Како убризгати лубеницу на видео бундеве

Многи вртлари су заинтересовани за израду диње графтова на бундеве, јер вам омогућава да извучете нове сорте и било који занимљив хибрид ове културе. Такође, креирање прстохват диња на бундеви омогућиће да се време сазревања поврћа унесе, без обзира на његову сорту. Из овог чланка ћете научити о различитим начинима пресађивања на бундеве.

Зашто вакцинација диње на бундеве

Развој диње на корену бундеве увелико повећава отпорност биљке на неповољне временске услове (оштре промјене влажности и температуре), као и друге факторе стреса. Што се тиче бундеве, она има напреднији систем корена и омогућава вам да добијете значајну количину нутријената из тла. У овом случају, биљка почиње интензивно да се развија. Осим уважених предности, бундева је мање погођена болестима типичним за краставце, па ће нова култура добити имунитет на њихове ефекте.

Термини вакцинације на бундеве

Сјеме диње (инокулума) и бундеве (подлоге) сеје у другој половини априла. Да бисте уштедели простор можете посадити једну бундеве, а за 4-5 дана - 1-2 сјеменке диња. Пре вакцинације почиње 10.-11. Дан након појаве степеница, након обилног заливања. Раст вакцине почиње 6-8 дана. Водене биљке се хране органским ђубривима или раствором амонијум нитрата (1 г /1 л воде), које се емитују дневно. Пресађено у земљу крајем маја - почетком јуна.

Методе пресађивања на бундеве

Знамо многоМетоде вакцинације диње тестиране у било ком облику. Међу вртларима најпопуларније методе убацивања диње су конвергенција: језик и центар.

Вакцинација лубенице на бундеву са приближавањем језика

Вакцинације се врше према следећем алгоритму:

 1. Дан прије планиране процедуре, саднице се великодушно залијевају тако да њихове стабљике имају добар тургор.
 2. Ружа бундева се извади из лонца, покушавајући да не наруши интегритет земљине коме. Биљке диње се такође извлаче из земље и нежно тресу прљавштину из њеног корена.
 3. Затим се комбинују на такав начин да се листови котиледона диње налазе изнад котиледона бундеве.
 4. Држите биљке лијевом руком (или их лагано стегните гумицом), на махунима подијамадола на подију оштра бритва направите рез, помичући оштрицу од врха до дна под оштрим кутом. Дубина реза не би требало да пређе? дебљина стабљике (просјечно 5-7 милиметара). На стабљици саднице, диње остављају сличан рез, само оријентисан одоздо према горе.
 5. Створио је вилице вилице и стезао зглобове и причврстио га дјететовом иглом, малом копчом или копчом. Виски или малтери за ову намену нису погодни.
 6. Бундева је посађена у пространију чашу са лабавим, влажним земљиштем (корен диња у исто време треба да буде изнад нивоа земље).

Тло у контејнеру је малчирано сировом брезом са слојем од око 1 центиметар, а одозго је постављен поклопац половица резане боце од 5 литара. У року од 5-7 дана ово склониште треба одржавативлажност 90-95% и температура око +25 степени. Да бисте то урадили, довољно је 1-2 пута дневно прскати воду унутрашњим зидовима боце. Лонац треба да буде у топлоти и светлости, али не на директној сунчевој светлости. Са појавом првих знакова да је чип болестан, стабљика бундеве изнад површине за вакцинацију штипка.

Вакцинација диња у центру бундеве

Ова врста вакцине се спроводи када се на садницама појави први инсистирајући лист. Типично, вакцинације почињу 1-2 дана након што је диња изашла у чашама. Бундева за тиквице треба сијати 3 дана касније, диње, јер се брже развија. Процес пресађивања на бундеву је следећи:

 1. Ставите чашу са садницама тако да се први прави лист налази на супротној страни од извођача операције вакцинације. Онда је други прави лист изрезан.
 2. На бундевини се направи рез од стабљике на месту раста. Рез мора бити равномеран и пожељно извршен тачно у средини стабљике. Дужина реза не сме прелазити 2 центиметра. Рез мора бити симетричан на два листа лишћа.
 3. Полиетиленска трака треба да чврсто веже стабљику бундеве испод реза, тако да може брзо да фиксира место вакцине.
 4. Диње се одсече испод корена. У исто време, са стране лешина крупице, исећи коре на исту дужину као и рез на бундеву. Стабљика на диње мора бити најмање 2,5 цм дужине и не више од 3 инча.
 5. Пре него што ставите лубеницу у рез на бундеву, потребно јепажљиво је обелоданите. Прстохват се поставља од врха у делу бундеве да би се нарезали на кришке.
 6. У овом случају, потребно је осигурати да наоштрени врх диње иде до краја реза. Семианодолние листове диње треба ставити на сјеменке лишћа бундеве, треба да буду паралелне.
 7. Након што се место вакцине фиксира прстима, повлачи се врпца која је претходно везана испод усјева. Када је врпца на правом мјесту, треба је лагано затегнути како би се комплетно причврстила диња и бундеве.

За бољи раст виљушке са погоном који је потребан да би се створили посебни услови (висока влажност ваздуха), ова биљка је покривена обрезаном боцом или стакленом теглом. Сваког дана биљку треба проветравати, уклонити премаз за 1-2 минута. Ако је вакцина успјела, биљка ће почети расти за 6-8 дана.

Нега гратед кикирикија на бундеве

Отпорност сличних вакцина на бундеве у просјеку износи 70-80%. Брига о пресађивању биљака је иста као и обично, али током заливања није могуће залијевати мјесто цијепљења. Након вакцинације, биљке се залијевају топлом водом и стављају у влажну средину. Ако је број вакцинација мали, онда можете користити обичне стаклене тегле или фрагменте пластичних боца. Иначе ћете морати да направите филмски мини-стакленик на луковима. У овом случају, филм се не би требао односити на биљке, боље је да буде изнад њих на удаљености од приближно 10-15 цм.Велики број вакцина за причвршћивање вилица и инокулација треба да користи специјалне квачице.

Корисни чланци о врту, граду и цветном врту

Пре вакцинације неопходно је контролисати не само влажност већ и температуру (+25 ... +30 ° Ц) и заштитити биљке од директне сунчеве светлости новинским папиром или материјалом поклопца да би се спречила њихова живост. Сафенозне биљке се свакодневно залијевају, а мини-стакленик се преноси у ваздуху неколико минута. Ако је вакцина била успешна, онда на 4.-5. Дан почиње кретање тачке раста инокулума. Од овог тренутка, вентилација се интензивира и биљке се постепено навикавају на стакленичке услове стаклене баште, а након 2-3 дана мини-стакленици се чисте. У будућности, калемљене биљке се саде на стално место и брину о њима на уобичајени начин.

Како убризгати диње на бундеве