Како убризгати краставац у бундеве

Слаби корени често ограничавају продуктивност краставца. Њихова маса није само мања у односу на надземни део биљке у поређењу са многим другим повртарским културама, већ су и осетљиви на ниске температуре, високу концентрацију земљишта, велики број патогена. Сталном употребом земљишта се акумулира инфекција (укључујући узрочнике коријенске трулежи), а на таквим тлима је тешко добити високе приносе. Проблеми везани за овај проблем могу се наћи у имунитету подлоге за подлогу са снажнијим, хладно-отпорним и мање осјетљивим системом болести коријена, као што је бундева (чврста крава - уобичајена у нашим вртним парцелама, као и јестиви црвени краставац). У нашем чланку ћемо вам рећи како да убризгате краставац у бундеве.

Шта урадити инокулације биљних култура

Вакцинисане биљне културе, посебно краставци, диње, лубенице су отпорније на патогену микрофлору и неповољне услове узгоја. Коренски систем подлоге, наиме различите врсте бундеве, јачи је, што продире до веће дубине, тако да се вакцинисане биљке развијају брже, раније почињу да дају плодове, њихов принос расте, привремено сушење земљишта на њима практично не утиче, за разлику од сорти корена.

У земљишту стакленика често се акумулирају узрочници разних болести, а потпуно замјена тла није једноставна. Још је теже борити се против галатске нематоде. У таквим случајевима, пресађивање на стабилним усевима је добар излаз. Постоје подаци који су пауковиКрпељ је мање штетан за цијепљене биљке. Као резултат вакцинације, значајно је смањена потрошња инсектицидних и фунгицидних лекова, односно узгојено поврће је еколошки чистије.

Када се сади семе краставаца и бундева

Период сетве за семе краставаца и бундеве за вакцинацију је практично исти као и за гајење садница ових култура, можда неколико недеља раније, с обзиром на време за фузију. Биљке треба да имају стандардне величине (до 5-6 правих листова, ослобађају прве бркове) и добро развијен коренски систем (укопавање земљаних кома мора бити завршено) до тренутка пресађивања у стакленик или на кревет биљке.

Које врсте бундеве су боље за инокулацију краставаца

Експериментално је утврђено да су краставци најбољи типови бундеве које су јестиве, а краставац је црвен, крупно плодан и тврдо куван. Вакцинација за Бенинзац (вак пумпкин) и лагарариа доводи до успоравања раста и плодности.

Материјали за инокулацију краставца на бундеве

  • Подлога од бундеве;
  • грицкање краставаца;
  • инокулум краставца за бундеве;
  • нож или нож;
  • неткане тканине за заваривање;
  • Пластична боца.

Вакцина од краставаца за бундеве

Вакцинација краставца на бундеве се врши на три начина:

  • Први метод је када се раздвајају у подфамилији.
  • Друго - избојци се спајају кроз кришке на кори.
  • Трећа - конвергенција чине језичке у бочним деловима стабљика.
Најоптималније и најједноставније опције вакцинације су двије најновије.

Процес краставца у бундеви

Размотрите први метод вакцинације. Биљка је подлога, у нашем случају то ће бити бундеве, засијане недељу дана пре краставца (чипс). Биљке су засађене што ближе једна другој. Вакцинација се врши чим се први прави лист примијени. Али можете касније. Од изданака краставца и оштрице бундеве њежно уклоните траке коже. Њихова дужина треба да буде три центиметра, а дубина један милиметар. Дијелови су чврсто повезани и везани траком или другим везивним материјалом који је горе наведен. Након што се реже, краставац (инокулуме) одсече доњи део, а бундеве (подлоге) одсече горњи део. Тако добијамо коренски систем од бундеве и бурек краставца. Коријен краставца се не реже и не реже, па ако се жели ојачати моћ коријенског система инокулација. Код ове методе, врх бундеве се једноставно одсеца.

Размотримо други метод вакцине број 1 - конвергенцију језика у бочним деловима стабљика. Напуните посуду тресетом и посадите семе краставаца и 3-5 дана семена бундеве. Саднице ће одрасти, листови бундеве ће се појавити у бундевама, ау краставцу до тог времена ће бити прави лист. Сада узмите појединачне посуде и чврсто ставите једна другу у парове садница краставца и бундеве. Након 3 дана су се укоријенили. У подручју подфамилије, препуцијум производи рез под кутом од 45 степени. Оштрица се покреће одозго. Дубина реза треба да досегне срединутрунк И управо такав рез је направљен да би побегао од бризгаљки, само оштрица води одоздо. На оним мјестима гдје ће се изданци суочити, уклања се слој коре. Сада се језик резања подлоге ставља у рез инокулума. Након мјеста вакцинације, замотајте их.

За успешну мешавину бундеве са краставцем, биљка се залива и прекрива пластичном боцом. Десет дана касније, треба користити вакцину. 7 дана након вакцинације, почнемо да се провјетравамо, отварајући боцу у првим данима по 5 минута 3-4 пута дневно, затим се повећава вријеме и мноштво вентилације. Истовремено су осигурали да биљке не изгубе тургор, иначе би могле да пропадну. У случају наводњавања у првих 7-10 дана након вакцинације, потребно је искључити воду која улази на мјесто вакцинације.

Засади садница садница краставаца на бундевама у отвореном тлу

Одрасле саднице краставаца на бундеве посађене су на отвореном тлу, када тло на дубини од 10 - 12 цм достиже температуру од 12 - 13 степени, а опасност од смрзавања ће нестати. Према популарним знацима, време сетве краставаца подудара се са масовним цветањем маслачка. Саднице се саде у бунаре, припремљене на кревету. Ако је слој оплођен, гној или компост се уносе у бунаре. Биљке се саде у бунаре, сипају воду и покушавају да не напуне листове котиледона. Биљке су засађене на кревету у дужини од 15 - 20 цм, ау наредних 10 дана проводимо пар добрих наводњавања по стопи од 10 - 15 литара по квадратном метру, а затим треба водити бригу као усјев на отвореном тлу. Након пребацивања на стално место бич се може везати илипуштање на земљу зависи од ваше жеље. Како биљке расту, видећете да иако је бундева вакцинисана, листови остају краставац, попут плодова и, заправо, самог укуса. Од бундеве овде су само корени који се добијају из дубине влаге и исхране! Уз правилну бригу, узгојите добру жетву само као ствар части!

Како убризгати краставац у бундеве