Како залепити тоалет: редослед извршења посла

Унитарно - без сумње најважнији санитарни уређај у стану. Понекад се догоди да напукли тоалет или његове компоненте, на примјер, ВЦ шкољку. Наравно, санитарни техничар ће морати да се промени пре или касније, али до тренутка куповине потребно је предузети мере и поправити неопходан уређај. Поставља се питање, како залепити тоалет, одакле припремити композицију за лепљење, како затворити малу пукотину у тоалету?

Таква питања настају изузетно ријетко, али извјесна подударност околности може створити проблем на готово једнакој основи. Дакле, шта би прво требало да се уради, ако се такав инцидент десио? Неопходно је пажљиво испитати крхке водоводне инсталације и утврдити степен њиховог уништења, а затим подузети потребне мјере.

Чести узроци пукотина и ломова

Ако вас занима како залијепити ВЦ шкољку или како затворити чип на керамичком умиваонику, то значи да сте направили грешку која је довела до пукотина или пукотина у санитаријама. Распрострањени узроци оштећења санитарне опреме су следећи:

 1. Пада на водоводну јединицу тешких предмета. Ако је купатило мало, онда изнад тоалета, најчешће виси полица на којој су постављени разни предмети. Лака небрига може довести до тога да тешки предмет може пасти с полице на поклопац спремника за ВЦ шкољку или на самом уређају, а водовод може пукнути, пукнути или отпасти дио њега.
 2. Јаке температурне разлике. У заједничком купатилу врло често се јављају скоковитемпературе када један од становника користи купатило. Затим се просторија загријава, затим хлади, а затим унутар санитарне керамике или керамике појављује се унутрашња напетост. Као резултат, материјал се неједнако шири и руши, а власник мора тражити начине да залијепи керамички судопер или лијепи пукотину на тоалету.
 3. Погрешна инсталација. Грешке настале током инсталације уређаја често доводе до пуцања дизајна. Ако сте ви сами или водоинсталатер почели да затежете завртње, онда је вероватно да ће се тоалет оштетити, и мораћете да тражите начине да затворите пукотину у новом производу.

Због тога, случајно падајући предмет, неправилно монтирање или рад може уклонити чак и тоалет из радног стања. Керамика се једноставно ломи од прекомјерног оптерећења или механичких оштећења. Чак и случајно, полица бочице шампона може да откине леп комад прилично јаког, на први поглед, тоалета.

Како одабрати или припремити љепило?

Морате знати како да ставите тоалет како не бисте узалуд трошили своје вријеме и новац. Искусни мајстори користе силикатни лепак, који има формулу На2О (СиО2) н. Ово је водена смеша натријум силиката. У овом складишту за керамику и керамику постоје многе предности:

 • отпорност на пожар;
 • отпорност на температурне флуктуације;
 • отпорност на воду;
 • дуг вијек трајања.

Водоотпорни силикатни лепак омогућава Вам да припремите лепак за складиштење сопственим рукама за поправку водоводне инсталацијеопреме.

Да би стезали керамику, ако је пукотина, умиваоник или судопер из тог материјала пукла, онда можете користити следеће врсте лепка:

 • Рапид;
 • Марс;
 • Јединствен;
 • ЕПД;
 • МЦ-1;
 • БФ-2.

Било који од ових лекова може се користити за лепљење тоалетне шкољке или поклопца резервоара. Универзално средство за санитарије од керамике, керамике, мермера или пластичних делова је лепак БФ-2.

Поред готових формулација љепила, постоје и рецепти за њихову припрему. Имајући све потребне састојке, прављење таквог љепила неће представљати никакве посебне тешкоће. За производњу ће бити потребни следећи материјали:

 • бушилица - 1 део;
 • казеин - 10 делова;
 • формалин или алуминијум алум;
 • вода - 2 дела.

Горе наведени састојци су помешани заједно. Затим додајте неколико капи формалина или алуминијума. Добијена смеша и лепљени делови спојка за 2-2,5 сата. Због тога је нанесен крекирани производ у року од два сата.

Ако вас занима што је могуће залијепити порцулански судопер, ВЦ шкољку или други водовод, онда се овдје, у правилу, користе хладни завари - љепило "Диамонд-пресс". Ова композиција ефикасно елиминира с времена на вријеме, пукотине и огреботине, цурење, и тиме има отпорност на влагу. Међутим, приликом рада с овим љепилом морате бити опрезни: ставите рукавице и маску, како бисте осигурали вентилацију просторије.

