Како замрзнути грах, како правилно замрзнути

Многи људи мисле да је веома тешко замрзнути грах. Али ово је права обмана. Ако радите све препоруке и будете са њима, онда ћете уживати у зрну током зиме. У чланку ћемо размотрити како правилно замрзнути Спарцхе и пасуљ.

Који састојци су потребни за замрзавање пасуља

Поред поврћа, потребно је припремити и со (1 кашичицу), један литар воде и густе замрзнуте пакете.

Како замрзнути грах

Потребно је одабрати само јаке махуне. Након тога одсецају репове, уклањају све оштре врхове. Пасуљ треба опрати под текућом водом и исећи на мале комадиће (око 4 центиметра).

Следећа фаза се називаброшироватимием . Представља краткотрајну топлотну обраду, при чему поврће губи горак укус и тврду кору. И провлачење помаже да се у поврћу сачува довољно витамина, који након смрзавања неће изгубити своје особине. Такође, након овог процеса, грах проналази засићену боју.

Припремите 2 контејнера: једну кипућу воду и другу хладну воду (може се користити лед). У кипућој води стављамо поврће, чекамо док не прокуха, а затим их одмах пребацимо у цједило. Након стављања у посуду са хладном водом. У њој држимо пасуљ око пет минута, ако је потребно, а затим додамо капацитет леда.

Након тога, раширите поврће на пешкир и сачекајтесуши Узмите овај догађај око 40 минута. На даску за пресвлачење ставимо велики полиетиленски пакет, на њега ширимо пасуље. И стави га у фрижидер на пар сати. Након тога, поврће се мора узети и превести у посебно припремљене пакете. Пасуљ се складишти око 1 годину.

Како правилно замрзнути грашкове шпаргле

Користи се у многим јелима. При куповини поврћа обратите пажњу на крутост поврћа. Требало би да буду млади са не грубом кожом. Унутар житарица не би требало бити. Пре корака провлачења, поврће треба опрати, очистити, очистити реповима. Резани грах на исти начин као и махуне. Испирање се може обавити на више начина: у обичној води и у сланој води. Ако се одлучите за слану воду, поврће треба да се држи у њој око 5 минута. Када додајете поврће салатама, није потребна топлотна обрада. Комадићи се стављају у кипућу воду, затим у цједило иу посуду са ледом. После тога раширите зрна на тканину, осушите поврће, ставите у паковања и ставите у замрзивач.

Није вам потребно да га одмрзавате пре употребе пасуља (шпароге или махуне).
Као што видите, замрзавање зрна за зиму није нарочито тешко. Главна ствар - покупити младо поврће које може бити сигуран да леже тијеком цијеле године.