Научите како правилно залепити тапете са прозора

стена и даље популаран, упркос бројним опцијама лечења квартириДлиа оне који одлуче поклеит валлпапер се одмах поставља неколико питања: како доћи до лепка позадину, када се може отворити прозоре након лепљења, прво поставити ламинат, а затим лепљене тапете или обрнуто? Јер желим поклеит валлпапер тако савршено да су глатке и без мехурића. Како правилно припремити зидове и тапете? Одговори на најпопуларнија питања о налепницама на зиду и неки савети за поправке можете наћи у овом чланку.

Како је припрема зидова за тапете тапета

Након одабира и куповине тапета потребно је припремити зидове. Да бисте започели, морате уклонити стару позадину. Ако се користи инсталација квалитетног лепка, рад ће трајати дуже. Валлпапер могу упије пре употребе, можете користити лопатицу или нож.

Након уклањања тапета потребно је уклонити стару жбуку. Могуће је да ће са неких места нестати сама од себе.

Пре лепљења позадину за припрему зид. Уклоните старе тапете, измијешајте и нанесите површину зидова

Све рупе морају бити заглављене и напуњене. Будите сигурни да гарантује неравномерно зидни тапет иначе суви неравномерно формирају мехурићи, чак и позадина може пасти далеко и не држи уопште.

У цјелини, цијела припремна фаза је да се поравна површина. Резултат би требао бити чисти зид је једнак којем можете залијепити позадину. Све рупе, смеће, прљавштину треба очистити. Након што се зидови потпуно осуше, можете почети да лијепите тапете. Да бисте то урадили, разриједите љепило, направите ознаке и почните лијепо залијепити материјал. Љепило равномјерно распоредите помоћу четки или ваљка.

Када можете отворити прозоре након постављања позадине и зашто

Приликом полагања тапета, сви прозори и врата морају бити затворени тако да нема пропуха.

После лепљења тапета није потребно отварати прозоре и врата у року од 48 сати.

Да би се постигао добар резултат, тапетирање зидова се врши само са затвореним прозорима и без пропуха

Ширење је највећа опасност за ново лијепљене тапете. Због температурне разлике и пропуха, позадине падају, тако да ће најбоље рјешење бити поправак љети, током топлих сезона зидови ће се брзо пресушити без мјехурића.

За вријеме и након лијепљења тапета, прозори требају бити затворени и остављени у том положају. Ако отворите прозоре, позадина ће се осушити неравномјерно, негдје ће се позадина пресушити, а негдје остати сирова. Таква разлика у сушењу доводи до искривљења материјала. Потребно је отворити прозоре након потпуног сушења материјала, потребно је најмање 24 сата, али вријеме зависи од неких фактора: температуре, влажности зрака. Ако се тапете лијепе у хладној сезони, најбоље је чекати два дана након лијепљења и ни у ком случају не отворити прозоре који ће довести до температурне разлике.

Процес сушења тапета мора проћи полако и равномјерно, док сушење тапета може користити клима уређај, вентилатор или гријач. Осим прозора морате затворити врата, након што су тапете лијепљене да затворите прозоре и врата чврсто, не улазите у просторију за 1-2 дана.

О томе где почети лепљење тапета у соби

Где почети лепило за тапете? Зависи од начина лепљења и од дебљине тапета.

В настоасее врема, пазара за строителни материали купитела нуди широк асортиман на различните тапети.

  • Папирне тапете;
  • Винил валлпаперс;
  • Бамбоо валлпаперс.

Позадина у виду под шавовима између платна током лепљења. То значи да можете почети лијепити тапете с било којег мјеста у соби. Међутим, многи су задржали навику да почну да лепе тапете са прозора, јер је то згодно.

Често се прозор користи и као вертикална линија која вам омогућава да постигнете равне линије.

