Како повезати профиле за суву градњу

Гипсана плоча је свестрани материјал који се активно користи за стварање равних површина, оригиналних декоративних елемената, ниша, полица. Да би такве конструкције биле дуготрајне и дуготрајне, потребно је инсталирати поуздан оквир. Он може у потпуности да реализује квалитетну изолацију, звучну изолацију и маску различитих врста комуникација - цеви, жице. Правилно постављене летвице претпостављају тачну величину профила и израчунавање густине инсталације појединачних елемената. Овај чланак ће описати како да поправите профиле за суву градњу између њих.

Зашто међусобно фиксирати профиле

Повезивање профила између себе је неопходно из следећих разлога:

 • Повећање чврстоће конструкције гипсаних плоча
 • Да би се профил проширио, као зид, он усмјерава

Причвршћивање профила за гипсане плоче треба вршити у складу са технологијом уградње, тако да се може изградити заиста квалитетан дизајн и не бојати се ставити на њега, ако је то полице, масивне предмете у облику телевизора, књига, прибора и других унутрашњих предмета.

Причвршћивање резачем

Ефикасан уређај за повезивање профила је посебан уређај који се назива тонер. У већини случајева користе га искусни мајстори. То је због високе цијене инструмента, добар цросс-цуттер кошта више од педесет тисућа рубаља. Дакле, куповина за спајање галванизованих предмета на кућне мајсторе није рационална, ито је пут до професионалаца.

Главна предност резача као инструмента је одсуство потребе за наношењем саморезних вијака за причвршћивање профила. Овај уређај може да сече кроз два галванизована производа, док се метал савија само изнутра, што чини везу што је могуће поузданијом.

Али овај уређај има минус. Није могуће користити кривично гоњење не свуда, узимајући у обзир структурне карактеристике самог уређаја. Често се у процесу причвршћивања металних елемената наноси шуроповерт и вијци.

Да би се схватио принцип рада резача, потребно је да се упознате са његовим дизајном:

 • Конструкција се заснива на фиксној полузи, опремљеној конзолом са нагласком - ово је главна радна јединица
 • За продирање металних елемената обезбеђен је посебан пробој, чија је покретна функција узрокована притиском на покретну полугу. Гладак рад алата обезбеђује ваљак. Овај систем је опремљен са две осе, што одређује погодност коришћења овог алата

Када се ради о дизајну уређаја, можете ићи на питање "Како да фиксирамо профил за сухозидом једни с другима помоћу унакрсног резача?".

Технологија повезивања:

 1. Прво, потребно је припремити потребне елементе величине. Профили се режу маказама на металу, претходно комбиновани и када се појаве проблеми у величини. Такве мјере су у почетној фази изградњеомогућују вам да уштедите време и одмах прилагодите дужину профила;
 2. Након тога можете спојити елементе, али прије тога је потребно провјерити точност монтаже. Раздвајање ће бити изузетно тешко, осим што ће профил морати бити замијењен;
 3. Ручке у Пропелеру треба што је више могуће проширити, поставити пунч у тачку повезивања и направити расцјеп. Обезбедите два елемента ефикасније на неколико места како бисте повећали чврстоћу носача.

Све даље радње за продуљење или спајање профила обављају се на сличан начин.

Причвршћивање завртњима

За спајање или проширење галванизираних елемената за ГКЛ помоћу вијака је врло једноставно, осим тога, нема потребе за посебним алатима. Међутим, недостатак овог метода је низак степен чврстоће, који није погодан за уградњу тешких предмета.

Причвршћивачи за вијке могу бити само елементи за уградњу дизајна из нестандардних или стоичких профила, које је тешко пронаћи компоненте.

Од материјала и алата за склапање скелета биће потребно:

 • Метални профили за производњу решетке
 • Саморезни вијци са оштрим врховима
 • Шкаре на металу, могу се скицирати
 • Схуроповерт са сетом млазница

За разлику од стандардних маказа на металу, у коврчавим алатима, радни комад је благо закривљен и ручке су на врху, што чини процес рада много практичнијим и сигурнијим.

Како причврстити профил без сечења

Требало би битипричврстите елемент за навођење на површину зида и плафон, а тек након што га ставите у главни. Дужину треба унапред подесити тако да у комбинацији нема никаквих потешкоћа са постављањем елемената.

Сљедећи корак ће бити уградња два или три вијка кроз профилни зид, који могу сигурно учврстити елемент у одређеном смјеру. Приликом притезања причвршћивача потребно је једну везу држати једном руком, тако да нема помака профила.

Да бисте спојили два елемента у углу, морате их довести под правим углом и причврстити их дијагонално кроз саму везу помоћу два вијка. Ако нема приступа другој страни, можете је ограничити на носач на једној страни. Повезивање вођица за суву градњу врши се на сличан начин.

