Топлотни топови на дизел: 5 савета за избор

Најпопуларнији и најпогоднији грејач ваздуха је топлотни пиштољ, а висококвалитетни топови имају прилично широк опсег примене: користе се за грејање гаража, складишта, грађевинских објеката; уградња ПВЦ плафона, бетонских елемената и сл. Таква популарност уређаја била је последица могућности да се простор брзо и економично загреје. Осим тога, често померање уређаја није тешко: тежина пиштоља је у просјеку од 2 до 16 кг. Шта су термални топови и како изабрати високо ефикасну инсталацију за различите потребе - прочитајте испод.

Који топли топ је бољи: гас или дизел

Данас произвођачи производе термалне јединице које могу радити на дизел гориву, гасу, електричној енергији. Најекономичнији су дизел и гасни грејачи. Захваљујући широкој дистрибуцији горива, топли бензин је посебно популаран. Избор термалне инсталације зависи од величине просторије за коју је уређај изабран и од квалитета вентилационог система у згради.

Дакле, дизел пиштољи се најчешће бирају за загријавање великих индустријских просторија: раде прилично бучно, ау вријеме лансирања производе неугодан мирис.

Практични и квалитативни су и гасни и дизел топли топови, који се могу бирати по сопственом нахођењу

Ако желите да користите дизел јединицу за уградњу винил плафона или сушење бетонске везе, онда би просторија за поправке требало да има добро организовану вентилацију, а пиштољ да имаспецијални димњак Међутим, грејачи на дизел гориво имају велику снагу и трајност. У случају кварова, поправка дизел опреме је много лакша од гаса.

Дизел пиштољ може радити на отпадном уљу, што му омогућава да буде још економичнији.

Топлотни гасни топови су погодни уређаји који се лако могу помицати. Они раде тише од дизела и опремљени су цилиндром за гас, чиме се решава проблем пуњења уређаја. Поред тога, главна предност гасних топова, у поређењу са дизелом, је да не стварају непријатан мирис током операције. Међутим, гасни пиштољ "сагорева" кисеоник, тако да се не препоручује његово коришћење у затвореним, малим собама.

Топлотни топови за дизел: принцип рада и правила избора

Топлотни дизел топови су безбедни, мобилни уређаји који се састоје од резервоара за гориво, пумпе или компресора, коморе за сагоревање, горионика и вентилатора. На савременом тржишту можете пронаћи дизел моторе снаге од 2,5 до 100 кВ. Одвојено разликују моћне индустријске топлотне топове капацитета 140-160 кВ.

Въз основа на начело на дејствителите Диесел топове се разделат на:

  • Уређаји са директним грејањем;
  • Јединице са индиректном топлотом.

Пре употребе топлог дизела, треба да се упознате са принципом његовог рада

Топлинске инсталације за дизел гориво са директним грејањем се разликују по високој ефикасности (око 90%). Недостатак таквих уређаја је тајзагрејани ваздух се ствара из топа заједно са производима сагоревања. Стога се не препоручује да се користе у затвореним просторима. Такви уређаји су идеални за брзо загревање великих индустријских и складишних простора, сушење бетонских бетона на грађевинским објектима.

За инсталацију у стамбеним насељима, препоручљиво је да се изаберу индиректни термички грејачи за индиректно грејање.

Принцип рада таквог гријача је да се загријан зрак преноси без штетних твари. Трошкови таквих грејача су већи од директне топлоте. Но, инсталирати их могу бити апсолутно у било којем простору, без обзира на величину, врсту вентилације, проходност.

Гасна гаража у гаражи: могућности избора

Економски термални пиштољ у гаражи је поклон за многе возаче, јер, чешће, не постоји могућност уређења грејања у зградама овог типа. А рад у гаражи зими је изузетно неугодан. Посебно популарни међу власницима гаража су гасни топови: доступни су, раде тихо и не испуштају канцерогене супстанце.

Приликом одабира гасног топа у гаражи, потребно је одредити оптималну снагу уређаја при стопи од 1 кВ топлотне снаге за 10 квадратних метара простора са строповима који не прелазе 3 метра

За стручњаке у гаражи препоручује се узимање гасног пиштоља

Према томе, оптимална опција за гаражу средње величине од 25 квадратних метара биће термална инсталација са распоном снаге од 3-5 кВ. Неће бити довољно моћног оружјада се носи са својим задатком, а вишак капацитета ће утицати на количину горива и електричне енергије потребне за рад уређаја.

У овом случају, стручњаци препоручују загревање гараже или, барем, уклањање празнина и рупа кроз које се може уклонити топли зрак.

Прво, израчунавање потребне снаге пиштоља ће бити лакше. Друго, нећете морати да плаћате за улично грејање. Изолација зграде ће бити корисна и ако се одлучите за грејање директно у гаражи: оптимална температура за складиштење опреме је +5 степени.

Како изабрати топлотни пиштољ: препоруке

Приликом избора грејача потребно је узети у обзир не само снагу пиштоља и димензије просторије, већ и квалитет вентилације у просторији. Постоје многе нијансе које зависе од удобности и сигурности употребе термалног уређаја, његове трајности и ефикасности.

Одабир топлотног пиштоља, стручњаци савјетују да се упознају са његовим карактеристикама и карактеристикама

Зато, при избору топлотне инсталације потребно је:

  1. Одредите које сврхе желите да уређај ради. За гријање дневних боравака можете купити плински или електрични пиштољ. Међутим, треба имати у виду да је за други потребан сталан прикључак на електричну мрежу напоном од 220-380 В.
  2. Осигурати присуство самосталних сигурносних система у дизајну. Дакле, пиштољ за загревање, у најмању руку, треба да има сензоре који ће аутономно прекинути уређај када се он појависитуације опасности од пожара (нпр. прегревање).
  3. Обратите пажњу на доступност додатних функција, компоненти. Дакле, електрична топлотна пумпа мора бити опремљена посебном заштитном решетком; кућни апарати - матични термостат, који вам омогућава да подесите жељену температуру, а преносни уређаји у комплету са точковима.
  4. Обратите пажњу на ниво буке уређаја када је у погону. Оптимални ниво буке је 40 дБ.

Ако изаберете топлотни пиштољ у радњи, онда није сувишно тражити од особља да покрене модел пробне вожње како би проверио његове перформансе.

Који топлотни пиштољ изабрати: оценити најбоље уређаје

Приликом избора топлотних топова треба узети у обзир искуство корисника. На основу корисничких рецензија можете прегледати најквалитетније и најефикасније уређаје за гријање.

Приликом одабира топлотног пиштоља можете додатно испитати рејтинг најбољих уређаја који се могу наћи на интернету

Да, доказано:

  • Електрични грејач Интерсол ТПЕ-3;
  • БЛП 17М Гас Цаннон од америчке компаније Мастер;
  • БВ 77Е од Мастер-а.

Висококвалитетни производи се разликују од произвођача Сиал и Кролл. Обе компаније производе мобилне топлотне топове са уграђеним термостатима, поуздан систем за заштиту од прегревања и много додатних опција.

Шта је термални пиштољ на дизел гориву (видео)

Топлински топови су мобилни, приступачни и економичниуређаји који вам омогућују брзо загријавање просторије, убрзавање уградње подова и стропова. Данас су најпопуларније топлотне пушке електрични гријачи, плински уређаји и дизел гориво. Који топ је боље изабрати зависи од величине и намјене просторије, квалитете вентилације у просторији, присутности прикључка на централно напајање. А помоћ при избору ће бити наведена изнад савјета и оцјена.