Како се борити са Медведковим у врту

У граду, појава овог све-земаљског подземног живота изазива много штете. Борба са Медведковим - дуготрајан случај, на који је пожељно повезати и власнике сусједних подручја, како би се избјегло понављање манифестација такве заразе. Сам паразит је готово свеједи штетник који уништава коренске усеве и корење поврћа, савршено се креће на велике удаљености и чак плута.

Видљиво је да је вртлар постао још тужнији, капучино једноставно воли да се насели у добро растопљену, инавадирану, повремено наводњавану и припремљену земљу за радове на тлу. Како се носити с Медведковим штеточинама у његовом врту, које је најбоље вријеме за избор, те које алате и методе употријебити, одмах нам реците.

Капустинка: штета или корист?

Поднаслов се може чинити чудним многим вртларима који су навикли да се боре на мјесту с ким нису позвани: мишеви, кртице, мрави, комадићи и други непозвани гости.

Међутим, међу стручњацима нема једногласног мишљења да ли је неопходно борити се против Медведка, а треба их узети у обзир и прије тражења средстава за повлачење средњовјековног града.

Главна тврдња узгајивача за инсекте - то је ушушкало корење биљака. Да је адвокат био у капуспину, он се не би успротивио овом аргументу: тврдње су јој биле поткријепљене.

Када купус копа, не брине се много о очувању коријена који се јављају на његовом путу.

Ово је посебно тачно током репродукције када се стварају инсектилавиринт покрета и утерине коморе.

Пречник потоњег достиже 10 цм, јер би требало да стане до 600 јаја, а личинка, која се излије, први пут је ту.

Ако купус одлучи да одабере кревет или цвеће испод коморе, неке биљке се могу осјећати лоше или чак пропасти.

Међутим, научници и озбиљни стручњаци не журе да понуде потрошачком новцу како да се ријеше инсеката, јер и његови животни ресурси доносе несумњиве користи.

Прво, као кртице, дробилице, глисте, капуци су аератори земљишта. Кретајући се у подземље, они одвајају земљу, засићавају је кисеоником, без чега је могуће заборавити на добре жетве.

Друго, капустианка једе друге инсекте, и пошто је прилично велика, онда храна много захтева.

Многи "свјесни" вртлари вјерују да, у том смислу, корист сусједства с Медведковим далеко превазилази могућу штету.

Међутим, ту је двосмислена тачка, јер кукац не одбацује црве у дугиним бојама - главним аераторима на сваком врту или врту.

Главна заштита од зрна

Свако од нас мора да схвати да је борба против Медведкова много тежа него спречавање њеног појављивања у врту. Зато је најбоље да се увијек придржавате неких правила о заштити тла и садњи усјева, него да проводите доста времена прскањем, чишћењем и другим мјерама.

Како уништити медвједе у врту њихове земље: само најбољи савјет

1. Почнимо са савјетима становника љета, који већ копају крајем септембраспецијалне замке за медвједе. То су мале стијене дубине од пола метра и ширине 40-60 цм, које су густо запакиране гнојем. Приближно у исто време, каппуља тражи место за зимовање, и како преферира да остане ближе гноју, онда се активно креће према страни јарка. 2.Блидер за зиму, ископани су ровови за податке, а гној се само шири око града. У овом периоду, на улици већ пусти мали, али стабилан минус кроз који се уништава и уништава.

2. Користе се и најједноставније замке за куглице, али већ у прољеће, када се сади биљке. Потребно је узети једноставне пола литре лименки и копати их на нивоу тла, а затим напунити водом. У таквим замкама понекад чак и преко ноћи пада на неколико инсеката.

3. Један од начина сузбијања капућина - стандардно отпуштање земљишта на мјестима садње култивисаних биљака, као иу међуреду између већ узгајаних садница. Због тога одређени дио медвједа умире од инструмента, а јаја и ларве се уништавају гажењем и гњечењем.

4. Ловушки с гнојивом за медвједе такођер дјелују у прољеће, почетком маја. У ту сврху, градска гомила се распада. Боље мањи, али чешће, око неколико лопата за гној, али према схеми распореда 3х3 метра. У овим гомилама капућина за нормалан боравак, као и за полагање јаја. Провјером хрпе сваких неколико тједана, аутоматски ћете смањити популацију штетних инсеката на вашој територији.

5. Ловушки за капустаниани от малиа борова

Борбаод Медведкових путем народа

Чим примијетите прве знакове појаве капућина у вашем крају, морате га се одмах ријешити. За почетак, да бисте израчунали присуство овог штеточина на вашој земљи, у рано пролеће, треба да оштете цео град или само праве локације. Дубина мора бити најмање петнаест центиметара. У јесен ће такође бити корисно орање цијелог града, само ће дубина бити већа него у прољеће. На овај једноставан начин можете уништити све тунеле које је ископао капучино, и можда уништити ларве.

Због доказаних народних начина, научит ћете како да донесете лак из града. Најефикасније и најпопуларније методе:

  1. Уништите медведе одвојено када их нађете у башти. За мамац можете користити импровизоване производе: увар, мед, размажени џем. Само оставите неколико лименки које садрже садржај ваше кућице или врта, а ујутро можете наћи пронађене штеточине;
  2. можете покушати да газите инсекте. Изаберите најпогоднију опцију за вас (прашак за детерџент, керозин, отровни хлорофос), разблажите водом и сипајте у рупе медведа;
  3. Ако вам је згодније да се бавите штеточином у рано пролеће, можете покушати следећу опцију. Празни кревети су прекривени листовима шперплоче, даскама. Постаје права харизма зато што се цаппуццрнији пењу тамо да се угреју. Касније ћете уништити све настале инсекте. Можете кухати до керозина и распадати се између кревета с биљкама. Престравља друге лежајеве;
  4. ако вам је удобнија борбана јесен, можете ископати малу рупу, положити је с полиетиленом и тамо сипати гнојиво. По правилу, капучино као таква шљунчана места за зимовање. У пролеће, могу се уништити одједном;
  5. постоји још један начин копања рупа. Можете копати по цијелој површини малих јама. Главна ствар коју треба урадити је негдје на почетку, средином маја. Капуцини се пењу у њих како би одвојили више својих ларви за потомство. На овај начин можете се поново ослободити одраслих јединки, а од ларви, само запалити јаме;
  6. током године можете сакупити љуску јаја. То неће бити тешко. Онда мораш да је узмеш. И мало помешајте са биљним уљем, сипајте у штеточине. Још једна таква смјеса може посути саднице у прољеће, тако да капућино не може дотакнути будуће биљке. Не воли оштре углове љуске.

Видео «Како се опростити од Медведкова»

Борба против Медведкова хемијским методама

Како да се ослободимо капућина, ако локација има велику површину или су се друге методе из различитих разлога показале неефикасним? У овом случају, морате се носити са штеточинама са инсектицидима. Један од њих је гранулирани лек "Тхундер". У откривеним покретима лежати 3-4 грануле и заспати са земљом. При извођењу третмана треба узети у обзир да је препарат канцероген.

"Фенаксин +" агенс за борбу против Медведкова је мање токсичан у поређењу са "громом", користи се на сличан начин.

Борба са Медведковим почиње почетком пролећа. Да то урадимо одмах последо појаве садница биљака на земљишту, у земљишту се постављају специјално направљени мамци на дубини од 3-5 цм.За њихову припрему, парено зрно пшенице, кукуруз, јечам или раж у праху са пестицидом - "Алдрин" (могу се користити и препарати цинковог фосфида) .

Да би се капуцино вратио са локације, неопходно је борити се током цијеле године, користећи максимално могуће мјере.