Сеалинг гроут - Калкулатор

Завршна фаза полагања плочица су шавови за фуговање. Чешће се ради о отопини цемента која се продаје у облику праха који се мијеша с текућином до формирања конзистенције густе пасте. Понекад неки произвођачи потрошачима дају готову смешу која се пакује у канте. Главни задатак овог рјешења је пуњење шавова, уоквиравање и подупирање рубова, као и спречавање продора влаге и страних твари.

Једна од важних тачака у састављању процене је израчунавање утрошеног материјала на задатак. Многи стручњаци често израђују прорачуне за "привлачан поглед". Овај метод је добар са малом количином посла и стандардним форматом плочица. Много је теже направити прорачун када се трља мозаични шавови. Штавише, нису сви власници станова спремни да плате.

Онлине калкулатор трошкова за доставу

Утврдити минималну грешку у одређивању потребне количине заптивне смјесе практично тренутно ће помоћи израчуну калкулатора за фуговање шавова.

Израчунавање цене малтера потребног за снопове шавова плочица, је мерење следећих параметара у милиметрима:

  • дужина;
  • ширина;
  • дебљина.

Затим је потребно одредити ширину шава плочице, површину просторије и дебљину лопатице, која може бити у распону од 1,5-1,9 кг /дм3. Подаци које унесете морају бити унети у табелу, а затим кликните на дугме "Израчунај".

[Впцалц ид = 308]

Онлинекалкулатор ће израчунати потребну количину искапања на 1м2 и израчунати оптималну тежину материјала у килограмима. Да би се одредио потребан број паковања, укупна тежина у килограмима мора бити подељена са тежином назначеном на паковању. Фугирање фуга са калкулатором је много профитабилније.

Треба имати на уму да дати калкулатор у пружању резултата може имати малу грешку у израчунима. Обично је то око 8%. То је због чињенице да се при онлине израчунавању узима у обзир сложеност облоге, неједнакост постављања плочица, углова, спојева са зидовима или слагања у тешко доступним подручјима. Од великог значаја су професионалне вјештине чаробњака који обављају ову врсту посла, што може значајно смањити трошкове материјала.

При израчунавању смеше за шивање, узима се у обзир усклађеност са техником кувања. У случају кршења пропорција, трошкови ће се значајно повећати. Процес припреме смеше захтева присуство воде, грађевинске мешалице и латекса. Период старења смеше за шивење зглобова не сме бити дужи од 10 минута, након чега може почети да ради.

Фактори који утичу на потрошњу смеше

Количина мешавине глине зависи од начина окретања зидова плочице, јер се у једном случају плочице могу поставити близу једне до друге, а на другој на значајној удаљености између њих. Ово је важан фактор који утиче на процену трошкова не само трљања, већ и плочица. Важно је напоменути да се метода бешавних плочица данас ријетко користиУ основи, потрошачи више воле да постављају плочице са шавовима.

У случају полагања плочица на други начин, потребно је придржавати се зглобним шавом користећи специјалне крижеве величине 1,5-2 мм за зидове, 2-3 мм за под. Шавови вам омогућују да сакријете мале дефекте плочица, избјегавате пуцање плочица када се сударају међусобно и додају естетику унутрашњости. Имајте на уму да ће фугирање у једном тону са плочицом створити интегрални састав, а константна боја наглашава геометрију површине.

Други фактор који утиче на количину убода је састав смеше. Постоје два типа малтера за мешање:

  • на бази песка и портланд цемента - је сува мешавина која се мора разблажити течним латексом или обичном водом. Постоји неколико могућности цементирања: индустријски цемент, мјешавина латекса с цементом и сухи учвршћивач. Цементна маса, због своје ниске цијене, лакоће кухања и примјене, више је популарна код обраде зидова у стамбеном простору. Таква смеша остаје веома брза, али се њени остаци могу лако очистити са површине калаја;
  • на бази епоксидне смоле - ова мјешавина укључује учвршћивач и смолу, који шавове чине отпорнијим на ударце и отпорним на кемикалије. Када се меша, смеса епоксида формира пластику, веома брзо замрзавање, тако да се мора применити веома брзо. Трошак таквог трљања је много скупљи од првог, па се, по правилу, користи у преради трговинских и индустријских објеката.
Нашекалкулатор и ове информације ће вам помоћи да правилно израчунате трошкове трљања и купите праву количину мешавине, али увек морате узети 10% залиха. И не заборавите да проверите шаржни број на паковању када купујете, требало би да буде исти.