Карактеристике уградње скривених шарки за унутрашња врата

Петље су саставни део сваког надстрешница. Уз њихову помоћ обезбеђена су отварање и затварање врата. Они су лежајни механизам, без којег врата неће моћи да обављају своју функцију. До данас постоји много различитих шарки, али најатрактивније су спољно скривене шарке за унутрашња врата. Невидљиви су за око, а капци се отварају за 180 степени.

садржај

 • Карактеристике дизајна скривених петљи
 • Предности скривене петље
 • Примена и уградња скривене петље

Карактеристике дизајна скривених петљи

У складу са стандардима, шарке врата које испуњавају услове:

 • обезбедити мобилност врата, тј. Слободно отварање и затварање;
 • бити поуздани током читавог трајања операције;
 • да се искључи подељена ролетна;
 • фиксирати екстремне делове крила врата, ау посебним случајевима и средњи;
 • мора да ради глатко током гарантног периода.

Специјализована је за производњу прозора и врата од познатих компанија које се баве производњом висококвалитетних скривених шарки. Унутрашња врата са таквим моделимана њима могу издржати дуги циклус отварања /затварања . Ако дате цифре, онда је тај број 200 хиљада пута.

Материјал производње скривене петље постао је краљ - легура која се састоји од четири метала: они садрже магнезијум, алуминијум, бакар и цинк. онима различите карактеристике , које се састоје од снаге,глатка површина, изванредна својства лијевања при ниској температури таљења, нешкодљивост за особу.

У завршној фази производње прекривени су хромом, месингом и никлом, од тога изгледа сјајно или тупо.

Конструкција скривене петље састоји се од шарке која је маскирана металним тијелом, а крило врата повезано је помоћу полуге. Са друге стране, полуга се састоји од два дела, причвршћена вијком. У процесу затварања врата, полуга се скрива у дубини и није видљива.

Ако је потребно купити скривену петљу, посебну пажњу треба посветити отварању врата, јер могу бити лијева, десна и универзална, која су постављена с обје стране кутије врата.

прибор за невидљиве путевеможе бити опремљен прописом , али се без њега издају јефтинији аналози.

Предности скривене петље

Ти производи су стекли популарност са својим непорецивим предностима:

 • могућност подешавања на уграђеним вратима без демонтаже у више праваца;
 • равномерно постављање врата на кутију врата и пружање истог слободног простора преко четири краја;
 • дисконтинуитет дизајна омогућава да се покажу високи захтеви за дизајн и естетику унутрашњих врата;
 • велики угао отварања омогућава пролаз кроз врата великих објеката;
 • додатна заштита је посљедица чињенице даније могућеСтисните или на било који начин прибавите скривену петљуда бисте уклонили платно;
 • висока поузданост је осигурана посебном конструкцијом;
 • захваљујући поузданој и квалитетној инсталацији, тешка унутрашњост врата се не може смирити.

Примена и инсталација скривене петље

Да би се правилно одабрала одговарајућа опција, прво је потребно имати идеју о маси крила врата, јер један модел може издржати само 40 кг, а други 200 кг.

Треба напоменути да ћепоуздан и трајан производ коштати више , тако да ако се планира уградња лаких врата, онда ће се донијети логична одлука да се купи одговарајућа опрема без преплаћивања за непотребну масивну конструкцију. Сваки појединачни случај ће пронаћи своје рјешење.

Инсталација се врши у лажним и нефалцованим конструкцијама врата. Ако желите да сакријете врата од очију треће стране, да се споје са зидом, онда ће невидљиви модели стати што је могуће мање. Њихова инсталација чини платно невидљивим.

За кутију и платно треба изабрати материјале: дрво, алуминиј или челик.

Уградња скривених шарки врши се на предњој страни врата на бочној страни џампера, као иу самој кутији помоћу резања и причвршћивања вијцима. Инсталација ради са посебном прецизношћу, при затварању тканине треба избегавати пукотину. Обично дизајн затварача унутрашњости пружа три скривене петље. То доводи до додатне поузданости и продужења његовог животног века.

Послевиси на платну на кутији, потребно је извршити његову регулацију помоћу хекса кључа:

 • хоризонтално. Поравнајте врата са вијком за подешавање у односу на краткоспојник врата, који се налази на површини петље;
 • вертикално. Поправите зазоре између врата и пода или између попречног пресека кутије и врха мрежепомерањем вијка , који је вертикално постављен;
 • на снимку. Користите ексцентар за подешавање да бисте прилагодили униформност стезних врата кутији.

Не заборавите да само модели који имају ову функцију подлежу прописима.

Сходно томе, скривена петља за платнена врата од једне једноставне је другачија по томе што је може учинити невидљивим. Ови модели из опште равни нису додељени и то је њихова главна карактеристика. Избор је огроман, а шта купити зависи од одредишта, локације, тежине врата или диктираног свеукупним дизајном собе, или преференцијама власника.