Предности и недостаци дизел генератора

Дизел генератори се користе за производњу електричне енергије у процесу претварања у механички. Главни елемент свих компоненти је до колена. Налази се у мотору унутрашњег сагоревања иу процесу ротације ради механичка енергија, а та енергија ће постати електрична у кућним условима или на раду у индустријским предузећима. Диесел генератори су се појавили дуго времена, пре него што су радили у теренским условима, на пример у стамбеним и комуналним службама, у раду војних и хитних служби. Дизелске инсталације активно купују забавне установе, хипермаркети, образовне институције, болнице. У сеоским кућама, овдје су представљене јединице, које се лако могу носити с прекидима у раду.
Предности коришћења дизел агрегата

Генератори који раде на дизел моторима имају одређене предности:
- предност и ефикасност рада за разлику од бензинских генератора;
- показатељи високе ефикасности;
- безбедно, јер се епидемија може десити само у екстремним случајевима;
- трошак опреме је мањи, а гориво је такође јефтиније;
- гасови који се појављују у раду Није тако отровно као бензин;
- обртни моменат са одређеним опсегом окрета, тако да се електрична енергија производи ефикасно, генератор је врло поуздан и моћан.
Недостаци дизел агрегата

Сви уређаји имају одређене недостатке, а имају и генераторе:
- гориво ниског квалитетаузрокује разне кварове, тако да унутар њега улазе различите нечистоће. Мотори су веома осјетљиви на дизел, тако да се производ мора купити искључиво од провјерених добављача. Уштеда новца при куповини генератора у будућности може захтијевати поправке, ако се изненада појаве.
- Многи научници покушавају да развију такве инсталације које ће радити тихо док не успију, али се количина куповине значајно смањује.
Ако је потребно купити дизелске генераторе од 1-5 кВ, потребно је распоредити јединице без суперцхаргинг-а и са супер-пуњењем, као и генераторе који могу бити представљени са једним штедњаком и два горива, на примјер, у првом случају ће инсталација радити на дизел мотору, ау другом на дизел мотор и бензин. Тржиште специјалне опреме нуди моделе са једним цилиндром и неколико цилиндара.