Погодно је почети лијепити тапете од прозора, врата или угла. Користе се као вертикална линија

Врата или угао собе могу се сматрати једнаком линијом. Иначе, све више професионалаца савјетује да се почне залијепити у куту просторије, али нажалост нису све просторије једнаке. Ако желите да уштедите на поравнању углова, онда почните да лепите траке тапета са вертикалне линије, које се држе на зиду до нивоа са углом на углу. И даље треба да проверите вертикалу,тако да угао не "одлази". Наочаре ће бити бачене у очи кроз дебљину тапета, тако да се може почети лијепити материјал у принципу с било којег дијела просторије.

Како лепити тапете: из прозора или прозора

У прошлости је било веома важно одабрати прави правац приликом постављања тапета. Дебеле позадине су се затварале и бацале сјенку на раскрсницу, тако да људи лијепе тапете у смјеру од прозора, тако да је свјетло пало на руб горњег слоја и није створило сјену. У супротном случају, ако зграбите тапете у правцу прозора, горња плоча је бацила сјену и видјела широке траке.

Када залијепите преклапање позадине, потребно је кренути од извора свјетлости. Приликом лијепљења тапета потребно је почети лијепљење с најмање замјетљивог мјеста у просторији.

Када залијепите преклапање позадине, морате почети лијепљење с прозора

У потоњој верзији, спојеви ће бити мање видљиви, али у исто вријеме још увијек може бити превелик комад тапета који се мора скратити и слика се не може подударати с остатком просторије. Према томе, боље је почети и завршити љепљене тапете у невидљивом мјесту, као што је зид или други намјештај.

Ако почнете да лепите тапете из угла, онда вам треба доста времена да поставите праве тапете. Ако је тапета лепљена властитим рукама, боље је повући се неколико центиметара од угла и почети лијепити тапете.

Прве тапете за лепак или ставити ламинат - професионални савет

Професионалци раде другачије, неке прве тапете за лепљење, а ондаставите ламинат и обрнуто. Ако се поправка обавља самостално, онда професионалци саветују да се прво утврди шта оставља велику количину смећа.

Ако сте први пут залијепили тапете, а затим ставили ламинат, онда:

  1. Приликом постављања тапета различито смеће може покварити ламинат, тако да је потребно припремити подове унапријед, а затим залијепити тапете.
  2. Неке врсте ламината су осјетљиве на љепило за тапете, тако да се премаз може погоршати након лијепљења тапета.
  3. Пре полагања тапета, ламинат треба поставити специјалним филмом како би се спречило оштећење премаза. Треба имати на уму да се филм може скинути због било каквог намјештаја, тако да треба пажљиво пратити очување премаза.

Приликом поправке стана најчешће се прво залијепе тапете, а затим ламинат

Стручњаци кажу да прије свега требате залијепити тапете, а затим повући линолеум.

В този случај, следвасо дело треба да следва:

  1. Припрема се површина, на коју ће се залијепити тапете.
  2. Обележавање је завршено, раздваја лепак, пробајте позадину.
  3. Позадина је налепљена са потребном страном.
  4. Након сушења тапета потребно је започети инсталацију ламината, а затим причврстити плочу.

Ипак, ова секвенца је најбоља, у овом случају она ствара идеалан ниво покривености за тапете и секс. Међутим, потребно је водити рачуна о различитим околностима током поправних радова, тако да сами власници треба да погледајуситуације и доносе одлуке.

Постављање тапета на зид (видео)

У закључку, треба напоменути да сами можете ставити тапете, само се морате придржавати неких правила, правилно одабрати материјале и уредно обавити поправке. Након умотавања тапета не би требало да отварате прозоре и врата да бисте спречили пропух и промене температуре које ће утицати на коначни квалитет тапета. Најприје лепљени ламинат или тапете? Избор зависи од околности, али је боље да прво тапете тапете. У сваком случају, све се мора обавити без журбе и пажљиво, онда се тапета неће мијешати и трајати дуго.