времена не више од 25 пута, што ће елиминисати лом и поправак.

Принцип рада хидрауличног акумулатора у систему водоснабдевања и његовом капацитету

Обезбеђујући систем водоснабдијевања аутоматизацијом, потребно га је претходно тестирати на цурење и кварове, а ако је тако, онда утврдити узроке њиховог настанка, што ће омогућити компетентније сервисирање. Вреди напоменути да неки преферирају инсталацијудомаћи хидро-пнеуматски пријемник.

Међутим, прикупљајући га властитим рукама, неопходно је:

 • јасно поштовање технологије;
 • Поштовање препорука експерата;
 • Користите само високо квалитетне материјале.

У овом случају, не би требало да се окрећете таквим тренуцима као што је, на пример, коло боје, плава или црвена. Након прикупљања потребно је извршити потпуну ревизију пројекта за откривање проблема, који директно зависи од његове ваљаности. Што се тиче капацитета резервоара у хидроакумулатору, он директно зависи од тога колико тачака вода улази у кућу.

Принцип деловања акумулатора

На пример, за породицу од 2 особе има довољно 50 литара, али за 3 или више је 150 или 200 литара.

Приликом одабира врсте резервоара по капацитету, морате одмах одредити локацију. Приликом инсталирања вертикалног погледа, потребно је додати трећину волумена пројектној вриједности тлака, због чега ће се црпка укључивати много рјеђе. Међутим, треба имати у виду да просторије у којима ће се опрема инсталирати треба да буду топле и без оштрих температурних промена, што може довести до проблема са производом.

Хидраулични акумулатор за воду: инсталација

Као што је већ поменуто, хидроакумулатори се сматрају неадекватним за грејање и снабдевање топлом водом. Поред тога, вреди узети у обзир да чак и неправилна инсталација најквалитетније опреме може изазвати проблеме.

 • Немогуће је исушити воду, дакако се излијева одвод;
 • Након заустављања пумпе, вода се враћа до извора;
 • Резервоар није довољно напуњен;
 • Брадавица почиње да тече;
 • Пумпа не држи притисак, и она оштро, а не постепено пада;
 • Преузимање се одвија веома споро и тако даље.

Водоводна хидраулика мора бити правилно монтирана

Све ове сметње се односе на неписмену инсталацију. Да би били сигурни у интегритет читавог система након монтаже, куповине и накнадне инсталације, вредно је тестирања. Потребно је провјерити интегритет дизајна и прикључака. Уз помоћ манометра за притисак, отпор у унутрашњости контејнера је отпоран. Спајање на излаз у пумпи и рупа у водоводном систему, уз додатну инсталацију сигурносног вентила, врши се.

Потреба за пумпањем у воду хидроакумулатора, а затим слиједи обавезно подешавање релеја.

Капацитет хидроакумулатора је напуњен водом и постепено, тако да не долази до пуцања мембране. У овом тренутку, морате пажљиво пратити податке на манометру и контролисати исправну инсталацију и рад релеја. Да ли је пумпа укључена и да ли се прати притисак, који се при покретању смањује за више од 10%. Пожељно је у сврху превенције провјерити опће стање уређаја 1 пут мјесечно, што ће помоћи да се проблематична подручја у опреми пронађу што је прије могуће, те да се уклоне у почетној фази квара.

Како батерија ради (видео)

Стручњаци препоручују да приликом куповине водене пловила обратите пажњуоцењују популарност производа, а не узимају превише јефтине дизајне. Такође, ангажовати професионалне мајсторе за инсталирање, елиминисање проблема инсталације и пружање гарантног сервиса.