Врсте лопата, цена лопате

Које су лопатице треба дати до тебе, јер сваки баштован њиховим захтевима опреме, а површина земљишта је другачија. Подешавања врсте лопатице разликују, јесу производи погодни ширина 25 цм. Наравно можете купити већу лопате цијену која прелази норму, али ће бити тешко да копа. Најбољи облик лопатица су оштри овални испод ње поједностављује улазак у земљу.

Постоје типови лопатице у облику сечива:

1. Триангулар.су корисни ако је потребно за обраду солидну основу. Посебно дубоко копање неће радити, али енергија коју троше много мање него код других типова лопатица. У принципу, морате имати лопату са троугластим врхом.

2 У трапеза.Погодни су за рад на тешке терену.

3. Скуаре.Погодан за рад на меком земљишту, на пример, може их користити на штандовима.

Цена лопатице такође зависи од дужине дршке, што дуже је, трошкова и горе. То је било лако - дужина сечива не би требало да прелази 40 центиметара. Просечна дужина варира од 30 до 32 центиметара. Већина производа ових параметара се продају у продавницама.

Линес ножеви од метала:

1 Гарден сховел (стеел траи).Постоји скоро сваког лета становник, али се не разликује могућности високих перформанси, а не може да издржи велика оптерећења, савијање крхка, она држи на земљу, појављује се брзо рђа. ali имаједна предност, због чега је толико популарна - цена лопате је веома ниска. Свако то може да дозволи. Погодан за мале послове на малим површинама.

2. Стаинлесс.Ако сте у врту сваки дан, онда вам ова лопата одговара и само треба. Може да издржи било какво оптерећење, са својим именом може се видети да производ није зарђао, оштрен без много труда. На минус се приписује лепљење земље на производ и приличан износ трошкова. Погодно за искусну конгресу која не жели да троши много новца на алат, али чека одличан резултат.

3. Од железничног челика.Ради са било којим земљиштем, али слабо оштри и кошта више једноставних производа негде у 3 пута. Биће могуће користити сва годишња доба. Лопата има истински "мушки карактер".

4. Из титана.На овој лопати нема земље, ако имате овај производ, онда нећете знати шта је рђа. Титанов модел може се назвати вечним, али још увијек има један недостатак - немогуће је савијати бајонет и под утицајем високих температура пукнути. Ова опрема у башти треба да буде на свакој летњићкој кућици, али, нажалост, веома је тешко, јер кошта око 6 пута скупље од једноставне лопате. Такви производи могу бити украдени, тако да се морају чувати под снажном бравом.

Размотрите ручку лопате:

1. Из бора.Користи се за све равни, ручка је непоуздана, али је цијена најнижа.

2. С багремом.Не упија влагу, може издржати велика оптерећења. АтЗа разлику од борових роба, кошта око 40% више.

3. Из храста.Ручка није јефтина, она ће трајати јако дуго.

4. Од ариш, јасен и буква. Торта је велика и драга.

Изнад су представљене најпопуларније лопате које су нашле своју примену у сеоском имању.