Техничке карактеристике и компоненте еко-термике

Техничке карактеристике Ецотермик-а, предности и недостаци материјала, као и прегледи полиуретанске пене су од интереса за многе програмере. Полиуретанска пена је позната по дугом вијеку трајања и високој квалитети, али бранд ЕПО ЕЦОТЕРМИКС је прилично нови бренд топлинске изолације. У чланку ћемо анализирати главне карактеристике материјала, његове предности и мане, те пружити повратне информације од задовољних и незадовољних купаца о топлинској изолацији Ецотхермик-а.

О полиуретанској пени (ППУ) данас знају не само професионални градитељи, већ и приватни инвеститори. Очигледно, сватко тко је одлучио изолирати пјену пјеном, такођер је сматрао овај материјал као једну од опција. ППУ је ефикасна топлотна изолација и хидроизолација. Погледајмо шта привлачи полиуретански ЕЦОТЕРМИКС, размотримо његове карактеристике, предности и недостатке.

Шта је полиуретан ЕЦОТЕРМИКС


Полиуретхане Ецотермик спецификације

Полиуретанска пена је врста пластике са ћелијском структуром. Плин се пуни до 90% материјала, налази се у бројним затвореним ћелијама. Измишљен нови материјал у немачкој компанији ИГ Фарбен, научник је одмах постао јасан да полиуретанска пена има много могућности за употребу. За разлику од пјенастог полистирена, грејач се прави одмах на градилишту.

Да би се створио чврсти изолациони слој на пројекту, измешати две течне компоненте, које улазе у хемијску реакцију. Када се примећују одређене пропорције, синтетише се полимер. На тоПолиуретанска пена се може добити са различитим карактеристикама топлотне проводљивости и густине. Размотрите 2 основна типа полиуретанске пене: Ецотермик 600 и Ецотермик 300.

ЕЦОТЕРМИКС спецификације

Термичка изолација распршивањем Ецотермик је подијељен у два главна бренда: Ецотермик 600 са густоћом од 9-12 кг /м3, Ецотермик 300 са густоћом од 27-32 кг /м3 или 38-40 кг /м3. Користи се и изливање полиуретана Ецотермик 600з за изолацију хоризонталних површина - подови у стану у приземљу стамбене зграде или прекривачи на топлој, опремљеној мансарди у приватној кући.

ЕЦОТЕРМИКС 300 спецификације

Табела Ецотермик 300 спецификације

Ецотермик 300 - топлотна изолација са распршивањем или сипањем са затвореним ћелијама и густином од 27-32 кг /м3 и 38-40 кг /м3. Материјал о физичким својствима - густ и крут, има низак коефицијент упијања воде и топлотну проводљивост - 0,023 В /м * К (види табелу са карактеристикама). Због тога је ППУ одличан топлотни и водени изолатор, стварајући монолитни слој без шавова на површини.

Када се попрска, полиуретанска пена се повећава до 40 пута, формирајући чврсти слој на структури. У овом случају, структура је додатно побољшана, јер материјал има високу чврстоћу када се очврсне. 50 милиметара ППУ-а данас премашује све познате грејаче по ефикасности. Користи се за изолацију кровова, фасада, темеља, приземља зграда и подземног паркинга.

ЕЦОТЕРМИКС 600 спецификације


Табела Ецотермик 600 спецификације

Ецотермик 600 - је топлотна изолација са распршивањем или сипањем са затвореним ћелијама и густоће од 9-12 кг /м3. Када се распршује повећава на 120 пута, након стврдњавања постаје дио дизајна. Ово је мекши материјал који враћа облик након дробљења. Распршује се у слоју од 10 до 20 цм, у зависности од потребног слоја топлотне изолације. Ецотермик 600з се улива у шупљину кроз отворе.

Оба типа топлотне изолације су еколошки прихватљиви, те се могу користити за вањску и унутарњу изолацију стамбених, индустријских, јавних и складишних објеката. ЕЦОТЕРМИКС је веома популаран код приватне градње, посебно у оквиру кућне градње. Као што видите, карактеристике Ецотермика се у принципу не разликују од полиуретанске пене других брендова. Прочитајте више о Ецотермик изолаторима.

Грејач ЕЦОТЕРМИКС Повратне информације корисника

Ульанов Олег :
Случајно находил на интернет за нов материал - ЕКОТЕРМИКС. Све је брзо испало. Сума за наше време нас је учинила. Куповином уобичајеног материјала уштедјет ћете, а квалитетом изгубити.

-