Котлови за дизел гориво за кућу: потрошња, преглед, рецензије, фотографије

Избор котла за дизел гориво зависи не само од површине просторије и њеног капацитета, већ више од врсте расположивог горива. У подручјима у којима не постоји велики гасовод и /или постоје прекиди у напајању електричном енергијом, има смисла обратити пажњу на котлове на течно гориво који раде на дизел гориву. То су котлови са једним горивом који искључују употребу било каквог чврстог горива (како одабрати чврсти котао).

 • закључци и препоруке
 • бенефиције

  То није незгодно приметити, али до данас не постоји универзална или монопилотна котловска опрема, која има цијели низ предности и нема никаквих недостатака.

  Слика 1 Котлови за дизел гориво за кућу

  Пхото 2 Капацитети за складиштење дизел горива

  Међу предностима дизелских котлова су:

  • максимална продуктивност - дизел котлови осигуравају равномјерно загријавање просторија било које површине под увјетом правилно одабране снаге;
  • недостатак координације са контролним властима је један од неколико типова котлова који не захтијевају дозволу за инсталацију;
  • прихватљива цијена и доступност горива - мало је вјероватно да ће дизел у скоријој будућности постати оскудан и да ће постати категорија "црног злата", стога је то атрактивнији облик горива за разлику од плина, електричне енергије или угљена.

  Ево листе главних предности које можете да завршите и приметите да постоје недостацимного више.

  недостаци

  У наставку дајемо детаљан списак већине њих, а не да обесхрабрујемо куповину, већ да пружимо праву прилику за процену будућег стицања и да се припремимо за нијансе експлоатације.

  • Потреба за додатним складишним капацитетом од најмање 100 литара како би се избјегла стална контрола расположивости горива;

  За гријање зграде са површином до 150 м2. довољно 200 литара дизел горива месечно.

  • Специфични мирис из котларнице;
  • Обавезни услов рада - уградња у засебној просторији, удаљена од отворене ватре и подијељена у 2 дијела - за котао и за складишни капацитет;
  • Императиван услов - присуство добре вентилације, која уклања производе сагоревања и мириса;

  Дизелски котао је строго забрањено инсталирати на улици. На минус температури, дизел гориво почиње да се згушњава и зачепљује ињекторе, што може довести до лома. Минимална температура у котларници не смије бити нижа + 5-70С.

  • Рад бакље је специфична карактеристика дизел котлова, од којих је немогуће ријешити се;

  Одмах запамтите чињеницу да је котлу на дизел гориву потребна електрична енергија. Ова аутоматизација осигурава њену ефикасност, тако да у одсуству електричне енергије котао неће радити.

  Како ради котао на дизел гориву

  Дизајн дизел котла је углавном исти као и гас, осим принципа горионика. Инради само у случају довода ваздуха, што се може објаснити специфичним процесом сагоревања дизел горива.

  Видео 1 Шта је дизел котао, све корисне информације

  Дизел се испоручује под притиском у комору за сагоревање, где почиње да се распршује по целој површини. Овај процес такођер изазива карактеристичан шум рада пламеника.

  Упркос чињеници да произвођачи покушавају да реше овај проблем у сваком погледу, бука је и даље прилично гласна. Специјалисти препоручују уградњу плинских котлова у засебну, евентуално сусједну зграду. Сјетите се да би требала бити добра вентилација, а температура чак иу најхладнијим мјесецима је најмање + 5-70Ц. Ако је котао инсталиран у посебној конструкцији, потребно је правилно изолирати цијели цјевовод.

  Капацитет акумулације треба да се подеси на ниво изнад котла. Ако то није могуће, користите горионик са високим усисом.

  По аналогији са котловима на чврсто гориво, дизел мотори се оцјењују према врсти измјењивача топлине и модификацији.

  измењивачи топлоте

  Постоје 2 главна типа измењивача топлоте:

  • челик;
  • ливено гвожђе.

  Челик је отпоран на механичка оштећења и високу топлотну проводљивост. Од недостатака - склоност ка корозији и процесима оксидације. Алтернативно, користи се челик отпоран на топлоту, али његова цијена је изузетно висока.

  Размењивачи топлоте од ливеног гвожђа су много бољи током дужег временског периодаексплоатација и инерција на утицај агресивних средина. Од недостатака - врло је критично за нагли пад температуре.

  Слика 3 Поглед на дизел котао у делу

  Модификација дизел котлова - зид и под

  Важна препорука је да се избор треба направити у корист подног котла, чак и ако је потребно попунити додатну бетонску платформу.

  У варијанти зида, само је једна, међутим, значајан плус у односу на структуру пода - димензије. Такви котлови су малих димензија и могу се монтирати на било који зид. Све! Ова листа је затворена.

  Недостаци су много већи, али приметимо само 2 главна:

  1. Јаке вибрације узроковане принципом рада горионика. Вибрирајте све зидне гасне котлове и не вјерујте никоме тко ће увјерити обрнуто.
  2. Лагана конструкција због смањеног квалитета материјала. С обзиром да је овај тип котла монтиран на зиду, сви делови треба да буду што је могуће лакши. У таквим котловима нема елемента од ливеног гвожђа, већином се користи челик, а ретко бакар. Ни једно ни друго по квалитету и трајности рада са ливеним гвожђем не иду у никакво поређење.

  Максимум, одобрен од стране градитеља , вијек трајања дизелских котлова на зиду је 25 година . Верзија за подове од ливеног гвожђа ће трајати најмање 60 година под условима правилног рада.

  Закључци, препоруке и препоруке

  Да би заиста изабраливисококвалитетни дизел котлови, дају предност подним конструкцијама у којима је измјењивач топлине израђен од гвожђа.

  Видео 2 Савети за избор дизел бојлера

  Често је могуће наћи у продаји комбиноване котлове, који могу радити и на течном и на гасовитом гориву. Такви модели су прилично комплексни у раду и нису увијек поуздани. Штавише, тешко је пребацити котао из једног режима у други на обичну особу, стога ће бити потребно прибјећи услугама специјалиста.

  Преферирају монопилотне агрегате, који ће трајати дуже и неће узроковати никакве проблеме у раду и одржавању.