Ако вам је потребна хитна поправка санитарије и постављено је питање како да ставите пукотину на тоалет, онда узмитеспецијални други лепак за керамичке и порцеланске тоалете УХУ Порзеллан Керамик. Ова супстанца се веома тешко скрутне и обезбеђује једињења високе чврстоће. Истовремено са складиштем података можете радити на било којој температури ваздуха. За његову употребу мора се користити један услов: потребно је очистити замагљену површину и одмашћити је.

Рецепт за припрему лепка за фаиенце тоалет. Мора бити мешано:

 • живо вапно - 1 део;
 • креда - 10 комада;
 • течно стакло - 2,5 дијела.

Ово је сјајан начин да се пукотина стави на фаиенс пешкир, без наношења значајне штете породичном буџету. Санитарна јединица ће радити неко вријеме, али у блиској будућности треба је замијенити.

Изаберите одговарајући лепак и прочитајте упутства за коришћење, које морате строго поштовати. Гледајте видео, боље је држати заједно керамику и порцелан, проучити све презентиране информације. Ако сами кувате љепљење, онда све састојке помијешајте непосредно прије употребе и све састојке припремите унапријед, јер се самољепљиви љепило брзо захвати.

Поступак за извођење радова

Пре свега, место раздвајања мора бити очишћено од прашине и разних малих фрагмената. Ово ће вам бити потребно:

 • брусни папир;
 • мека тканина;
 • растварач.

Прије свега, мјесто гдје се комад изрезује се брише. Што је пукотина тврђа, то је мање потребно очистити мјесто, а не погоршати ситуацију. Након малог брушења, брзоОчистите подручје меком крпом.

Након брисања, чисту површину подмажите растварачем или ацетоном да бисте смањили површину везивања. После свих ових процедура потребан вам је обичан или конструкциони фен за косу, који се може брзо осушити како би се оштетило место.

Сплит се подмазује глутинозним водоотпорним раствором или заптивним средством, затим се наноси удлага. У неким случајевима можете користити двоструки слој љепила. Учините највећи могући напор да бисте створили добру адхезију. Али ако претерате, напукли део или област чипа ће се још више срушити, тако да је важно да се ослоните на ваше напоре.

Удлага може бити учвршћена траком или уским стезником. Ако је све урађено исправно, напукнути дио ће бити сигурно залијепљен и трајат ће неко вријеме.

Овај метод је погодан за лепљење малих фрактура спољашњег дела тоалета. Ако је дошло до раздвајања унутар посуде, боље је користити епоксидну смолу него смјесу љепила. Међутим, неке озбиљне штете не могу се обновити на сличан начин.

Редослед поступања за одводни резервоар је потпуно исти као у случају тоалета. Типично, материјал од којег је направљен резервоар је мало тањи, тако да га треба леплити брже.
За спајање великих пукотина може се користити епоксидна смола.

Приликом употребе смоле, потребно је полирати шавове и обрисати их како би се избегла контаминација. ВЦ шкољка се много лакше обнавља него ВЦ шкољка.

Како елиминисати озбиљно уништење?

Понекад се може десити да се пукотине на фаиенцију почну ширити. Почевши од малог простора, они су у стању да покрију сав керамички крекирани производ, што резултира урушавањем ВЦ шкољке. Да би се избегло потпуно и неповратно уништење, потребно је да урадите следеће:

 1. Ако је пукотина тек почела, потребно је да кроз њу прођете два краја кроз отворе са бушилицом са танком бушилицом до плочице. Пажња! Ако користите погрешну бушилицу, ништа неће успети и ова процедура једноставно уништава фаиенце. Пажљиво избушени отвори морају зауставити ширење пукотина.
 2. Уз помоћ Бугара, потребно је продубити дуж пукотине која је формирана, заправо, да би се она проширила.
 3. Резултујуће продубљивање треба попунити мешавином фиксирајуће и епоксидне смоле. Сав додатни раствор треба уклонити.
 4. Стврднути шав треба очистити шмирглом и меком крпом.

Ова метода је прилично ризична, јер све треба уредно обавити. Али ако вас коначни облик керамичког производа не збуни, тоалет може трајати дуго, чак и са таквим оштећењем.

Мере предострожности

Практично све мјере за поправку керамичких производа су привремене. Опорављени делови повећавају ризик од поновног уништавања. Због тога, да би се избегла појава додатних чипова и пукотина, препоручује се:

 1. Не стављајте полице са тешким предметима преко ВЦ шкољке или одводног спремника.
 2. Лагано користите грађевинске алате у близини керамике.
 3. Не бацајте кипућу воду у шикару. Ово је један од најчешћих разлога за формирање пукотина само у тоалету.
 4. Не притезати постоље након монтаже.
 5. Не излажите керамичке производе непотребним оптерећењима.

Ако предузмете све ове мере предострожности, онда нећете морати да трошите новац и средства за поправку оштећеног тоалета.