Калкулатор је цена грејања

Самостално грејање стана или приватне куће - један од основних тренутака који пружају комфор и удобност људима који живе у овој соби. Да би се осигурао висок квалитет и ефикасно гријање стана у току његовог рада, потребно је извршити коректне прорачуне система гријања. Овај калкулатор трошкова гријања ће одлично радити за овај задатак.

Врло је тешко направити прецизне топлотне прорачуне, које изводе стручњаци за пројектовање система гријања. Да би се израчунао трошак гријања, потребно је знати површину простора и цијену плина или струје. Треба узети у обзир и друге важне податке:

  • врста радијатора (челик, ливено гвожђе, алуминијум, биметал);
  • топлотна снага уређаја (једна вата је 0,86 калорија топлоте);
  • облик прозорских оквира и врста остакљења;
  • врсту материјала од којег је изграђена зграда;
  • присуство изолације на зидовима и поткровљу;
  • Да ли постоје додатни извори топлоте.

И много других информација које су потребне да би се тачно утврдило који се трошкови очекују од гријања куће. Али уз помоћ нашег калкулатора можете направити приближне прорачуне трошкова грејања при избору тог или оног извора енергије.

Онлине калкулатор за грејање

Пошто се трошкови енергије стално повећавају, многи потрошачи морају да упореде трошкове грејања са употребом одређеног извора грејања.

Предлажемо вам да га користитеуниверзални калкулатор трошкова грејања приватне куће коришћењем гасне енергије (пропан-бутан, природни гас), струје и дизел горива.

Ово је једноставна табела у којој је потребно унијети податке према којима ће се извршити оперативни обрачун трошкова по сату, годишњи трошкови носиоца енергије и трошкови гријања за годину.

Калкулатор трошкова гријања ће вам омогућити да одаберете котао оптималне снаге, који ће непрекидно обављати своје основне функције и оптимизирати трошкове горива и енергије. Да бисте користили онлине калкулатор, морате у табели навести површину просторије и цену расхладног средства.

[Впцалц ид = 153]

Овај калкулатор вам омогућава да добијете резултат са минималним одступањем од норме под условом да унесете исправне податке.

Како оптимизирати трошкове гријања?

Треба да знате следеће:

  1. Што је виша просторија, то је већи губитак топлоте.
  2. Пластични прозори остају топлији од дрвета.
  3. У кутним становима губитак топлоте је већи него у становима који се налазе у средини зграде.
  4. Станови на спрату захтевају више топлоте за грејање.

Приликом уградње радијатора, потребно је узети у обзир да би батерије требале бити за 20% више него што је потребно за прорачуне, тако да пружају пуну топлинску снагу у случају избијања, екстремних мраза или других ванредних околности. Имајте на уму да за пренос топлоте у стандардном прорачуну користите следеће индикаторе: ливено гвожђерадијатори имају 145 В, биметални - 185 В, алуминијум - 190 В.

Осим тога, како би се оптимизирали трошкови гријања, потребно је, као што би требало, запечатити просторије, поставити прозоре с двоструким стаклом, елиминирати све врсте пукотина и пукотина, изолирати зидове. На количину губитка топлоте утичу и различити климатски услови у региону.

Калкулатор трошкова гријања је добар да не морате самостално дуже вријеме израчунавати трошкове сложених и неразумљивих формула. Потребно је само да правилно измерите и наведете тражене податке у програму да бисте добили најтачнији резултат за ваш дом.

Користите наш онлине калкулатор за грејање, не бојте се мраза!