Како осликати плафон бојом

Сликарски радови су тешки и дуги, ако се раде ваљком или четком. Премаз боје ће помоћи при наношењу боје. Боја за бојење за фарбање плафона бојом на воденој бази је веома једноставна и погодна за употребу у раду, што штеди не само време, већ и снагу.

Предности и недостаци осликавања плафона кистом

Ако упоредите конвенционалне ваљке и спреј за боју, други уређај показује очигледне предности. Сликање плафона паинтбалл решава многе проблеме и има велики број предности:

 • Висока продуктивност.У поређењу са конвенционалним бојањем, овај исти поступак с распростирањем боје се повећава по неколико пута, и можете одмах покрити велику површину стропа.
 • Униформни слој боје, хомогена боја.Због апарата могуће је наносити боју у глатком и танком слоју, због тога се такође смањује време сушења премаза. Ако није могуће нанети танки слој, лако се коригује сунђером.
 • Способност обраде тешко доступних подручја.Не постоје места где млаз ваздуха са малим прскањем боје не може да дође.
 • Чисто радно место.Спреј за боју равномерно се закрпа, не тече, стога немојте сипати друге површине и не загађивати све око себе.
 • Недостатак везица и развода.То вам омогућава да постигнете силу површинског напона, што утиче на боју.
 • Могућност рада са китом, лаком.
 • Мања потрошња боје.

Све овоПредности кажу да је овај уређај веома ефикасан и једноставан за употребу. Једини недостатак је његова цијена, која је виша од цијене конвенционалног ваљка. Али морате запамтити уштеде у боји, времену и снази које се могу постићи када радите са спрејом за боју. Трошкови набавке уређаја ускоро ће се исплатити. Спреј за бојење стропа бојом на воденој основи много је практичнији и профитабилнији у процесу рада.

типови облога

Кистови су различитих типова. Разликују се у различитим принципима исхране.

 • мануал спраиер

Најјефтинија вредност. По изгледу, ова јединица је слична пумпи, повезана са штапом за пецање. Пумпа омогућава стварање притиска у резервоару, а "шипка" прска пигмент. Такав уређај добро ради са воденом емулзијом, као и са раствором креде и креча. У року од сат времена, овај уређај може да поднесе до 225 квадратних метара. Ова врста кабине за фарбање зидова и плафона нема електрични компресор.

 • електрична прскалица

Електрични спреј за боју за бојање на воденој основи на стропу покреће мрежа. Ово је најпопуларнија врста прскалице. Током рада, нема потребе за додатном опремом. Модификације овде могу бити неколико, али најпогоднији и најпопуларнији је модел који се заснива на технологији ваздушног прскања.

 • пнеуматски лак за прскање

За професионално бојење, боље је купити пнеуматску пумпу за бојутипе У средишту посла лежи принцип компримованог ваздуха. Локација резервоара може бити одоздо или одозго. Када купујете уређај, овај фактор треба узети у обзир, у зависности од површине на којој треба радити. У овом случају, не морате размишљати о томе која се боја боја може нанети на плафон, јер је могуће прскати различите композиције пнеуматским уређајем.

Како изабрати спреј

Одабир лопатице за бојење зидова и плафона, треба узети у обзир неколико фактора:

 • Тело апарата.Најбоље је да је направљен од алуминијума. Присутност никлованог премаза може заштитити уређај од корозије. Пластични кофер неће дуго трајати, упркос чињеници да ће тежина овог уређаја бити мања.
 • Рупе на поклопцу.Пожељно је да су такође направљени од алуминијума. Могућа опција - нерђајући челик и месинг.
 • Бртве за бртвљењетреба да буду доброг квалитета, најбоље је да су направљене од тефлона. Нискоквалитетне заптивке могу оштетити растварач који је дио лака и боје.
 • Постављање резервоара.Тамо где ће бити - одоздо или одозго - нема посебне разлике. Лакше је прати оне тенкове који су направљени од метала, док најлонски резервоари омогућују лакше одређивање нивоа потрошње боје због чињенице да су транспарентни.

Када бирате спреј за боју, запамтите количину рада. Нема смисла преплаћивати када купујете пнеуматски уређај када је у питању поправка вашег дома. У те сврхе савршено одговара обичном приручникуопцију Али за професионално сликање боље је потрошити на пнеуматски спреј за боју, који се обавезно плаћа.

Важно је запамтити да када купујете спреј за боју, морате водити рачуна о сопственој сигурности - присуству рукавица, заштитних маски и наочара.

Како обојити плафон лаком

Како обојити плафон бојом водене емулзије са спрејом за боју?

Пре него што почнете да фарбате, млазницу треба повући на страну. Тиме ћете избећи прскање велике количине боје. Ако видите да боја равномерно испада, можете почети.

Од стропа до распршивача за боју за вријеме рада треба бити око 50 цм. Брзина рада - 5 секунди по метру. Обратите пажњу на правац бризгаљке, он треба да буде окомит на плафон.

Визуално подијелите строп на квадрате, величине не дуже од руке. Ове квадрате треба третирати бојом. Потребно је прво сликати на ширину, а затим дуж. Немојте остати на једном мјесту. Ово може бити испуњено чињеницом да ће слој боје бити веома густ и да ће почети да се дренира. Најбоље је сликати у једном ритму.

Неопходно је сачекати да се један слој осуши, тек онда почети да наноси други. У супротном, боја може пасти лоше и ускоро ће почети да се тањи.

Бојење стропа са спрејом треба обавити у фазама. Најбоље је да се први и трећи слој нанесе увече или ујутру. У овом периоду, осветљење у просторији је лепо, али сунце не заслепљује. Али нијенужно, важно је да површина која се третира буде јасно видљива, а дефекти се могу одмах исправити.

Ако се придржавате свих горе наведених препорука за одабир и употребу кабине за боју, онда можете радити сами, брзо и квалитетно. Уосталом, овај уређај вам омогућава да направите апсолутно равну површину, да не спомињемо да уређај знатно штеди и време и снагу.