Како убризгати лубеницу на видео бундеве

Лубеница је јужна биљка светле боје. Приликом гајења на засенценим постељама или у пластеницима са светлосним зрацима, плодови долазе у малим димензијама и незадовољавајуци укус. Да би се добила ранија жетва, лубенице се узгајају кроз саднице, које се премјештају у отворене увјете почетком маја. Али деликатни коренски систем садница лубенице је веома лоша трансплантација. Из тог разлога, семе се сеје у паровима комада у одвојене посуде за тресет или у пилуле за тресет. Тиме се осигурава очување интегритета кореновог система приликом пресађивања младе биљке на кревет. Истовремено, много боље резултате постижемо када узгајамо лубеницу методом убризгавања на бундеве. О ономе што ћемо рећи у нашем чланку.

Зашто нам је потребна вакцина од лубеница за бундеве

Које су предности вакцине:

 • отпорност на такве болести лубеница као што је фузарија;
 • побољшање отпорности културе на хладноћу;
 • повећање броја причвршћивања плодова;
 • убрзање почетка плодности за 3-4 недеље;
 • повећање тежине плода;
 • убрзање сазревања;
 • повећање приноса;
 • могућност узгоја на сиромашним тлима.

Методе вакцинације лубенице на бундеве

Постоји неколико варијанти инокулације биљака, од којих су три главне:

 • вакцинација за графт;
 • вакцинација у центру;
 • вакцинација конвергенцијом.

Шта је потребно за вакцину од лубеница за бундеве

Прво треба да растете два малаСапуни: лубеница и бундеве. Бундева би требала бити три дана млађа. Ово се обично узгаја у малим контејнерима од 0,2 литара. Када трећи лист расте у изданцима, они се премештају у велику посуду, запремине око 1 л. Такође је потребно припремити алат. Можете користити скалпел или двосмерни бритвицу, са пола изоловане оштрице. И даље ће вам требати материјал за облачење. То је или алуминијумска фолија или полиетиленска фолија дужине око 30 цм и ширине од око 1,5 цм.

Вакцинација лубенице језиком на бундеву

Вероватно најпопуларнији метод вакцинације са веома добрим процентом преживљавања (скоро 99%). Овде се захтева да и подлога и чип имају један или два правог лишћа.

На лазарарији, на растојању од пет милиметара од листова котиледона, секу од врха до дубине од 2 стабљике и дужине 4-6 мм. На садницама, лубенице праве исти рез, али само од дна до врха. Обе биљке су повезане, ништа не одвајају - обе саднице настављају да расту на сопственом корену. Ставите вакцину тако да омотате фолију или причврстите иглу за калемљење. Добијени сијамски близанци су заједно посађени у једну пластичну посуду од 0,5-0,7 литара. Више влаге у овом случају није потребно, напротив, биљке се могу одмах изложити сунцу. Четири дана касније, стабљика лубенице се притисне испод места за вакцинацију.На овај начин, лубеница престаје да прима енергију из својих корена и прелази на "новог снабдевача" - лагарарије. И девет дана након инокулације, потпуно одрежите коријен лубенице и одрежите врх лагарарије, да бисте добили коријене лубенице на корене бундеве.

Усисавање лубенице на бундеве конвергенцијом

Метода спајања два биљака путем конвергенције се веома често користи за парадајз, тако да парадајз има два корена како би се повећала снага кореновог система. Вакцинација лубенице до бундеве је најједноставнији приступ:

 • узму двије биљке: лубеницу и бундеве;
 • на свакој од њих у једној тачки стабљике, у оној у којој ће се биљке прикачити једна за другу, потребно је стругати (изрезати танки слој) кожу стабла;
 • да комбинује обе биљке на овим местима, где је ткиво стабла акт;
 • да веже тачку повезивања са нечим густом, али меканом (полиетиленском фолијом) и да се притисне посебним клипом;
 • након 5-6 дана, чешља лубенице испод вакцине треба периодично притиснути како би се постепено смањило сапонификацију коријена лубенице и повећала исхрана лубенице из коријена бундеве. На крају, лубеница би требала пресушити. Тада већ можеш само да га обрезаш;
 • са развојем хибрида, неопходно је повремено обрезати вишак листова бундеве, тако да не ометају и не заклањају лубеницу. Али неколико листова бундеве мора бити присутно тако да лубеница не "савија".

Вакцинација лубенице у бундеве

На бази направите хоризонтални рез, извадите гаврх стабљике, а затим се стабљика раздвоји (исече) дуж дубине од 1,5-2 цм.У том расцепу убаците чип са епидермисом исеченом са обе стране. Фластер треба убацити тако да зидови стабљике са удаљеним епидермом буду у тачном контакту са површинама делова подлоге. У овом положају, чип је фиксиран са флагелла ватом, меком нити или макулом.

Испуштање пресађене лубенице на бундеве у отвореном тлу

Време за фузију вакцине траје око 2 недеље. Када графтед лубеница иде на раст, ремен је уклоњен. Вакцинисана лубеница се сади у отвореном тлу, по први пут у пинту. Немогуће је држати биљке за цијепљење под интензивним сунцем или омогућити сушење земљане груди под бундевом! Узгој лубенице цијепљењем на бундевама за нас још увијек није довољан, али ови проблеми су резултат резултата.

Како посадити лубеницу на бундеве