Како направити мердевине: 4 параметра

Направите љестве-љестве је лако и можете самостално, главна ствар - исправно приступити овом процесу и упознати се са свим нијансама.У свакој породици, прије или касније долази тренутак када требате одврнути жаруљу, закуцати чавао за нову слику или обновити плафон. Да бисте решили сваки од идентификованих проблема, у сваком случају ће вам бити потребно степениште. Међутим, да би се безбедно задржао на таквом дизајну, неопходна је подршка, што није увек могуће наћи, па се мердевине сматрају функционалнијом варијантом преносивих мердевина. Ова једноставна, али бриљантна конструкција, већ има исту подршку у свом комплету. Данас ћемо вам рећи како да направите неопходну ствар у домаћинству својим рукама.

Самостојеће мердевине: опције за употребу

Љестве - ово је врло користан алат за фарме, који постаје једноставно незамјењив ако имате врт. Уосталом, у врту често постоји потреба за подрезивањем грана или жетвом воћака.

Произвођачи нуде широк избор опција љестава, али њихова цијена је прилично висока. Такође не постоји гаранција да ћете у продавници моћи да пронађете производ довољне висине и са свим потребним карактеристикама.

Израда љестве са љествама властитим рукама је лако. Такви вртларски занати неће одузети много времена, али ће дуго бити задовољни оку.

Самостојеће мердевине са лакоћом могу се користити у свакодневном животу

Још једна предност независног стварања таквих структура је чињеница да је можете утјеловитиУ животу, најоригиналније идеје.

Ако вам дуго није потребно степениште, али само у одређено време, на пример, у време жетве, нема потребе да га складиштите без посла у остави. Можете направити модел који може да обавља и друге функције на фарми. Најпопуларнија опција је столица-столица, такав производ се брзо претвара из веома атрактивне столице у практично и удобно степениште. Такође можете направити и сопствене степенице за цвеће, даске за пеглање мердевина, мердевине за авионе са бојом, итд. Употријебите најсмјелије идеје и испуните свој дом практичним и корисним стварима.

Изаберите материјале за израду мердевина

Најчешће се металне лестве продају на тржиштима, али је занимљивије радити са дрвеним конструкцијама код куће, јер је овај материјал флексибилнији и способнији да прихвати било који облик.

Приликом одабира дрвета за лестве потребно је обратити пажњу на његов квалитет, степен сушења и чврстоћу

Параметри, ки се взамеваат към при избране на дрво за производство на лествици:

 1. Врсте. Можете користити практично било коју пасмину да направите мердевине. Међутим, вреди размотрити карактеристике које производ мора да обавља. За степенице-степенице, које ће такође бити столица или даска за пеглање, потребно је да изаберете пут од дрвета који је погодан за боју у главном ентеријеру. Ако планирате да користите мердевине за рад у башти, боље је да се зауставите на боровима које коштајујефтин и отпоран на труљење.
 2. Квалитет материјала. Рампе би требале мирно да издрже тежину било које особе, тако да посебну пажњу треба посветити квалитету дрвета који ће се користити за њихову производњу. Тако да за љестве није погодна плоча са пукотинама и с времена на вријеме, траговима инсеката и чворова.
 3. Степен сушења. Од незаслађеног дрвета не можете направити никакав дизајн. Чињеница је да ће на крају такав производ „водити“. Према томе, максимална влажност погодна за лестве од плоча је 12%.

Поред стабла потребне су вам и игле за плетење и такозване "ципеле". Спокес се користи за јачање конструкције, а "ципеле" се стављају на ноге љестава, тако да не изгребу под.

Ципела је врста салвете. Они су причвршћени за крајеве ногу и спречавају појаву огреботина на поду. Ови предмети могу бити направљени од различитих материјала, али је најбоље користити гумене чизме. Довољно су мекани да не изгребу под, али довољно јаки да не трљају.

Направите љестве-љестве: нацртајте цртеже

Пре него што купите неопходне материјале и наставите са монтажом мердевина, морате правилно нацртати цртеже. Ова фаза је још важнија од процеса израде степеница. Уосталом, управо о тачности и тачности пројекта зависи колико ће ваш производ бити згодан.

Пре него што пређете на производњу мердевина, прво морате саставити цртеже

Величина степеница зависи од сврхе за коју ћете битикористити Дакле, ако је за сакупљање воћа или строп потребан домаћи љестве, онда би требао бити висок, али да би причврстио жаруљу или уклонио књигу са полице, довољно је довољно малих дизајна.

 1. Висина мердевина је први параметар који треба да се одреди. Све зависи од сврхе овог производа. За степенице које се користе у затвореном простору или у башти, висина се сматра оптималном у границама од 150 до 170 цм. удобно сечење воћака. Незгодно је помицати љестве веће величине и ставити их.
 2. Ширина корака је такође веома важна. Особа треба лако да се попне и спусти на степенице, тако да је ово важан параметар. Поред тога, мердевине нису потребне за кретање, већ за рад на њему. Према томе, идеална ширина степени може се сматрати величином од 30 до 45 цм
 3. .
 4. Број степеница на љествама одређен је вашом жељом. Међутим, не заборавите да дизајн треба да буде лак за кретање, тако да размак између корака не би требало да прелази 25 цм. Број степени може варирати у зависности од висине мердевина и ширине растављања њених ногу.
 5. Дужина свих степеница на једној љествици је различита. Пошто таква структура има облик скраћене пирамиде, последња доња степеница ће увек бити изнад горње. На пример, нижастепен може бити једнак 54 цм, а врх 34, сви кораци између њих ће се смањивати од дна до врха.

Откривен величином лествице, потребно је само нацртати његов цртеж. После мало вежбања, можете без проблема обавити овај задатак независно.

Како направити љестве са дрвећем властитим рукама

Дрвене мердевине су једноставно направљене. Даћемо вам општи опис монтаже најједноставнијих мердевина, према којима ћете моћи дизајнирати дизајн према вашем плану.

Израда дрвених мердевина, додатно се може упознати са детаљном и занимљивом мастер класом

Како саставити мердевине:

 1. Одвојено од шипке 4 жице. Требају бити исте величине, јер ће бити опремљене степенима.
 2. У шипкама су направљени отвори за степенице. Такође је потребно заоблити горње крајеве греда, а на дну носити "ципеле".
 3. Даље, степенице се режу и монтирају. Они су причвршћени вијцима и ојачани иглама.
 4. Затим, уз помоћ шарки са шаркама и заградама степеница, они се скупљају.

Када су мердевине спремне, можете да причврстите други ланац. Овај елемент ће ометати широко ширење ногу.

Како направити љестве љестве властитим рукама (видео)

Љестве - то је ствар која је потребна у апсолутно свакој економији. Наравно, можете га купити у специјализованој продавници, али је боље да то урадите својим рукама!