Како убризгати лубеницу на бундеву

Многи вртлари не могу да узгајају квалитетне усеве диње. Разлог су различите болести, неповољни временски услови. Диња се не препоручује да расте на кревету после, бундева, лубеница од краставаца. Коренски систем није довољно развијен у биљци, тако да није увек у стању да добије потребну количину влаге и хранљивих материја из тла. Многи вртлари су вакцинисани лубеницама за бундеву како би поправили тренутну ситуацију и заштитили културу од почетка болести. Бундева - биљка је стабилна и снажна, а ова вакцина помаже да се диња прилагоди неповољним увјетима околине: постаје мање осјетљива на хладноћу, вишак влаге и болести. Истовремено се повећава принос, а период сазревања биљке се смањује. У нашем чланку ћемо детаљно испричати како да убацимо лубеницу на бундеве.

Приликом калемљења диње на бундеве

Најповољнији тренутак за вакцинацију - када су саднице у фази првог правог листа. Сјеме диње (инокулума) и бундеве (подлоге) се најчешће сије у другој половини априла. Пре вакцинације почети 10.-11. Дан након појаве степеница, пре-биљке обилно залијевати.

Које врсте бундеве раде диње графтс

Бундева - јака биљка са снажним системом корена која није изложена трулежи корена, тако опасна за краставце и диње. Међутим, није свака врста бундеве погодна за вакцинацију. Изаберите за ову сврху чврстоћу отпорну на хладноћу (Греи Волга, Мозолевскаиа, Вхитемед) Вакцинације за бундеве раде у другој половини априла, само је вријеме за узгој садница. Неопходно је изабрати облике бундеве у облику брзина, јер брзина подлоге позитивно утиче на убрзање оплодње инокулума. Када је у питању комерцијална производња вакцине, боље је то радити на посебним подлогама - њихово семе може се купити у више руских и страних компанија. Земља за такве биљке треба да буде веома плодна. Али плодови су формирани већи, а биљке не пате од бледења и трулежи.

Шта је плус вакцинације поврћа на бундеве

Приликом садње биљака на воску бундеве или зимску дињу, краставци и диње постају продуктивнији, отпорнији на болести него кад се инокулирају у јестиву црвену бундеве од краставаца.

Парадајз и патлиџани се калеми на јагоде парадајза Бикрета Б1 или Макфорд Б1. Тако биљке штите од вируса и болести гљива. Вакцинисане биљке расту добро и производе високе приносе, а болести их рјеђе погађају. Можете направити парадајз на кромпиру. Као резултат тога, из грмља можете добити и гомоље и парадајз.

Такве хибридне биљке могу постати не само занимљив експеримент, него и украс града. И краставци и диње калемљени на јестиву црвену тикву од краставаца, савршено омотане тапете и решетке.

Карактеристике вакцинације диње на бундеве

Да би се успјешно набавио висококвалитетни хибрид калемљењем на бундеву, треба га користити за узгој стакленика, филма, стакленог стакла, кутије са остакљеним горњим дијелом, оквира који се лијепи.
Ако одаберете стакленик,затим се препоручује употреба кутија висине преко 30 цм и ширине од 1 м. Као покриће за њих одлични оквири стакленика су се показали добрим. Дно ове кутије је прекривено земљом или пијеском, чији је слој најмање 3-4 цм. У таквом стакленику је потребно одржавати температуру у подручју од 20-30 ступњева топлине, високу влажност, како би се створио дифузни систем освјетљења.

Да би се место вакцинације лубенице повезало са бундевом, треба узети урин из којег се праве траке. Имају дужину од 30, а ширину од 0,5 цм, као и вунену вуну или густе филаменте дужине 10 цм.

Поступак вакцинације се обично врши уз помоћ сигурносног бритвице или добро наоштреног ножа. Направимо вакцинацију са наоштреним ножем, који се нигдје другдје није користио. Постоје и специјални ножеви за чипс.

Како направити калемове од диње на бундеве

  1. Лонац претвара први прави лист бундеве на супротну страну. Тачка паљења је уклоњена.
  2. Уздужно раван рез на осовини виљушке ради се на подсемиадолного колену ножем за бризгање или оштрицом сигурне бритве између листова котиледона, од супротног од првог правог листа руке.
  3. У инокулуму из листова котиледона, танки слој очистити истом дужином као и рез на бундеве (не више од 2 цм).
  4. Пажљиво отворите рез на подлози, ставите чипс од врха у рез од бундеве да сечетенаишли
  5. Врх лубенице мора стићи до краја резаног у бундеву и не улазити у његов празан простор. Ћилибара - преко котиледона бундеве и паралелно са њима.
  6. Уздужни завој Лутрасил се наноси по цијелом резу од врха до дна. Узмите га тек након садње садница у тло. Након вакцинације биљке су обилно заливене.
  7. Постројење прекривено транспарентном конзервом, штити од директне сунчеве свјетлости.

Свако склониште се узима на неколико секунди да се вентилација проветри. У раним данима, калемљена биљка је покривена папиром да би га заштитила од директне сунчеве светлости. Ако је вакцина била успешна, на 6-8 дан почиње раст подлоге.

Нега гратед кикирикија на бундеве

Првих дана након инокулације, ваздух и земља се влаже 1-2 пута дневно, а са врха се штампа штампа из новина. Првих 2-3 дана калемљени ваздух се само калеми у тамне сатове. Након 7-10 дана, када биљке расту и почну расти, постепено се навикавају на услове отвореног тла. Подвезица, тако да се не пуни, мало слаби. Вакцине биљке 2-3 пута прије садње у земљи хранити. Лишће засенчује чип, реже или ограничава. Да се ​​вакцинисане биљке не сломе, оне су везане за клинове. У будућности, калемљене биљке се саде на стално место и брину о њима на уобичајени начин.

Како усадити диње на бундеве