Како убризгати краставац на тиквице

Вакцинација - једна од метода репродукције биљака и повећава њихову отпорност на неповољне факторе околине. За поврће је развијен и почео се користити тек почетком двадесетог стољећа. Утврђено је да добро развијени коренски систем неких врста које се користе као подлога обезбеђује висок и стабилан принос краставца, диње, лубенице, парадајза и патлиџана на отвореном тлу. Велики ефекат се постиже садњом краставца на тиквицама. Дешава се да из једног или другог разлога коренски систем не може апсорбовати велику површину хране, биљка је веома осјетљива чак и на мање промјене у стању околиша. Може доћи до престанка раста и учвршћивања плодова, смањења њиховог квалитета, или повећане осетљивости на штеточине и болести или прераног престанка вегетације, итд. Након што је инокулисан краставац у моћнију културу, могуће је добити биљке са фундаментално побољшаним својствима. Огудина расте снажно, везивање и повратак краставаца је брз, нема ресетовања јајника, усјева се повећава, плодови у потпуности задовољавају сортне карактеристике - и све то на позадини не увек повољних услова. У нашем чланку, причамо о томе како убризгати краставац у тиквице.

Зашто вакцинација на краставце

Вакцинација краставаца значајно је повећала период вегетације и убрзала жетву, а вртлар је волио када крајем маја или почетком јуна могу већ размазити своју породицу са свјежим краставцима. Да, и ценеу продавницама краставаца, у овом тренутку, уопште нису срећни, па ћу такође уштедети породични буџет, поред тога, увек постоје сумње као продавница краставаца.

Последњих година, време за нас, Питерс, нажалост не квари. Да ће снег пасти на мајске празнике, затим почетком јуна, време је хладно, не више од 12 Ц, и кишно. Све ово не воли наше биљке које воле топлоту. И мада сада постоји много модерних хибрида краставаца који су отпорни на знојење, али са уобичајеним садњом краставаца, у необрезаној култури, добијање ране жетве је прилично компликовано.

Вртлари праве двоструко троструки Урите из филма, стакла, поликарбоната, стављају у своје "палаче" стаклене баште, полажу вруће, свеже гнојиво у креветима. Потрошите на електрично гријање, топлу воду и друге "мамце", да бисте добили рану жетву.

Шта се може користити за краставац

Краставци су често инокулисани на бундерову јестиву црвену краставац. Резултат је биљка која је отпорна на трулеж коријена, јаче је полен и много је продуктивнија од само краставца на својим коренима. Али можете убризгати краставац и тиквице.

Инструменти за вакцинацију краставаца на тиквицама

  • нож или нож;
  • неткане тканине за завоје;
  • Стаклена тегла.

Како инокулисати краставац на тиквице

У шољама ширимо семе краставца, које користим као бакалар (чипс). Када ће се у погону појавити барем један прави лист - време је за вакцинацију. Испред садашњег листа налазе се два поткована стабласветле траке које су једна поред друге. Између њих оштра оштрица пажљиво направи рез од врха до 1,5 цм и дубину до шупљине стабла, а прави лист мора нужно бити смјештен иза секције.

У сваком случају, краставац се не реже у потпуности, већ се реже само на корену са обе стране. Чак и са стабљике одсече танак слој коре. Величина реза мора одговарати величини реза на шунки. Прикључак се убацује у рез на стабљици подлога тако да се голи стабљичићи краставаца сударају са голим деловима зидова тиквица, а петељке њихових стабљика се поклапају. Опрезно се залијепимо тако да не разбијемо њежну краставцу лиану, иначе ће се грм пресушити. Ова метода је боља него да се у потпуности развију краставци, јер до корена тиквице, краставац ће јести уз помоћ рођака.

Брига за пресађивање краставца на шунки

Технологија збрињавања доваја је слична оној која је усвојена у узгоју садница краставаца сјеменки коријена. То укључује пристајање, храњење, смјештај, редовно наводњавање. У случају наводњавања у првих 7-10 дана након вакцинације, потребно је искључити воду која улази на мјесто вакцинације. После 2 недеље можете скинути траку са садница. Након држања краставаца код куће још 7-8 дана, могу се одвести до викендице и фиксирати на стално мјесто. У почетку, пожељно је поставити на сваки отпор биљака и везати га за то, тако да се место вакцинације не разбије.

Потапање калемљеног краставца у шунку у отвореном тлу

Опћенито, вријеме слијетањау вашој клими се треба ослонити на пресаднице, овде је немогуће недвосмислено говорити. Одрасли цријевни краставци могу се наћи на отвореном тлу, иако заштићени, узимајући у обзир удаљеност између биљака. Препоручује се да се не стави више од 2 биљке по 1 км2. м. Не заборавите да вакцинисане биљке краставаца расту много више него иначе, јер њихов развој иде интензивније. Дивљи краставац има слабо развијен коренски систем. Стога, култура захтева пажљиву бригу: храни се три пута током сезоне, и када су први плодови везани. У супротном, нећете чекати великодушну жетву. Принос краставца указује на супериорност вакцинисаних биљака у односу на корене.