Како расти Аммани бонсаи: 6 савјета за почетнике

Аммони бонсаи расте не тако брзо као друге подводне биљке, које га омогућују да га узгајају у малим акваријумима. Са ботаничке тачке гледишта, стручњаци га стављају у један ред са познатом каролином сланином. Истовремено, постоје значајне разлике између њих. Власници малих акваријума морали су да постепено повећавају величину вегетације, да би мање шишали грмље. Зато су узгајивачи провели године на истраживању узгоја.

карактеристике постројења

Особе које немају довољно искуства и знања и искуства у области ботанике моћи ће без проблема пронаћи Аммани бонсаи (АБ). Разликује се од јаке и равне стабљике. Ако га додирнете, то ће изгледати помало меснато на додир. Многи људи мисле да Аммен (амманиа) меристем има прилично значајно стабло које делује као противтежа. Док лишће вуче биљку у једном правцу, стабљика покушава да уравнотежи читав "дизајн".

Листови биљке су овални, чија максимална дужина не прелази 1 цм, а под повољним условима расте до 15 цм, а максимална ширина до 1,6 м

Раздава се, когато, отобража много по-горе:

 • Повећана осјетљивост на стално промјењиве животне увјете;
 • Отпорност на варијације у степену осветљености;
 • Отпорност на штеточине;
 • током цијеле године.

Карактеристике садње и оплемењивања

Као што је раније речено, ова биљка је веома захтјевна у смислу задржавања. Инпотребно је унапријед припремити све што је потребно. Све почиње од система за загревање воде у акваријуму. Минимална температура не би требало да падне испод 22 степена Целзијуса, а максимална - изнад 28 степени. Повећана пажња се посвећује нивоу тврдоће воде - дх флуктуира на нивоу 2-12.

Акваристи са искуством препоруцују сву одговорност за третирање наведених индикатора. Довољно је одмакнути се од њих на 1-2 јединице, тако да је биљка умрла. Показатељ чињенице да је његов садржај правилно организован биће формирање више декоративних грмља. У наредних 2-5 месеци додаће се од 1 до 3 цм висине.

Аммани бонсаи - веома хировита биљка која захтева максималну бригу. Ако услов напуштања није испуњен, грм ће нестати.

Да би се сачувала слична динамика, дозволиће се следеће:

 • Систем за филтрирање воде у акварију;
 • Сваки дан морате замијенити ништа мање? укупне количине течности;
 • Ниво киселости је у распону од 6,5 до 7,5 пХ;
 • Дневно додавање хране која садржи ЦО2;
 • Редовна употреба сложених минералних ђубрива.

Подешавање нивоа осветљености

Један од најважнијих параметара који може директно утицати на његове физичке промене је ниво светлости. Као што је речено горе, Амман није превише захтјеван за укупну количину свјетлости која стиже. Треба имати на уму да ће се његов недостатак или превелика количина успорити илиу складу с тим подстакнути његов раст. Интензитет светлости се сматра оптималним у опсегу од 0.4 до 0.6 В /Л.

Што је више светла у горе наведеном опсегу дошло до биљке, што је активнија структура лишћа. Прво, то се односи на горњи део, где постоји црвена боја

.

Ако је интензитет осветљења акваријума мањи од 0,25 В /Л, онда се уочава следеће:

 • Падајуће лишће које се налази на дну биљке;
 • Изглед избледеле нијансе у подножју;
 • Глатки умирући делови лишћа;
 • Истезање стабла у дужини.

Аммани Бонсаи: Препоруке за практичну негу

Како је припремна фаза завршена, требало би размотрити технологију његе. С обзиром да лишће у Аману бонсаи расте прилично споро, шишање се обавља не више од једном у 2 мјесеца. Истовремено, мора се имати на уму да се наведени индикатор мора стриктно поштовати. Не препоручује се да се шишање производи чешће од овог периода.

Сувише ретке фризуре су такође контраиндиковане. С обзиром на физичке карактеристике Амана, са његовим развојем исхране и обраде светлости долази прилично споро. То значи да ће превелика варичела узети готово све прехрамбене средине.

Са честим шишањем, биљке се могу олабавити: храна која долази неће расти, већ ће обновити удаљене делове

Акваристи не захтевају никакав доказ, с обзиром на сљедеће разлоге:

 • Смањење интензитета раста;
 • Постепени пад изданка;
 • Смањење количине утрошене светлости;
 • Постепено труљење стабљика.

Оптимално је резати око 2/3 постројења током процеса сечења. Са овим сечењем врхове треба посадити поред. Као резултат тога, могуће је повећати површину коју заузима постројење. Са практичне тачке гледишта, као земљиште, користи се само речни песак. Ниједан вештачки материјал Амана неће бити прихваћен. Треба обратити пажњу на степен салинитета земљишта.

Како расте бонсаи (видео)

Ако није било могуће добити речни песак, онда би се уклопио традиционални медиј средње густине. Као што ће даљи раст Амманија бонсаија бити умножен само резницама. Зато је у акварију потребно створити удобне услове за то. У овом случају, природни поредак ствари ће бити сачуван. Препоручује се да стално пратите његово физичко стање.