Како залепити руж за усне: основна правила

Да бисте правилно налепили чипку за тапете, потребно је да користите специјалне алате и висококвалитетни лепак и најједноставнији папир, а скупље врсте тапета могу да се лепе на два начина - преклапање и чипка. Облагање се обично лепи на углове иу тешко доступним местима, где се прави другачији проблем. Наравно, проток материјала ће расти, али много је вјероватније да се тапета не попусти. У другим случајевима, тапете су обично лепљене формирањем зглобова.

Како леплити чипкасте тапете: технологија

Што је најважније, између зглобова није било видљивих шупљина. То је обавезно, иначе налепница НЕЋЕ бити естетска. Ако залијепите тапете, не поштујући точност зглобова, доћи ће до осјећаја непажње. И ово је, наравно, погрешно.

Технологија постепеног постављања тапета на место:

  • Изрежите ролну на платно, додајте још 5 цм тракама, а затим одсеците;
  • Очистите тканину од центра до ивица, савијте траку на пола и пустите да пар минута продре кроз лепак;
  • Користећи нагиб, држите вертикални ризик тако да је прва трака точно нестала, онда ћете се њиме руководити - зашто често нагиб, због неидеално равномерног лијепљења прве траке;
  • Позадине су обично лепљене на прозор;
  • Ектра битови са ножем се одсече тек након сушења траке, не жури се да се вишак одмах уклони;
  • Глаткујте тапете специјалном лопатицом, ако се љепило пење испод тканине, уклоните га крпом;
  • Залепите следећи листниво претходног без сметњи, ако морате да подесите позадину на слици, сложеност посла се повећава (у овом случају увек узмите на слушалицу више, јер ће неки делови пасти због постављања слике);
  • Штап треба да буде невидљив, након што се трака залијепи, проћи кроз специјални ваљак за шавове који фиксира спојеве.

За одсецање истурених остатака, препоручује се употреба прибора за писање

Покушајте да се држите оптималног начина лепљења. Температура у просторији не би требало да буде испод 20 степени, не дозволити пропух, кроз који се мора више пута залијепити тапет.

Како правилно поставити слику на позадину

Ова опција, као и образац против лепљења, наравно, се не разматра. Без обзира на то колико је процес компликован, не заборавите да прилагодите цртеж. Запамтите и да ће бити више отпада. Зависи од тога колико је велика слика на позадинама. У немачким тапетама готово увек је корак скицирања означен на ролни.

Увек гледајте како да закрпите тапете профитабилније и економичније, често имате делове за узимање из различитих ролни. На обје стране комада оставите пријем неколико центиметара да би слика савршено изгледала.

Да би тапета изгледала складно и естетски, потребно је да се цртеж уклопи са посебном прецизношћу

Штапови би требали бити подешени што је могуће прецизније, онда ће површина изгледати, како кажу људи, једним тепихом.

Ако на тапетама има пликова, шта да раде

Омотане тапете могу се залијепити, понекад се морате држати заједно и зглобова, али ево како поправити ситуацију, ако се на позадини појављују жуљеви?

Како уклонити балоне из позадине:

  • Ако је тапета винил, узмите пластичну лопатицу, ако је бамбус - гумени ваљак, ако је папир - мекана тканина. Скините са површине материјала вишак љепила, обришите траку сухом крпом.
  • Ако су траке већ пресушиле, а мјехурићи и даље остају, а пуно њих, нећете ништа учинити, тапете ће морати бити залијепљене. Ако има мало мјехурића, ухватите шприц. Напуните мехур иглом у средини, уклоните ваздух из њега, упрскајте лепак, напуните рупу. Затим радите позадину са потребним алатом.

Приликом стварања мјехурића на позадини потребно је користити одређену лопатицу (овисно о врсти тапета) и уклонити дефекте

Код гломазних пликова, рез се може направити са глатком оштрицом у доњем делу натечене површине. Затим попуните празнину љепилом за шприцу, поравнајте површину од врха до дна, уклањајући вишак љепила.

Како избјећи појаву мјехурића

Најважније је узети одговарајући лепак. Требало би одговарати тапетама, за танке папирнате тапете не стане чврста композиција која је залијепљена, извагана тканина.

Температура просторије је идеална - 20-23 степена. Ако је време топло, у просторији поставите посуде са водом, а прозори могу бити покривени материјалом тако да тапете не пресуше пребрзо.

Да бисте спречили стварање мехурића, обавезно се придржавајтетемпературни режим и користите лепак који одговара типу тапета који одаберете

Не отварајте прозоре и врата током дана. Љепило је такођер строго упућено, не морате радити превише интензивно, ако није наведено на пакирању. Интензивно мешање засићује лепак кисеоником, што доводи до стварања истих мехурића.

Који је лепак потребан за зглобове тапета

Данас на сваком великом грађевинском тржишту можете купити специјално љепило за фуге тапета. Она ће се разликовати од традиционалних композиција лепка. Његова конзистенција ће бити дебља, јер садржи поливил ацетатну емулзију. Али постоје складишта и без ове компоненте.

Неки власници радије лијепе спојеве познате свим ПВА љепилима. Али за ове сврхе она још увек није оријентисана.

Прочитајте упутство за паковање лепка да бисте избегли превелику количину лепка

Немојте наносити много лепка, не дозволите му да удари у лице тапета. С друге стране, пажљиво прегледајте саме пруге. Дешава се да, на пример, тамне позадине на једном месту могу имати лагану везу (само изгореле, непрописно ускладиштене, тапете снимљене директно са прозора). И то неће бити елиминисано, осим да се тај лепак залепи.

Како правилно тапацирати тапете (видео)

Позадинска слика, наравно, невоља. Не уштедите на материјалима, алатима, придржавајте се температурног режима, обратите посебну пажњу на зглобове, а овај процес ће вам донети чак и задовољство,бити поносни на резултате свог рада.

Процес лепљења тапета на чипку (фото))