Како одабрати електричну брончану шипку за пешкире

Изаберите сталак за бронзане пешкире

Електрична сушилица за ручнике је већ дуго и чврсто уграђена у животе наших грађана. Ово није само функционални уређај који може створити удобност у вашем купатилу, као и уређај за гријање. Држач пешкира може постати стилски детаљ унутрашњости који ће одражавати ваш укус и дати купатилу привлачнији изглед.

Посебно у том погледу, производи од бронзаног премаза су различити, што ће додати класичан изглед сваком купатилу. Али не смијемо заборавити да је и електрична сушилица ручника функционалан производ, при чему се не може заборавити на техничке аспекте.

Технички аспекти избора држача за пешкире

За почетак, хајде да схватимо шта је топло пешкир. Прво, то је контејнер са расхладним средством у себи. Као расхладно средство, могу послужити обична вода, дестилат и маслац. За загревање расхладног средства помоћу цевастих електричних грејача или скраћених сенки.

Да би контролисали грејање пешкира на ТЕН-овима, уграђени су уређаји за подешавање који могу користити различите принципе. А да би правилно изабрали електричну бронцу за грејаче за пешкире, погледајмо сваку од ових компоненти одвојено.

конструкција торбе за пешкире

Дизајн електричног сушача за ручнике може бити врло разнолик. Полазећи од познатих У-облика, серпентинских и степенишних конструкција, до дизајнерског рада разних облика.

Последњиу већини случајева користи се бронзани премаз.

На фотографији су приказани најчешћи дизајни за сушење пешкира

 • Али без обзира на дизајн за нас, важна је његова непропусност и поузданост. Бронза у овом погледу је прилично добра. Али обично се користи само као спреј на челику или нерђајућем челику. Дакле, морате бирати између ова два материјала.
 • Нерђајући челик је мање подложан корозији, али је његова топлотна проводљивост нешто лошија, што је значајан минус за грејни уређај. Осим тога, цијена за нехрђајући челик је нешто виша. А ако узмете у обзир да електрични пешкири имају затворену контуру, која значајно смањује корозију, онда је избор у корист челика очигледан.

Обратите пажњу! Ако имате сталак за пешкире који ради зими из система гријања, а љети од струје, онда се приоритети потпуно мијењају. У овом случају, боље бирајте производ од нерђајућег челика.

 • Разговарајмо о дизајну. Ако за мале производе запремине до 10 литара то није толико фундаментално, онда је за сушаре са великом запремином на коју се претпостављају функције грејања веома важан дизајн.
 • Врло је пожељно да имају могућност природне циркулације воде, што ће значајно убрзати процес гријања. То се постиже стварањем контура. Тако производи у облику слова У и у облику слова В немају затворену петљу, као и степенице и друге сличне конструкције.
 • Ако ваш електрични брончани носач пешкира има закретне делове, ондазамолите их да их напуне са расхладним средством. Чињеница је да ако расхладно средство циркулише кроз такве покретне дијелове, онда је то обично врло добро. Али ови покретни делови су изузетно рањиви и слаба карика у интегритету целокупне сушаре. Због тога је њихова дуговјечност знатно нижа.

ручник носача расхладног средства

Одвојено треба да се заустави и на расхладној течности у грејачу за пешкире. Ово се посебно односи на велике апарате за грејање просторије. Као што смо већ рекли, као расхладно средство, обична вода, дестилат и маслац се могу користити.


Циркулација расхладне течности у пешкирима за пешкире

 • Ако имате сушилицу за пешкире која је дизајнирана да ради зими из система гријања, а љети из Тене, онда практично нема избора. Обично је могуће пунити уређај дестилатом за љето, али игра није вриједна свијећа.
 • Дестилат је погодан по томе што има већу топлотну проводљивост, не оставља каменац и представља диелектрик, што је значајна предност за "мокри" Тенаам.
 • Уље има још боља својства провођења топлине, не оставља каменац, готово у потпуности елиминира корозију и такођер је диелектрик. Али његов трошак је много већи. Недостаци уља могу се приписати његовој запаљивости и вероватноћи оштећења ствари када је фрижидер за сушење пешкира затегнут.

Обратите пажњу! Не све Сјенке и контролни уређаји за сушење могу радити у уљној средини. Ове информације садрже упутства за уређаје. А када купујете ТЕН или температурне сензоре, вреди обратити пажњу.

Електрично пешкира

Електрични пешкира грејачи могу обављати Топлота кабла или коришћењем ПЕТН. Опција са топлоте кабловима не сматрамо, па хајде да причамо о ТЕНах. Они могу бити "мокро" или "суво" тип.


Грејања вентили

 • Гријање "мокар" типинсталира директно у среду хлађење. Због тога је неопходно да се замени расхладног средства одвод у случају оштећења постоји могућност струјног удара. Поред тога, она формира шљам, али и електричне пешкира грејачима са петље, нисмо заинтересовани за овај недостатак. Скала је имала некада, а како је вода остаје исти више не падне.
 • Грејање "суви" типеосновао посебну запечаћену цев, кроз коју контакт са расхладном течношћу. То грејач загрева, и само окренути и расхладне течности.

Предности ове методе укључују ниску вероватноћу од струјног удара, ниске хабање и лако замене Тена сопственим рукама. Зато што не захтева испуштање расхладне течности. Истовремено, трошкови таквих уређаја је много већи.

Међутим, електрични косу има своје нијансе, које скоро у потпуности елиминише предности "суве" Тена. Посебно постаје приметно када се користи као носач уља или дестилата. Дакле, избор је, наравно твој, али да ли има смисла да плате више за "суве" Тен?

Систем регулационих вентила

И на крају рећи неколико речи о регулаторног система.Готово свака електрична сушилица ручника има могућност подешавања времена рада или температуре гријања расхладног средства. Ово посебно важи за апарате дизајниране за загревање просторије.

Систем за контролу сушача пешкира

 • Регулациони уређаји који контролишу температуру грејања обично су укључени у Тена комплет. Контроле се налазе на предњој страни Тена и имају аналогни или дигитални бројчаник.
 • Уређаји за управљање радним временом сушилице могу бити снабдевени са Тена-ом, али могу бити независан део. У том случају, команде се постављају близу прикључка на који је спојен држач за пешкире. Ако тајмер долази са шатором, контроле су на његовој предњој страни.
 • У неким случајевима, сталак за пешкире може имати два или више ТЕН-а. У овом случају, могуће је регулисати број радних грејача. Али ово је риједак случај за врло моћне уређаје, који се једном у тракама за ручник не могу вратити.

закључак

Као што можете видјети, избор чак и тако једноставног уређаја на први поглед као електричних трачница садржи много "замки". Главна ствар је да пажљиво приступите овом питању, прочитате рецензије корисника и гледате видео ако је то. Уосталом, понекад прекрасне облоге у облику бронзаног премаза и богате функционалности скрива изузетно лош квалитет и употребу само најјефтинијих материјала.