Кровне степенице: сорте и карактеристике љестава

Главна сврха кровне љестве - осигурати сигурност особе која обавља поправке на крову зградеСовременне кровне степенице могу бити дрвене, металне, алуминијске. Главни захтев ГОСТ-а је да осигура сигурност особе на крову. Због ових степеница, особа на крову може избалансирати и доћи до потребне површине крова.

Металне лестве за кровове: класификација мердевина за одржавање крова

Кровне мердевине су потребне за сигуран лифт на крову и директан померање на њему ради извођења одређених радова.

У зависности од метала и намјене, љестве за сервисирање крова могу се подијелити на:

 1. зид;
 2. поткровље;
 3. Рат.

Врста степеница зависи од њене локације: зид се налази изван куће, у поткровљу - унутра

Степениште (Л-455к1860) је вертикално постављено, пружа сигуран лифт на крову. Доња степеница не би требала бити виша од 1 метра од тла, а горња шипка треба бити у равнини с кровном пројекцијом. У суштини, спољне зидне степенице су израђене од металног или алуминијумског профила.

Поткровне степенице су унутар куће и неопходне су за сигуран приступ крову. На крову можете доћи до тавана. Простор поткровља је вођен отворима, на које је могуће причврстити ове љестве. Могу се склопити или склопити. Ретко искоришћено степениште може се уклонити у остави, а ако је потребно, неће бити тешко добити га. ФорПроизводња таквих степеница се користи иу дрвету и металу.

Кровне степенице се постављају на сам кров и омогућују приступ потребним подручјима - оштећени бродски под, смеће, димњак итд.

Нагиби и степенице Гранд Лине сматрају се једним од најпоузданијих и најсигурнијих кровних љестава.

Степенице за уградњу крова: комбиноване кровне лестве

Као што је већ споменуто, кров је најопасније мјесто за рад. За вашу сигурност, морате имати кровне мердевине, које ће осигурати сигуран успон. Исто тако, љестве штите кровни материјал. Ако је кров прекривен валовитом плочом или плочом, може се оштетити помицањем око њега.

Кровне степенице се могу комбиновати и састојати од зида и плоче

За прелазак на одређену површину крова, примијенити кровне љестве комбинираног типа. Они укључују стубиште за слетање и падину. Такво универзално степениште омогућава вам да се попнете на кров, а затим се крећете по косини крова, без страха од пада са њега.

Данас су веома популарне комбиноване степенице од материјала као што је алуминијум. За израду висококвалитетног материјала узимају се степенице поуздане, издржљиве, али лагане истовремено.

Премаз алуминијумских степеница је отпоран на корозију, не пропада током времена и има леп изглед.

Кровне степенице властитим рукама: како направити добре љестве на крову

Приликом рада са кровом потребно је имати посебну љествицу за пењање на потребну висину,кретати се дуж крова користећи степенице као мост. На равном крову ће одговарати и уобичајене љестве, али ако је облик падине - морате користити кровне љестве. Без овог уређаја не може се изводити рад на крову. Дрвене или алуминијумске мердевине могу се купити у било којој продавници, али то можете урадити својим рукама, уз мало труда.

Да би направили дрвене љестве за кровове требат ће вам:

 1. суве плоче (пресјек 16к2,5 мм);
 2. квадратне шипке (пресек 40к40 мм);
 3. вијци 10 цм;
 4. ексери 10 цм;
 5. резнице греда или плоча (ширине 40-60 мм).

Степенице од дрвета много јефтинији од алуминијума јер дрвеним штаповима и плочама више доступних од алуминијумских профила.

Дрвене љестве за кровове ће коштати знатно јефтиније од метала

Прелазимо директно на производњу степеница:

 1. Прво одредимо дужину будућих степеница. Затим, из сувих дугачких дасака, исечемо темељ степеница, на које ће степенице бити фиксиране.
 2. Из решетки ћемо направити попречне прелазе. Ширина корака дефинисаних независно: бар подручју, које ће бити нога треба да буде довољно широка да стане човек може да седи.
 3. Барске степенице причвршћују се уз дно степеница уз помоћ дугих ноктију. Није препоручљиво да их замењујете завртњима.
 4. Не морате радити превише често. То ће додати тежину степеница.
 5. Након што су уобичајене степенице спремне, морате причврстити куку на њу.Са њим, мердевине ће се држати на крову траве.
 6. Што је кука дужа, то је она сигурнија.
 7. Скакавац је направљен од дебљих дрвених шипки од попречних пресека, али исте ширине.
 8. На степеницама можете закачити куке за које ће вам бити згодно да држите свој алат.

Потребно је носити такве љестве заједно - једна особа заузима дно љестава, а друга да подупире куку, сједи на крову коња.

Кровне степенице за металне плочице: предности и недостаци

Кровне степенице за металне плочице - важан додатак власнику приватне куће. Пре или касније, мораће да се изврше поправке, инсталирају антене или носе кабл за интернет, очисте лишће или снег. У овим случајевима морате се попети на кров. Добра љестве које воде до крова морају бити поуздане. Да се ​​такве мердевине бренда Борге могу купити у продавници грађевине.

Поузданост и свестраност Боргеових кровних љестава потврђује вријеме и бројне позитивне оцјене

Лестница Борге има своје предности:

 1. Дуг век трајања.Ако су услови за постављање степеништа тачни, то ће вам послужити дуго времена. Степенице су прекривене цинком, који штити сам метал од стварања рђе.
 2. Свестраност.Степенице ове ознаке могу се користити не само за рад са кровом од метала, већ и за валовиту плочу и друге кровне материјале.
 3. Безбедност.Борге кровиште је много сигурније од конвенционалног дрвета.Када радите на крову, можете га користити без страха од несрећа.
 4. Доступност.Направљене од квалитетних материјала, степенице Борге могу се купити у грађевинској радњи или на интернету.

Елементи против клизања су причвршћени на сваки корак како би се избегло падање са висине.

Такве мердевине практично немају недостатке. Од минуса можемо нагласити велику тежину и високу цијену производа.

Кровне степенице Метални профил: опис и карактеристике

Нагибне љестве "Метални профил" је погодан за све врсте кровних конструкција - метални, шкриљац, меки кров и користи се за кровове различитих облика и сложености. Степенице за кров укључују директно степенице на косину крова, носаче за причвршћивање љестава на кров, елементе за причвршћивање.

Кровне лестве Металпрофил се дуго доказао и има много предности

Предности кровне лествице "Метални профил":

 1. Дуг век трајања;
 2. Универзални носачи за све типове кровова;
 3. Усклађеност са ГОСТ-ом;
 4. Разумевање уградње степеница;
 5. Висококвалитетни производни материјал;
 6. Можете одабрати боју степеница.

Сви елементи љестава су цертифицирани и задовољавају сигурносне стандарде.

Како инсталирати кровно степениште (видео)

Безбедност и здравље људи зависе од квалитета уградње кровних степеница. Стога је постављање љестава за кров најбоље препустити стручњаке у овом послу.

Типови кровних љестава (примјери фотографија)

104 )