Да би се повећала сигурносна граница прикључка на угловима може се извршити сечење ивица профила и савијање под правим углом, без резања базе.

Треба напоменути да на такав начин да је дужина профила профила неефикасна, структура неће добити потребну крутост.

Како спојити профил резача

Технологија причвршћивања елемената за радове:

 1. Спровести мерења, али треба узети у обзир да дужина фрагмената треба да буде нешто већа. На крају крајева, завршни комади ће бити причвршћени да би их причврстили на полице. Оптимална опција ће захтевати дужину од плус 3-4 цм са сваке стране;
 2. У случају очекиваног оптерећења конструкције, скакачи треба да буду инсталирани. Ако нема оптерећења, онда бочноСтране се могу обрезивати, остављајући базу која ће ићи у профил;
 3. Угао реза не би требало да прелази 45 степени.

Ако је потребно, јача веза користи комбиновани метод за фиксирање ракова и увијање елемената међу собом. Ово је одлична опција за монтажу тешког зидног сухозида, који се одликује највишим степеном поузданости.

Ојачан начин причвршћивања џампера

Ако је потребна велика чврстоћа краткоспојника у конструкцији стропа и зида, користи се сљедећа технологија:

 1. Изрежите водилицу на нивоу комада дужине 10 цм, потребно је ојачати са обе стране скакача. Потребно им је двоструко одрезати колико су направљена ребра за крутост;
 2. Завршени елементи на страни рекова на датом нивоу и заврните их са два или три вијка. Требају бити додатни утори за главни сталак, због чега ће дизајн добити потребну чврстоћу.

Сада је јасно како правилно повезати профиле за суву градњу властитим рукама помоћу вијака.

Причвршћивање посебним елементима (продужни каблови, конектори, ракови)

уградња ракова

Да би се одредила дужина свих причвршћених елемената, морају се извршити мерења. Попречни делови морају имати дужину од 5 мм више од потребне, што ће омогућити да се елемент нормално постави у општој конструкцији и да се не деформише.

Уметните конектор у главни сталак са унутрашње стране. Уради тоТо је прилично једноставно, јер је производ подешен према величини профила. Главна ствар - то је право да га инсталирати на правом нивоу и затворити чврсто.

Затим уметните краткоспојник са једне од страна: доделите бочни профил. Затим је на једној страни постављен краткоспојник: сталак је монтиран са стране и закључан на сидру.

На свакој страни су избочине са отворима, савијају се у профилу, након чега не вијају предуго вијке. Све је прилично једноставно и брзо, тако да ћете након постављања једног рака бити добро упућен у ову врсту посла. Друга страна је монтирана на исти начин.

Причвршћивање конектора на два нивоа

При спајању два главна реда уграђена један по један или приликом састављања сложеног дизајна, треба користити дводелни конектор.

Такви конектори за профил за гипсане плоче имају држач уређаја, гдје су на дну избочине које улазе у уторе елемената. Користе се за држање регала без додатне монтаже. На врху су браве, закључане у пројекцијама страна горњег профила, док ограничавају покретљивост чвора.

Технологија монтаже:

 1. Усмерите конектор на горњи елемент у одређеној тачки;
 2. Поставите доњи профил тако да избочине дијела улазе у завоје страница. Препоручљиво је проверити квалитет прилога сваке везе.

Спојни елементи за бочне конекторе

Таква опција причвршћивања препоручује се приликом спајања краткоспојника на ивицу плафонског слоја на једној страни. Ово је поуздана метода монтаже при уградњи вишеслојних стропних конструкција, као и при причвршћивању оквира на зидове.

Бочни конектор је производ који се најбоље поставља на једном крају у крајњем дијелу профила, а други се држи на својој страни, смјештеној окомито.

Начело коришћења овог конектора:

 1. Извршите мерење и одузмите 5 мм;
 2. Директно се прикачити на крај профила, овдје ћете морати уложити мало труда;
 3. Објесите припремљени комад на страну сталка, у исправном положају профили ће бити постављени у односу један на други равномјерно.

Како монтирати екстензије

Проширење регала уз одржавање поузданости и геометријске прецизности може се постићи употребом посебних продужетака. Најбоље је да се продуже дебели метал. Због тога што ће се десити једнака веза у средишту прибора.

Технологија монтаже:

 1. Да би се одредила дужина повезаних делова, извршити мерења;
 2. Изрежите елементе жељене дужине, одузимајући од укупне вредности од 10-15 мм;
 3. Усмерити продужетак на крај једног од елемената;
 4. Уметните други комад са друге стране продужног кабла;
 5. Осигурати једнакост сталка, завијте два вијка на свакој страни.

Да бисте проширили сталак, користите само квалитетне конекторе, у супротном дизајнгубе своју тврдоћу.